deniz89 arkadaşlar bu smear testi her hamilelikte uygulanıyor mu ben daha bugün öğrendim 4haftalığım buna her doktor gerek duyar mı ne şekldir bilginize ihtiyacım var ?
YelizAlkan deniz89 ben bu testi hamile kalmadan önce yaptırmıştım hamile kaldıktan sonra doktor böyle bir test istemedi
BesteCanerKutluzolu deniz89 eğer hamile kalmadan önce yaptırmadıysan hamileliğin başında istiyorlar ben öncesinde yaptırmıştım o yüzden istemedi korkulacak bir şey değil aslında daha önce hiç vajinal ultrasonla baktırdın mı bilmiyorum ama onun gibi düşün
Suheda deniz89 yani rahminde ne var ne yok ona bakiliyot kanser taramasi da gibi bisey ben hamile kalamiyordum ozaman bakmisti doktor bikere smdi 17.haftamdayik hic bahsetmedi doktor
Oge deniz89 en son ne zaman yaptırdığınız önemli bir yılı geçmişse tekrarlanıyor bir zararı yok ama hamileyken yapılmasına rahim ağzına yakın yerden sürüntü alıyorlar çok dibe gidilmiyor
Aysenurtsr Ben 12+5 haftaligim ama doktorum ban boyle biseyden bahsetmedi, hamilelikte yaptirmadim. Ama hamile Kalmadan 2,3 ay once yaptirmistim ben.
Limonagaci Hamileyken bakilmiyor diye biliyorumm cunku rahim icinden sivi alinmasi gerekiyor ama doktorlar riskli oldugu icin hamilelik sonrasini bekliyorlar
Alinmavi deniz89 son 1 yil icinde yaptirmadiysaniz istemistir. Yilda bir kez yapilmasi gerekiyor. Ben yaptirmistim o yuzden tekrar gebelikte istemedi.
BesteCanerKutluzolu Zeynepmum valla dediğim gibi bana sormuştu ben yanımda sonucu götürmüştüm zaten daha yeni yapılmış gerek yok dedi ama bildiğim kadarıyla yaşla da işgisi var
Esrelf deniz89 semar normalde rahim ağzından alınır ama gebelikte vajen girişinden alıyorlar ben yaptırdım. enf varlığına bakmıştı doktorum. Rutinde bakılmıyor yani.
MasalSara Ben gebe kalmadan yapmışlardı 2 gün akıntı hafif kanlı geldi bence gebelikte yapılmamalı bilmediğin için kendini kasarsın yinede doktorun bileceği bişey net bişey diyemedim
seydanurceyhan Bende hamile olmadan once yapmistim 2 kere hamile olduktan sonra boyle bsy istemedi 35+6 haftalik hamileyim dahada istemez heralde
CiaoBella deniz89 bana yaptı rahim hastalıklarının tespiti için gerekli diye biliyorum sakıncası yok faydası var yaptır bence.. çünkü rahminde bir hastalık varsa düşük riskin de oluyor baştan bilirsen ona göre davranırsın