Herkese merhaba kızlar, dün Doğum yaptım ve burda okuduğum bir sürü hikayelere ek bende kendi hikayemi anlatmak istedim. Bayram’ın birinci günü çok az leke geldi. Ondan sonra me ağrı ne sancı oldu doktorum bebek hareketleri iyi ise sancın sıklaşınca gel dedi sıklaşmadığı için gitmedim. Cumartesi gece yattım sabaha kadar sancı vardı ama uyku sarhoşu dakkasını tutamadım. Pazar sabah 06:30 da uyandım tam lavaboya gidecek iken adet olur gibi kan geldiğini farkettim zaten sabaha kadar sancım bardı hiç uyuyamamıştım. kan da gelince direk hastaneye gittik. Hemen nstye bağladılar ve çatı muayenesi oldu 1.5-2 cm açıklık olduğunu söylediler doktoruma haber verildi doktorum yatış verdi. Bi iki saat sonra tekrar açıklığa bakıldı açıklık devam etti 3-4 cm olduğumda epidural istedim epidural vuruldu. Bi yandan da rahim ağzı yumuşasın diye suni sancı verdiler. Bi iki saat sonra 7 cm oldu. Odamdaki son kontrol de su geldi ve doğumhaneye alındım. Bundan sonra süreç çok zor ilerledi. Suni sancı verildiğinden mi bilmiyorum ama epidural almış olmama rağmen acıyı bayağı hissettim. Epidural acıyı tamamen yok etmeyecek azaltacak demişlerdi gerçi ama. Bir saat boyunca ıkınma süreci devam etti açıklık yumuşaklık herşey tamdı ama bebeğim çıkış yerinde olmasına rağmen çıkamadı. İkimizde çok yorulduk son anda sezeryana da dönülmesi mümkün olmadı bu nedenle vakumla almak durumunda kalındı. Ama bi saat sürmesi bebeğimi de yorgun düşürdü ve doğduğunda solunum sorunu vardı hemen müdahale edildi yoğun bakıma alındı ilk tetkikleri yapıldı sonuçlar iyiydi ama yine de tedbir amaçlı soğutma makinesine alınması lazım dediler Doğum yaptığım hastanede yenidoğan yoğun bakım vardı fakat bu makine yoktu gerçi Bursa’da sadece 4-5 hastanede varmış hemen araştırma yapıldı sadece bi hastanede yer bulundu ve bebeğim oraya götürüldü. Ben hastaneden bir gün sonra çıktım evimdeyim ama kızım diğer hastanede küvözde. Durumu iyi gözüküyor diyor doktor ama 72 saat kalması gerekiyor dediler. Yarın 72 saat dolacak ve son durum belli olacak yarından sonra da kalacak gibi ama ne kadar kalacağı yarın belli olacak. Siz sevgili hamilelerin dualarınıza talibim İnşAllah hayırlısıyla Zeynep Ela’mızı alıp evimize getirmek istiyoruz. İnşAllah sorun yoktur. Bu da böyle bir hikayeydi arkadaşlar uzun oldu ama hakkınızı helal edin:) Rabbim hepinize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin. Sormak istediğiniz bişe varsa yardımcı olabileceğim bişe varsa her zaman.. sevgiyle kalın.