Evet kızlar paşama kavuştum bugün elhamdulillah kendi sancımla . Doktorum 39. Haftada 2 cm açıklık için suni başlatmak istedi inatla ısrarla kabul etmedim her geldiğimde başlatalım dedi kabul etmedim bunda tabi annemin de etkisi vardı oda müsade etmedi. 2 gündür kasılmam vardı bebeğim taş gibiydi ve sancılarım yavaş yavaş başlamıştı dün geldim doktora ve yine sancım vardı ama açılma hala 2 cmdi yatış yapalım dedi yine kabul etmedim sabah gel suniyle başlatalım dedi sancını artık 41 oluyorsun dedi tamam dedim kabul ettim artık mecbur Bebeğimin sağlığı için fakat doktorum beni tekrar arayıp saat 5 gibi hastanede olmamı yavaş yavaş suniyi verip açılma olmazsa sezeryana alacağını söyledi o zaman bende işler değişti o kadar sancıyı çekeceğime sezeryan olurum dedim. Sancılarım 2 gündür başladı nihayetinde dedim 2 gün daha bekleyelim dedim garantisini veremiyorlar nihayetinde beklemek istiyorsan da bebeğin hareketlerini iyi takip etmen gerekiyor diye söyledi kabul ettim. Neyseki gece boyu sancım vardı düzensiz ama doğum sancısı olduğunu belli ediyordu her sancıda yataktan kalkıp çömeldim sıcak suyun altına girdim en son sabah saat 5 de doğum sancıları başladı evin içinde dolaştım sıcak suyun altına girdim saat 7 gibi eşimi uyandırdım kahvaltı hazırla doğuma gideceğiz diye bende o Arada pilates topunda egzersiz yaptım dolaştım çömelme hareketi yaptım ağrılar artık sıklaştı saat 9:30 gibiydi gidelim artık dedim geldik hastaneye doktor alttan muayene etti ve suyum geldi o arada temizdi çok şükür kakasını yapmamıştı bebeğim yukarı çıkıp yatışım yapıldı damar yolu falan açıldı tabi ben dolanıyorum ortada aynı sancıyla nst çekildi ebeler sürekli açılmama gelip bakıyorlardı ve sonunda 9 cm olmuştu bol bol ıkındım ve sona doğru oğluşum kakasını yaptı be çok korktum o kadar sancıya sezeryana alırlar diye hemen nst ye baktı ebemiz yeni yapmıştı çok şükür sıkıntı yok dedi biraz daha ıkınırsan alıcam doğuma dedi artık oğluma kavuşmak istiyordum sonuna kadar ıkındım ve doğum salonuna çıktık orda da bir iki ıkındım doktoru çağırdılar ve 2 ıkınmada geldi oğlumm🥰 elhamdulillah ve herkes tebrik etti maşAllah çok uyumlu hastaydın güzel ıkındın diye kendinizi kasmayın kızlar dua edin sürekli evet sancılar vardı ama inananın dayanılmayacak gibi değildi çok nadir keskin ağrılarım oldu hiç bağırmadım bile dilerim rahat kolay doğumlar geçirirsiniz hepiniz şimdi sağ tarafımda dikişlerim var kaç tane bilmiyorum ağrım var biraz ama onun dışında cennet meleğim yanımda uyuyor bundan gerisi boş🤗🤗🥰 sevgiyle kalın sorularınız olursa seve seve cevaplarım son9 cmde suni de yedim tabi😄