Merhaba arkadaşlar;
Bir yıl 2 aydır evliyim. Eşimle severek evlendik. Çok şükür huzurlu bir yuvamız var. Biz nişanlıyken eşimle çocuk konusunu da hep konulurduk ikimiz de tam bir yıldan sonra çocuk yaparız diye düşündük ama evlenince eşim ilk aydan sonra çocuk yapalım diye tutturdu. Ben çok istekli olmama rağmen onu üzmek istemediğim için tamam demiştim. İlk denememizde olmadı normal karşıladık sonraki üç ay yine olmadı sabırla bekledik iki ay daha olmayınca içimize korku düştü. 7 aylık evliydik ve korkularımız yüzünden doktora göründük. İlkin devlet hastahanesinde kan verdik eşim spermogram testi yaptırdı. Sonuçlarımızı doktora gösterdik ikimizin de sonucunhüsran çıktı. Bu duruma çok ama çok üzüldük yıkıldık Hatta yedi aylık evli olmamıza rağmen doktorumuz bizi Ankara’ya tüp bebek merkezine yönlendirdi. Yedi aylık evliyken tüp bebek merkezlerini araştırırken bulduk kendimizi. Çünkü doktor Ya aşılama yada tüp bebekle olabileceğini söyledi. Şaşkınlığımız bir yana üzüntümüz bir yana. O dönem psikolojim bozulma eşiğine geldi. Kayınvalidem sağolsun neden özel hastahaneye de gidip baktırmıyorsunuz dedi. Sonrasında özelde aynı testleri yaptırdık ve ne ilginçtir ki ikimizin de sonuçları aşırı normal çıktı. 9 aylık evliyiz o sırada doktor bir yılın dolunca gel hala çocuk yoksa tedaviye başlarız dedi. Ama beni öyle bi korku sarmış ki doktora hemen tedavi istiyorum dedim. Çünkü çevrem ilk günden çok baskı yapıyordu çocuk var mı diye. İlk ay klomen diye bir Hap verdi ama sonuç alamadık sonraki ay yine aynı hapı verdi ama sonuç negatif son bir ay daha klomen ilacını verdi kullanıcaksın eğer olmazsa dozunu artırıp tekrar deniycez dedi son ay kullandım ilaç bittikten beş gün sonra yumurtalıklarımın büyüklüğünü kontrol etmek için gittik doktor yeterince büyütmediğini söyledi bu aydan umudunuzu kesin dedi. Ama o ay adetimin üstünden bir gün iki gün üç gün derken altı gün geçti normal bi gecikmedir diye önemsemedim çünkü asla beklemiyorduk çok geç test yaptık evdeydik ve sonuç pozitif çıktı o an dünyalar bizim oldu tam evliliğimizin birinci yılı dolmuştu ve hamileydim. O an ve hatta şuan dünyanın en mutlu insanıyım rabbime şükürler olsun. Ablam da beş yıllık evliydi bi çocuğu vardı ikincisi olmuyordu doktor ona yumurta çatlatma iğnesi verdi ikimiz de aynı ay hamile kaldık hatta ablamın maşallah ikizleri olacak Diyeceğim şu ki umudunuzu asla yitirmeyin ben çok umutsuz olduğum bi dönemde gebe kaldım. Başka doktorlara da görünmekten çekinmeyin bazen cihazlarda problem olabiliyor. Asla çevrenizden etkilenmeyin söylediklerine sorduklarına kulak asmayın. Kendinize uğraşacak bişeyler bulun ki hamileliği kafanızda atabilesiniz. Ben o dönemde uğraş olsun diye dolap.com uygulamasına kafayı takmıltım elbiselerimi satıyordum. Bi kozmetik firmasına üye olup ürün sattım ufak tefek şeyler olsa bile kafamı dağıtmama sebep oldular. Siz de yeni hobiler edinebilirsiniz el sanatları resim müzik veya farklı şeyler. Benim sosyal hayatım çok sınırlı şehirde kalıyordum evlenince ilçede yaşamaya başladım. Benim imkanım yokken imkan yarattım kendime ve düşünmemenin bi yokunu buldum sizde deneyin emin olun çok düşünmek te etkiliyor gebe kalmayı. Ben hamile kalamadığım dönemde adetim bir gün bile gecikse test yapardım ve hemen bu uygulamayı indirirdim sonra adet olunca geri silerdim. Milletin çocuğunu görünce üzülürdüm Doğum yapanları duyunda üzülürdüm Çok uzun bir süre değil belki bir Yok ama o korku ömrümüzden ömür götürdü. iSiz kendinize bu eziyeti çektirmeyin Allah herkese nasip etsin asla kimseyi mahrum bırakmasın o heyecandan.