MissB bana da kendi doktorum degil de başka bir doktor çatı muayenesi yapıp kemiğin basık gibi geldi demişti.. Ben de internetten bilinen doktorlarin yorumlarına biraz baktim da, hepsinin ortak fikri şu yönde, annenin kemik yapısında bariz bir anormallik, bir özür söz konusu değilse, çatının normal doguma uygun olup olmadığını onceden kestirmek mümkün degildir, ancak doğum esnasında dogumun ilerlememesiyle anlaşılır. Çünkü çatı kemikleri beton gibi yapılar değildir, bebegin kafasi da henuz kikirdaktir, eger ikisi birbirine uyum icersinde olursa, açılma, gelen sancı, annenin ikinmasi hepsi uyumlu olursa hicbir sorun olmadan bebek doğar.
Kimi çatin çok uygun dedikleri hamileler doğum esnasinda 10 cm açıklıkla sezaryene alınıyor, kimi doğuramazsin denilenler 4 kg cocuk doğuruyor 🙄
Ben de başta cok takmıştım ama araştırdığım doktorlarin ortak fikri bu sekildeydi. Burda sadece şöyle bir risk oluyor, eğer çatı uyumlu olmazsa normal doğum ilerlemez ve onca sancidan sonra sezaryene alinabiliriz. Bu risk goze aliniyorsa cok da kafaya takmamak lazim.. Çünkü doktorlarin nice çatin mükemmel dedikleri hamilelerden duyuyoruz 20 dikisli 15 dikisli doğum hikayeleri.. O biraz dogru ikinma ile alakali sanirsam.. Allah yardımcınız olsun iyi düşünün riske atmayip sezaryen de tercih edilebilir ama ben kendi şahsım adina denemek istiyorum artık ne çıkarsa bahtimiza 😌😊🤗