Burcuk Ece06 hamilelik kararı verdikten 1 yıl önce bıraktım. Doğumdan 1 yıl sonra Eve lazer almayı düşünüyorum inşallah işe yarar 🙂)
momtobee Ece06 Fkgsöyledikleriniz bence maalesef kötü bir tesadüf olmuş. Çünkü ben de evlenmeden önce lazer epilasyon yaptırdım üstelik tüm vücut. Evlendikten sonra da devam ediyordum. korunmayı bıraktıktan kısa süre sonra hamile kaldım ve doktorum hamilelik ve emzirme süreci bitene kadar lazere ara vermemi istedi bebek için. Üstelik bebek sahibi olma konusunda ben de çok hassas biriyim lazere başlamadan önce çok araştırdım prof kadın Doğumcu aile dostumuzun da onayını aldıktan sonra iyice kuşkularım gitti. Bana dediği yumurtalıkların 9 kat deri altında ışınlar ise 2 kat deri altına nüfus edebiliyor demişti. ama yine de gideceğin yer ve makine kaliteli olmalı benim makinem alexandra idi. bi sorun yaşamadım çok şükür 🙏🏼
Mammamia Kendim evde yapıyorum canınız yanıyorsa yapmayın bebekte stres olur diye önermiyorlar . Vucuda etkisi yok ki kıl köküne etki ediyor sadece
Ece06 Mammamia evet o da şöyle henüz doktoruma danışamadım sabit doktor bulamadım kendime evime yakın olan hastaneye gitmiştim o yüzden .. çok dinledim internetten videolardan ve araştırdım diğer sayfalardan da ilk Haftalar değilde belki sonrası gidilmekte daha iyi olduğu söyleniyordu ... bi de bebeğe her hangi bi zarar ışını verilmediği çünkü kullanılan Işın bir xray cihazı gibi ya da röntgen gibi zararlı bi Işın olmadığından gidilip bakım olunabilir durumu var zaten benim istediğim özel bölge falan değilde daha çok diğer bölgeler çünkü ara ara devamlı gidiyordum şimdi durdum 🤷🏻♀️☺🤦🏻♀️
Fkg Size tam cevap degil ama bizim aile de cocuk sahibi olmakta zorlananlarin Hepsi genital bolge lazer yaptiranlar ben dahil. Ustelik yasi bizden buyuk olanlar hemen hamile kaldi biz kalamadik. Bir araya geldigimize hep bi zarar mi verdik kendimize diye konusuyoruz. Ilginc tesaduf geliyor bize
Ece06 Fkg şimdi şöyle ben bu konularda çok araştırma yaptım zamanında.. eğer ki doktor kontrolü adı altında kullanılan lazer ışığıda önemli markasıda önemli .. güzellik salonlarından bahsetmiyorum hastane poliklinik gittiğiniz yer böyle bi yerse ve kullanılan lazer markası soğuk hava üflemeli olup alexandrite ise bu durumda hamileliği etkileyeceğini düşünmüyorum ama diğer kullanılan cihazlarda bu durum söz konusu oluyor
Aysenurtsr Fkg ben hamile kalmadan once ki ay gittim son seansima, suan 4 aylik hamileyim. Hic bir yan etkisi yok, 5 farkli doktora danisarak gittim hatta. Hepside hamile Kaldigini ogrendiginde kesersin gitmezsin demislerdi.
Fkg Ece06 2007 yilinda alexandrite ile bagdat caddesi epiderm de yaptirdik o yillarda her yerde cok yoktu zaten de. Bizim ki sadece aile arasindaki bi sohbet 🙂 universite okuyan yogun calisan kafayi kariyer ile bozan manyakkarmisiz diyoruz kendimize... En guzel sey asik olup bide ustune bebek sahibi oldun mu oh var mi daha otesi diyoruz... Sevgiler...
Mammamia Ece06 olası bir durumda bebekte herhangi bir sıkıntı oldugunda (Allahım korusun tüm bebeklerimizi) anneler kendilerini “lazer yaptırdım ondan oldu “ diyecekleri için vicdanen rahatsız olacakları için (ki alakası yok lazerle) kullanmamalarını söylüyoruz anneye kalmış bir tercih dedi doktorum 🙂
Duygukahraman 31.haftamdayım ,, aslında uygulandığı bölge değil cihazın olduğu ortam bile radyasyon alanı şahsen bana mantıklı gelmiyor lazer uygulaması gebelikte ..
Ece06 Duygukahraman ama kullanılan Işın x-ray ya da röntgen Işın’ı değil bi de bana uygulan lazer doktor kontrolü adı altında bir poliklinikte yapılıyor tamda ortasında kaldım devamını getiremedim ... bi de özel bölgeye yaptırmıyorum zaten diğer bölgelere yaptırıyorum da tam gitme vaktim geldi doktorum henüz belli olmadığı için danışamadım da kadın Doğum uzmanına 🤗
haticedn Duygukahraman dfb bende oyleydim hatta karnim bu kadar erken çıkması normal mi diyodum ama şişkinlikmiş sekizinci haftanin ortasindayim indi o siskinlik
momtobee Ece06 benim doktorum da kliniğim de hamileliği geçtim emzirme döneminde dahi önermedi, bu durumun cihazın iyi olmasıyla ilgisi yok. Evet lazer aşırı kolaylık ama bebeklerimiz için biraz mola vermek zorundayız 😊
Fkg momtobee Masallah Dedigim gb bizimki aile icinde benzer tesadufler. Bi de Annem 10 dogum yapmis 6 kardesiz 🙂 Biz annelerimizi diyoruz bizim dogum hakkimizi da kullanmissiniz diye 🙂 Bizimler cok zorluklar yasadik yasiyoruz Allah sizlere ve evlatlariniza yasatmasin Sevgiler
Arven Hamilelik öncesi gidiyordum baya azalma olmuştu hamile olunca riske atamadım bıraktım zaten hamilelikteydi hormonlardan dolayı tekrar ufak tefek çıkmaya başlıyor o yüzden hamilelik dönemi bitinceye kadar gitmek mantıklı değil gibi çünkü yine tüyler çıkıyor