Nur___ Ayse_99 bende istiyorum inşallah öyle de olur hayırlısı ile 🌼 Yani açılma mevcut ve rahatsa tabiki kanal uygunsa gibi
Nur___ MReyhan yo hayır normal doğumu epidural ile yapmaktan bahsediyorum yani bebeğim be benim açımdan mümkün olursa 🌼
Nur___ MReyhan dogum öncesi anneye bel kısmından ağrı kesici ilaç veriliyor daha az ağrı hissetsin diye ama normal doğumu engellemiyor yani sancıları karşılayıp hissediyorsun, bi nevi yardımcı yani, ıkınmana engel değil, bakalım bende yapmadım daha 🌼
Nur___ MReyhan sezeryan çok farklı onda da epidural yöntemle ağrı kesiliyor yani bel altı uyuşturuyor ama normal doğum olmamış oluyor tabiki
seymakumatarnsf Sezeryanda yapılan Epidural anestezi değil Spinal anestezi arkadaşlar. Onda kesik yapılacağı için belden aşağısı tamamen hissizleştiriliyor.
Nur___ seymakumatarnsf sezeryan da da epidural +spinal beraber yapılıyor hatta komple anestezi olarak geçiyor 😉
MReyhan Nur___ ama epidural tamamen normal doğum dimi karından kesme olayı yok dimi ? Bide acaba kateter takip iğne yapıyolar ya çok can acıtıyo mu acaba çünkü belimde platin var sezeryan da istemiyorumm aklım karıştı tamamen
Nur___ MReyhan tamm işte epidural anestezi için belden iğne yapıp katater takılıyor ama platine etki eder mi bilmiyorum doktoruna bi danış derim 🌼