Bende çok şükür doğum yaptım hamileliğimin 25 haftasından beri rahim ağzı kısalığı yüzünden erken doğum riskim vardı hep yattım hiçbir yere çıkamadım o süreç benim için çok zordu rahim ağzım bir 29 mm bir 25 mm bir 20 derken 34+1 de kontrolüm de doktorum 14 mm olmuş Heran suyun gelebilir doğum olabilir dedi 2 hafta daha durduralım dedi ve bana ilaç yazdı bayramdan sonra görüşelim dedi ama benim kızım sabırsız olduğu için bekleyemedi ve bayram sabahı 4 30 da bir anda yatağımda ıslaklığı hissettim önce altıma ettiğimi düşündüm ama gelen sıvıyı durduramıyordum o zaman anladım suyum geliyor hemen eşimi kaldırdım ve hastaneye gittik ebe muayene etti suyun gelmiş ama açılman 1 cm dedi ilk gebelik olduğu için doğurman uzun sürer 12 ila 24 saati bulur dedi sonra yatışım yapıldı ama ben burda öğrendiğim kadarıyla hiç yatmadım hep çömelip kalktım palates topunda zıpladım yürüdüm saat 10 gibi ebe muayene etti 4 cm olmuş dedi şaşırır ben palates topunda zıplamaya devam ettim 1 saat sonra 7 cm dedi ve ebe çok şaşırdı biz akşamı bulur doğum diye düşündük ama sen öğleye kalmaz doğurursun dedi ve dediği gibi oldu ben 12 45 geçe doğum yaptım o sancı dayanılmıcak halllere geliyor ama Rabbim gerçekten sabrını veriyormuş çocuk çıktıktan sonra öyle bir rahatlama geliyor ki anlatamam kızımı hemen alıp götürdüler çok korktum küveze girecek diye ama çok şükür bir sıkıntısı çıkmadı kızımı yanıma getirdiler şimdi ikimizde iyiyiz çok şükür benim hikayemde bu Rabbim tüm anne adaylarımızın yardımcısı olsun inşallah 🙏 Kızım 2 850 48 cm doğdu