40+0. Gün gelen bebişimle herkese selamlar.İlk gebeliğimi 11 saat suni sancıyla normal dogum yaptım.Sancı çok uzun sürmesine rağmen doğumum 10sn sürmüştü(doktor bastırdı cocuk pırtladı resmen )😊 İkinci gebeliğimde o 11 saati unutup yine normal istedi hep gönlüm.12 de nişanım geldikten sonra 4 e kadar uyudum.4 te 10dk 1 sancım gelmeye başladı.Bu kadar erken beklemiyordum hiç. Büyük oğlumun yıl sonu gösterisi vardı.6 yasinda ilk mezuniyeti kardeşinin harika zamanlaması yüzünden göremedim 😊 Sancıyla beraber gösteri kıyafetlerini yeniden ütülemeye basladım O bitti esiminkilere basladım.Oyalanarak 6.30 oldu saat.Artık 5 dk ya 1 geliyodu sancılar.Hastanede yatıs islemleri fln derken 8 de odamdaydım. Sancılar inanilmaz şiddetlendi.Bolu kadın dogum devlet hastanesinin tek kisilik odalarında sancımı çekerken sevgili ebem inanılmaz destek oldu bana.Devlet hastanelerinin korkunçlugu bitti gözümde.Kendi odanda sancını çekip dogumunu yapiyosun.Ve inanilmaz temiz gercekten.Personel ise bi harika.Sevgili ebem sancının gelip gidisine göre plates topuyla hareketler yaptırdı.(bu arada plates topu gerçekten cok ise yarıyor)4 cm le geldigim hastanede 1 saatte 7cm açılmam oldu.Suyumu iyice boşaltıp yukarıda kalan bebegin basıni kanala oturtmaya calistilar.Gercekten çok acı verici bir süreçti.1 saat sonrada açılmam 10 cm oldu artık.Yani şiddetli sancı hepi topu 2 saat sürdü.Diger oglum gibi hemen pırtlaticam diye düşünürken amanın bi türlü çıkamadı yavrucak.Digeri 3.600 le 2 dikisle kokaycacik olmustu.Bu çok farklıydı.5 dk sürdü ama canımdan can gitti.3.200 gr bebekçik rahat rahat elini kafasına koymuş.Dirsek havada yırta yırta çıktı.Bir sürü dikişim oldu. Çektigim acı bi türlü gitmedi içimden.Şükürler olsun sağlıklı dogdu ama sıpacik kazık attı 😊 İlkinde sancım bunda ise dogumum çok zor oldu gercekten. 3. bebisi düşünebilirsem planlı sezeryan olurum heralde. Bu bebis prensiplerimi yıktı resmen 😊