DeryaKuzusu daha da iyi olursun inşallah canım
Lustral ya da xanax kullanan hamileler🙄
Hepimiz daha iyi oluruz inşallah bunu başarabiliriz bebişleirmiz için 😌🙏🏻🤗💕👶🏻
@DeryaKuzusu canım lustrali bende kullanmıştım hamileliğimden önce ablam psikiyatri uzmanının yanında çalışıyodu bebeği olmadan önce hamile kalınca işi bıraktı. O dönemlerde ablamda kullanmıştı lustral zararsız diye biliyorum hatta bana hamilelikte de kullanabilirsin demişti ama ben istemediğimi söyledim kesmişti doktor ilacı. Bu tür ilaçları kendi başınıza kesmeyin ama sonu kötü olabiliyo xanax daha zararlı diye biliyorum ve daha ağır bi ilaç gebelikte kullanılması bence çokta doğru gelmedi ama doktoruna güveniyosan bişey diyemem. İstersen başka bi doktora daha görünmeden xanaxa geçme derim ben geçmiş olsun.
Tulaysezer canım ilk üç ayı atlatınca eğer ihtiyaç duyarsan bir psikiyatra gidersin yine.İlk üç ay bebeğin beyin ve tüm organ gelişimi için kritik dönem.O yüzden sadece antidepresan değil hiçbir ilacı mümkünse kullanmamak gerekiyor.Ben de 7,5 aylık oldum bugün gittim.25 mg Lustral ve yarım ölçek Atarax verdi.Lustral de bebekle ilgili bir sıkıntı olması riski çok çok düşük dedi.Bu şekilde kalman bebek için daha sakıncalı dedi.Hiç kullanmamak elbette en iyisi ama herkes yaşadığını bilir.İnsan bazen mecbur kalıyor.😕
Serrameri yok canım kendi doktoruma daha gitmedim ona sormadan ilacı değiştirmem. Bu xanax ı öneren detaylı ultrason için gittiğimiz prof. Dr. Olunca acaba dedim daha iyi mi bilir. Ama hiç güven vermedi bunca insan yanlış bilgilendirilmiş olamaz doktorları tarafından.
Zmrtbdk bnce de sürekli kaygı stres halinde olmamız bebeğe daha çok zarar. Hiç olmazsa insan ilaç kullanıyorum diye bile güvende hissediyor..ben de 25 mg lustral kullanıyorum. 4.ayımızdan beri.
DeryaKuzusu seninle dün konuşmuştuk hatta canım.Ben bugün doktora gideceğimi söylemiştim yanılmıyorsam.Bugün kavuştum Lustralim’e 😅 Umarım 25 mg yeter bana da.Yine de düşük dozda kalmak iyidir çünkü.Doğum öncesi bırakmam gerekir mi dedim bebekte yoksunluk vs olursa diye.Hayır dedi.Emzirirken hapı içtikten sonraki birkaç saatlik sütü sağıp atanlar varmış doktorlarının önerisiyle.Onu sordum.Emzirirken de içebilirsin ama öyle de yapabiliriz buna o zaman karar verelim dedi.Bakalım herhalde 10 güne kadar daha iyi olurum 🙏🏻
Zmrtbdk inşallah canım iyi gelir sana da 🤗🙏🏻
Zmrtbdk özlemi devletimi gidiyorsunuz ben devlete gdecem yarın kızlar
@DeryaKuzusu xanax’a internetten de bakabilirsin yan etkileri vs çok fazla hamileyken kullanmak bu yüzden hiç iyi değil
Bende yarından itibaren selectra ya başlayacağım artık dayanacak gücüm kalmadı gibi
Lustral kullanan doğum yapmış anneler var mı??
Nerden bela oldu bu panik atak bizlere senelerdir cekiyorum biktim artik😭😭
İyi aksamlar bende 5 gün oldu başlayalı cok direndim ama başedemedim panik atağa. Mecbur başladım. Selectra 25 mg. Etkisini gören var mı gördüyse ne kadar sürede bi sıkıntısını yaşayan oldu mu merak ediyorum. 😐
Melbas canım ben 11-12 gündür Lustral 25 mg kullanıyorum.Akşamları da yarım ölçek Atarax alıyorum.Çok şükür daha iyiyim.Toplum içine çıkamamaya başlamıştım ve ataklarım nüksetmişti.Evde de çok iyi değildim.Şimdiden daha normal hissetmeye başladım bile.1-2 haftaya daha da iyi olurum inşallah.34+1 haftalığım bu arada.
Zmrtbdk hadi ya çok geçmiş olsun. Darısı başıma. 🙁 bende 4 seneye yakındır uğrasıyorum bu illetle. İlaç kullanıyordum hamile kalınca bıraktım. Hamileliğim cok stresli geçti 4 ay sonra tekrar başladı. İnsan günde 10-15 atak yaşar mı ya genelde hep kendimi nefessiz hissediyorum hep ayılıp bayılma hissi kalp çarpıntısı dışarı çıkamama. Sanki beynim sıkışıyor. Çok üzülüyorum. Büyük bi umutla iyi gelir bana da diye bekliyorum 🙁
Melbas aynı zamanlar başlamış hastalığımız.Ben de 2015 yazından beri çekiyorum.Aslında düzenli ilaç kullanarak uzun süre baya da iyi günler geçirdim.Ama dediğiniz gibi hamile kalınca bıraktım.Gebelik boyunca da ailevi sorunlar,kayıplar derken önce depresyon sonra da ataklar nüksetti.Son bir aydır ataklar yaşamaya başlayınca artık doktora gidip ilaç kullanmaya başladım.Aslında o bana en başından itibaren kullanabilirsin demişti ama içime sinmedi bir şekilde.Şimdi eğer sıkıntım geçerse 25 mg da kalmaya çalışıcaz.Değilse sanırım 50 ye çıkaracak.Fevkalade hissetmesek de şu dönem en azından ataklarımız olmasa yeter.Ben de artık atak anında yarı baygınlık geçiriyorum.Aynı anda kusma ve büyük tuvalet hissi,çarpıntı,soğuk terleme.Sonraki 2-3 gün de kendime gelemiyorum.Emzirme döneminde de hapı içip o birkaç saatlik sütü sağıp atıyorlarmış arkadaşlar.Öyle devam ederiz.Hikayelerimiz çok benzer.😅