Gul33 Maalesef yanlış düşünüyorsunuz. Gizli şekeri olan annelerin bebekleri için hayati bir test aslında. Ben de bu sene çok önemli olduğunu öğrendim. Yaşadığım şehre Çağrı Gülümser adında ünlü bir Kadın Doğum doktoru seminere geldi. Kendisi anne karnındaki çocukları bile ameliyat edebilen bir cerrah. Rastladığı iki örnekten bahsetti. Biri 38.haftada biri de farklı bir haftada bebeğinin kalbi duran iki hasta gelmiş. Maalesef test yaptırmamışlarmış ve biri önceki gece pasta yemiş. Diğeri de tatlıyı kaçırmıştı sanırım. Biyolojik olarak çocukta nefes alamamaya sebep oluyormuş anladığım kadarıyla. Ben açıkçası korktum ve tereddüt etmeden yaptırdım. Birinci çocuğumda da yapılmıştı ama önemini bilmiyordum o zaman 6 sene önce. Ama doktorum kendi hastanesinde çalışan hemşire bir arkadaştan istememiş, çünkü kız aşırı zayıftı, bir deri bir kemik. Bir diğer arkadaşım da testte çocuğun akciğerleri zarar görür diye duymuş, yaptırmamış ama sormuş, çıkarsa n'olur? Doktoru dietle beslenmeniz gerekir demiş. O da yaptırmadan direk diyete başlamış, son üç ay sadece 2,5 kilo almış hatta. Öncesinde bayağı almıştı.Yani riskli bünyesi olanlar - aşırı kilolu, ailesinde diabet olan, vb yaptırsın. İstemeyenler de direk diet yapsın ve n'olur kimse tatlı ve hamurişini fazla kaçırmasın derim ben. Benimki sınıra yakın çıktı, dikkat et dedi doktor. Ama insülin kullanarak hamilelik geçirip sağlıklı çocukları olan arkadaşım ve görümcem var. O yüzden zarardan çok yararı var bence.