Herkese merhaba 🙋🏻♀️
Öncelikle hamilelik sürecimden biraz bahsetmek istiyorum 🤰🏻
6.Hafta itibariyle günde 10 kereye yakın istifralarım başladı ve bu doğum yaptığım güne kadar azala azala devam etti 🥺
13.Haftamda “ sözde doktor “ istifralardan dolayı beni kurtarmak için bebeği almak durumunda kala bileceğini söyledi, tabi ki durmadım hemen eğitim araştırma hastanesine gittim aslı astarı nedir öğrenmek için. İyi ki gitmişim orada ki doktorun tepkisi “ kalbi atan bebeği almak nasıl bir kasaplıktır hemen şikayet etmelisin “ oldu!
Ultrason su dalgasıyla çalışan bir cihaz olduğu için e istifralar sebebiyle vücudum da susuz kaldığı için 13. Haftama kadar kalp atışını duyamadım kuzumun 😓
13.Haftamda 2li testte hem kalp atışını duydum hem de cinsiyetini öğrendim paşamın 👼🏻 Tabi olumsuzluklar bununla bitmedi 25. Haftamda 1 hafta geriden geliyor bu önemli değil ama bacağının birinin boyu çok kısa topuğunu da göremiyorum dedi doktor 🤦🏻♀️
Başladım hemen 2. Düzey usg yapan düzgün bir yer aramaya fakat 24. Haftamı geçtiğim için hiç bir hastane kabul etmedi!
Sonunda sefaköy vera tıp merkesizinde radyoloji uzmanı tarafından yapıldı 2. Düzey usg’m sonuç olarak bebeğim gayet iyiydi ve bacak boyunda da topuğunda da hiç bir problem yoktu 🤗
Şimdi geldik doğum serüvenime 🙈
içimde hep 38. Haftada doğururum ben hissiyatı vardı, belki de bir an önce kavuşma isteğiydi bu bilemiyorum 🙂
38’i geçtik 40’ı geçtik e gelen giden yok 🤦🏻♀️ Nişanım geldi üstünden 4 hafta geçti 2 cm açıklığım var ara sıra yalancı sancılarda geliyor ama bebeğim yerini çok sevmiş olmalı ki gelmek istemiyor 😂
Haftam da dolduktan sonra doktor daha fazla tutamayız suni sancı ve fitille doğumu başlatıcaz dedi, sardı beni bir korku kendi sancılarım olmadan tek başına suni sancıdan çok korkuyordum 2 gün sonra yani ayın 10 da gel dedi bu 2 gün içerisinde yapmadığım şey kalmadı sancım tutsun diye ama tık yok 🤦🏻♀️
Aldık çantaları gittik hastaneye devlet hastanesi takipliydim şansıma da o gün inanılma kalabalıktı gelen herkese sevk veriyorlardı bana da aynı şey oldu sevkimi verdiler 😬 ambulans gelene kadar muayene nst yapıldı ambulans gelmeden hangi hastaneye gideceğim de belli değil 112 nereyi bulursa bu da beni strese soktu 😓
şans işte ambulans geldi zeytinburnu özel sante plus hastanesine çıkmış sevkim gittik diğer hastaneye orada da tekrar muayene yapıldı sonuç olarak doktor normal doğum yapmamın çok zor olacağını bebeğin baş geliş olduğunu fakat başının çok yukarda olduğunu suni sancıyla strese girip kalp atışlarının düşe bileceğini hatta vakum kullanmak zorunda kala bileceklerini vs. birsürü şey anlattı sezeryanı önerdi.
Anlattıklarından sonra kabul etmemek imkansızdı hemen açlık testi için kan alındı sondam takıldı nstye bağlandım 10 dk kadar nst’de kaldım apar topar beni odaya aldılar hemen üstümü değiştirdiler belli ki bir terslik vardı bebeğimin kalp atışları düşmüş 🥺
hemen aldılar ameliyata spinal yapıldı bu arada spinalden korkmayın damar yolu açmakla aynı acıda.
Sürekli ayaklarımı oynattım hissin geçip geçmediğini kontrol etmek için bir taraftan da doktora yalvardım ayaklarımı oynata biliyorum nolur kesmeyin diye 😂 doktor da beni sakinleştirmeye çalışıyor tamam sen hazır olana kadar başlamayacağız dedi aradan 2 dk geçmedi bebek geliyor dedi “ ne nasıl hani kesmeyecektiniz! “ meğer ben ayaklarımı oynattığımı sanıyormuşum 🙈
bebeğim çıkar çıkmaz ağlamaya başladı Allahım o ses! Nasıl muhteşem bir an anlatamam ❤️ Yukardan gösterdiler kuzumu tertemiz ay gibiydi havluya sarıp getirdiler yanağını yanağıma koydular bu koku bu ten nasıl tarif edilir o his bilmiyorum 26 yaşındayım şimdiye kadar hiç böyle hissetmemiştim!
Şu dünyada yaptığım en güzel şey oğlum ❤️
Şimdi beşiğinde uyuyor cennet kokulu meleğim 👼🏻 Yalnız ameliyat sonrası kanımda ki crp “ enfeksiyon “ çok yükseldi normalde referans aralığı 0,5 olması gerekirken benim ki 153 tekrar yatışım verildi fakat istemedim bebeğim evde bensiz ne yapar diye antibiyotik tedavisi başladı dikişlerim kanıyor sürekli o kanı sıkarak temizlemen lazımmış yarın tekrar kontrolüm var eğer düşüş yoksa enfeksiyonda kesin yatırıcaklar dualarınızı eksik etmeyin lütfen 😓
ALLAH HAK EDEN HERKESE BU MUHTEŞEM DUYGUYU YAŞATSIN İNŞALLAH 🙏
Uzun oldu hakkınızı helal edin hepinize kolay doğumlar diliyorum ❤️