Istanbul3432 bak canım ben güneydoğuluyum bizim orda yenidoğandan itibaren altıncı ayına kadar kolik olsun olmasın peryavşanı diye bir ot var istanbuldaki ismi yavşan otu diye ayni kekiğe benziyor ama rengi daha acık cevremdeki bir sürü arkadasıma verdim bundan kolikti oğlu simdi bana dua ediyor iyiki ilaç kullanmadım cok rahatladı diye bu otu büyüklerde iciyor ama miktar önemli bebeğe verilirken. Mesela yeni.doğana gün aşırı.1 çay kaşığı verebilirsin o onu rahatlatacaktır. Kendin icip sütünden fe gecireniliesin sen icersen eğer mesela yarım cay bardağı veya 1 cay bardağı ic. Ama bebeğine verirken alerjisi olup okmadıgına bak ilk önce bir kerelik ver eper sıkıntı yapmıyorsa devam et zaten su ana kadar bütün kuzenlerim yiğenlerim vs hepsine icirdik kendimde ictim bebeğim doğfugu zaman bende vericem kolik olsun olmasın sende dene derim. Sıcak suyun icine 1 tutam at demle süz ama önemli nokta ılık vereceksin yani ne cok sıcak ne cok sopuk olacak sende aynı sekilde çyle iceceksin canım istersen dene dua edersin bana 😀