Öncelikle ben çok memnun kaldım onu da belirteyim.Benim gibi ilk bebeğe hamile olanlara özelikle çok faydalı 30uncu haftadan itibaren herkesin gitmesini tavsiye ederim.Daha doğumuma 9 hafta olduğu için doğum anında yapmamız gerekenlere geçmedik.Hastane çantamızda bebek için süslü püslü şeylerden çok rahat pamuklu kıyafetler götürmeliyiz kendimiz için için 1 takım lohusa pijama ped vs.Nisanin koyu kahverengi yada pembemsi bir akıntı olduğunu geldiği anda başka bir belirti yoksa hastaneye hemen gitmemize gerek olmadığını öğrendik.Her gün ılık duş almalıyız,şancı başlar başlamaz hastaneye gitmeyip sancılar sıklasinca gitmeliyiz tabi suyumuz geldiyse hemen gitmeliyiz vakit kaybetmeden.Sanciyi evde beklememizin nedeni de ev ortami rahat olduğu icin açılma cok iyi ilerliyormuş hastanede psikolojimiz orda gördüklerimizden etkilenip açılmanin zor olmasindan dolayı. Sanci da belden kasıklara doğru vuran adet ağrısı tarzındaymış.31.haftamdayım şimdiden 1 yada 2 kat da olsa merdiven inip çıkmayı tavsiye etti .Doğumu kolaylaştıran şeyler merdiven inip çıkma, bol bol hurma tüketme, çömelme hareketi ve perine masajı.(perine masajını 36.haftadan sonra eşimize yaptırabiliriz)çoğu çoğu anne utandığı için yaptirmiyormus ama o bölgeyi yumuşattığı için yapılsa iyi olurmuş.Dogum esnasında doğru nefes almanın çok önemli olduğundan bahsetti.Sancilar ilk geldiğinde burundan alıp ağızdan veriyoruz yatışa geçtiğimizde sancılar çok sıklaştiginda burundan derin nefes alıp tek seferde degil 3 seferde ağızdan veriyoruz.Ögrendiklerim şimdilik bunlar 🤷♀️😊haftaya yine gidicem öğrendiklerimi elimden geldiğince paylaşırım