Damar95 6+2 haftalık hamileyim nasıl beslenmeliyim doktorum henüz bişey demedi bana ama ben Ceviz bal pekmez muz ağırlıklı besleniyorum duyduklarımca yardımcı olur musunuz napmalıyım nasıl beslenmeliyim?????
defne55 Damar95 valla banada doktorum hiç bisey demedi ben normal besleniyorum ayriyetten değişik bi beslenme stilim yok canım ne isterse
[silindi] Damar95 İlk 3 ay zaten bebek senden beslenmiyo depolardan besleniyo. İnşallah ilerki haftalarda bulantıların olmaz da rahat yersin. Bende özel bi beslenme stili uygulamadım. Sadece ekmek pilav makarna yemiyorum. 20 haftam bitti hiç kilo almadım
slnshnn Damar95 kilo aldıracak şeyler yeme kilona dikkat et sürekli tartıl. Çok kilo alırsan kendini durdur. Bal pekmez organikse abartmadan ye. Değilse yeme.. keşke kontrollü gitseydim dediğim için bunları söylüyorum. Umarım sen demezsin. 20 kilo aldım ben.
seher_unl Damar95 merhabalar benim doktorum şunları önerdi; haftada iki gün balık her gün küçük bir porsiyon kırmızı et her gün süt, yumurta,peynir, ceviz,kavrulmamış fındık Mevsim sebzeleri ve meyveleri ayrıca beyaz ekmek ve hamur işi yeme dedi 🙄
Tugba_Emre Canım düzenli beslenmen yeterli bol bol su iç sadece çok şekerli şeyler yeme hamilelik şekeri olabiliyor😊
Damar95 Tugba_Emre Tugba_Emre çikolata tatlı istiyo cnm bazen aşırı Makarna krizi geçirdim aşırı ağlıcaktım resmenn onu yiyene kadar öldüm stresten
Tugba_Emre Damar95 canım yeme demiyorum ama azar azar ye canın tabiki çekecek:")Ayrıca 6 haftalıkken ben 1 kilo bile almamıştım iştahın çok açılmış 17 hastalığım daha sadece 2 kilo aldım dikakt et biraz:")
Ultraslan40 Canım bana doktorum haftada 2 öğün mutlaka balık önerdi sonra yine haftada iki öğün kırmızı et ama iyi pişmiş yanmamış şeklinde yememi önerdi onun dışında kızartma kesinlikle yasak dedi ama yiyorum can çekiyor malum:) Abur cubur yasak. Süt ürünleri fındık badem ceviz muz yani kuruyemiş ve meyve tüketimi bol olmalı dedi ayrıca su tüketimi iyi olması gerek dedi. Bana da doktorum ilk üç ay kilo almamaya bak dedi günlerce ağzıma lokma koymadığımı bilirim mutfağa girmediğimi bilirim ama 3 kilo almışım. 11. Haftaya gireceğim daha :)
Ftlyztrk1 Mayonez sucuk paketli gıda abur Cubur ciğer sakatat sirkede bekletilmemiş yeşillik Yeme canım
Pnrarvn Damar95 et ve sebze ağırlıklı beslenmemi söyledi doktor bana tavuk köy tavuğu bulamazsam diğer tavukları canım çok isterse nadir yememi. Paketli konserve godalardan uzak durmamı. Hergün 3-5 badem 2 ceviz 2 kayısı kayısı yoksa incir yememi söyledi. Hergün yumurta yememi beyaz ekmekten un ve hamurişinden uzak durup tam buğday ekmeği yememi haftada bir yada iki balık özellikle dip balığı olmamasını söyledi. Sakatat oaln herşeyden uzak durmamı. Dışarda pketli satılan içeçekler ve bitki çaylarına dikkat etmemi ve kesinlikle kilo kontrolü ile devam etmemi 🙈 uzun oldu ama 32. Haftadayım hep kızdım doktora kiloya takık diye şimdi onu çok iyi anlıyorum şekerim normalden bile iyi çıktı ve 4 kilo almış olmama rağmen çok zorlanıyor insan 15-20 kilo alanların allah yardımcısı olsun baştan sıkı tut derim allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 😊
Esranrogz Damar95 canım muz çocuğun gelişimi için çok iyi ama günde 1 tane yemeye bak sonradan kabızlıkta çekiyosun kansızlık felan varsa 1 yemek kaşığı pekmezi 1 su bardağı suya koy hergün ceviz balık bunlar ilk aylar önerilen
GamzeOnderTasal Damar95 9 hafta civarinda kontrole gittiğimde findik ceviz ye demisti doktorum bana. Hergun az az yemeye çalış. Ayrica muzda kabız yapiyor dikkatli tuketmelisin. Ilk başlarda kabiz olmustum ben ki genelde herkes oluyor sanırım
GamzeOnderTasal Ayrica her gun sut urunlerinden mutlaka tuketilmeli bn calisirken sabah oogaca yemek zorunda kaliyorsam bi iki saat sonra süt veya kefir iciyordum. 36da 3.4 kg. Su an 38teyiz yarin kontrölüm var. Kilosu neden oyle yediklerime de dikkat ediyorum dedim. Onun yemekle ilgisi yok kendisi tombis bi bebek olucak dedi 🤔
Esramese Damar95 bunyene bagli simdi cogu seyi istesende yutamicksin bile 😅 bn tostla haslanmis yumurta yiyorum duzenli 1gun arayla bebis cok kilo aliyo bu ikiliyleki oylede 32hfta 2kilo simdiden oglusum