PasaninAnnesi Hanımlar 6 hafta 1 günlüğüz şuan. Doktora 3 kere gittim toplamda ama doktor benden herhangi bir testler falan istemedi arkadasimla konustum onun 2.gebeliği ilk hamileliğini öğrenip gittiğinde 18 tane falan testler yapilmis bana hic test yapilmadi bunlar ne testi herkese yapiliyo mu ?
Ozlemkurttt PasaninAnnesi 18 derken 🤔 Kuzum 2 li tarama 3lü tarama ayrıntılı ultrason şeker yüklemesi yapılıyor hani Allah esirgesin risk varsa da aminosentez yapılır bi başka da yok diye biliyorum sağlıkla doğurmayı nasip etsin 😻
ElifBiryol PasaninAnnesi test derken sağlık ocağına gidip hamile olduğunuzu söylediğinizde heray size kan idrar tahlilleri yapıp izleme yapacaklar tali şphusalığa kadar belli dönemde aşı ve vitamin kan ilacı vs başlatacak aile hekiminiz ve hemşireniz takip edecek sizi bunun haricinde kadındığum belli dönemlerde ikili üçlü test şeker yüklemesi dört boyutlu ultrason vs istiyor bunlar genelde ciddi bir sorun yoksa sizin tercihinize kalıyor ben sadece dört boyutluyu yaptırdım mesela 👍🤰🏻
scl PasaninAnnesi canım benimde ilk hamileliğim doktora 5 haftalıkken gittik kesemizi gördük doktor kan ve idrar tahlili istedi. hatta 3-4 tüp kan alındı kan sayımına ayrıntılı bakıldı.. 6 haftalıkken kalp atışı için gittik hem tahlil sonuçlarımızı aldık hemde miniğimizin kalp sesini duyduk 😌 doktorunuza sorun çünkü tsh değerlerine göre eğerki yüksek veya düşükse ilaç başlatılıyor gebelikte tsh çok önemli
MdhTpz PasaninAnnesi canim kalp atisini duyduktan sonra bi kac tan ve idrar testi ister vitamin ve kan degerlerinize bakilip ona gore ilac yazilir.Anladigim kadariyla henuz kalp atislarini duymamis doktorunuz o nedenle istmemistir
gizemuakkaya Canım bende 7 hafalığım benden sadece kan ve idrar istedi 12. Haftadan itibaren ikili tarama testleri başlıcak dedi. Aile hekimin varsa ona da git gebeliğini bildir onlarda takip ediyor
PasaninAnnesi gizemuakkaya aile hekimliğinden aradilar canm kalp atişin dinlenilsin öyle gelin dediler daha pazartesi kalp atisi dinlenicek aile hekimliğine gitmedim daha
HalimeElifYilmazKurt gizemuakkaya kalp atışı duyulmadan aile hekimi kabul etmiyor 🙂 bende gittim öle dediler
PasaninAnnesi Ozlemkurttt bende anlamadim canm o yapilan testlerde değerlere falan biseylere bakmak icin yapiliyomus galiba dedim benim doktorumda mi sorun var yoksa 🙊 herkese yapiliyo dedi benim de aklima takıldı
PasaninAnnesi ElifBiryol sanırim bu aile hekimlerinde ki testlerden bahsetti ama hastanede ki doktoru yapmis bu testleri değerlere falan bakılmis herkese yapiliyo denilince bana yapilmadi herhangi bir test bende boş mu geldim 6.aya doktor biseye bakmadi mi diye şuphelendim
PasaninAnnesi scl tsh ne oluyo canm benden sadece tek tüp kan aldilar onada hamileliğimi netleştirmek icin 3 kere de gittim halbuki doktora baska bisey demedi bana arkadaşta testler yapiliyo dedi bana yapilan bi test olmadi bende merak ettim
HalimeElifYilmazKurt scl 6 haftalık kalp atışı için çok küçük değilmi 8. Haftada kalp atışını dinletiyolar bu haftalarda yolk kesesine gelen kanın sesini dinletiyolar kalp sesi gibi aynı
Ozlemkurttt PasaninAnnesi evet kuzum hepsi bişeyelere bakmak için ama 18 çok gibi geldi ama tamda bilmiyorım kuzum onun kini
scl PasaninAnnesi hamileliğini netleştirmek için beta hcg ye bakmışlardır tek tüp kan alarak canım. Tsh hormonu gebelikte 2.5 ve altı olması gerekiyomuş bebeğin zihinsel bedensel gelişimi için önemliymiş. 2.5 üstü çıkınca kadın doğumcu dahiliye ye yönlendiriyo ilaça başlatılıyo. Her ay kan veriyosun değer yükseldi mi diye ona göre ilaç dozu ayarlanıyo. Tsh normal olanlarda bile hamilelikle yükselenler oluyomuş o yzden çok önemli. Bence doktorunu değiştir yada doktoruna söyle genel tahlil yapılmayacak mı diye. İhmal etme ne olur ne olmaz 😌
ElifBiryol PasaninAnnesi mutlaka ayda bir kere sağlık ocağına kan ve idrar tahlillerini yaptır ihmal etme 👍
PasaninAnnesi MdhTpz evet canım pazartesi bakilacak kalp atışına daha yaa demek ki ondan tamam canm tesekkür ederim 💙
oldedi MdhTpz bende 5haftalığım keseyi gördük ama kalp atısını falan duymadık daha. haftaya tekrar kontrol var acaba o zaman mı isteyecek kan ve idrar testlerini🤷🏼♀️🙄
Mercan89 PasaninAnnesi 18 test yapılıyor kan ve idrar veriyorsun sakın sakın atlama mesela benm o test sonucunda çiğ ete dokunmam yasaklandı çok ayrıntlı bir test hemen git
Mercan89 PasaninAnnesi ben özel hastaneye gidiyorum doktorum bana o listeyi verdi ancak 18 test hastane de 1260 tl di o kadar bütçe ayırmak mümkün değildi.. Sağlık ocağın da 1 tl bile ödemedim 🙊 ama kesinlike atlamayın çünkü çok önemli testler yapılıyor hamileliği ona göre şekillendirilir yapman gerekenler ve yapmaman gerekenler e dikkat ediyorsun
ZuhalDurmus PasaninAnnesi kızamıkçık, hemogram, toksoplazma, tiroid derken bulur o sayıyı canım. Mutlaka yaptır özellikşe çok önemli bazı sonuçlar, tsh, rubella, toksoplazma.