Herkese merhabalar ✋🏻😊
Ve benim de minik kızımla boncuk gözlümle kavuşma hikayemi sizinle paylaşmak nasip oldu çok şükür 🙏🏻 Gelelim hikayeme 😊 29. Haftama kadar hiç bi sıkıntı yaşamadan geldik. Bulantım, kusmam, ağrım, sancım fazla olmadı çok şükür herşey normaldi.. 29. Haftada kontrolde plasenta yaşlanması olduğunu fark etti doktorum, gelişimi bi hafta geriden geliyordu. Daha sonra her hafta kontrole gelmemi söyledi doktorum, yakın takipte tuttu bizi. Çalışıyordum, 31. Haftada raporla işten ayrıldım. 32. Haftada ciğer geliştirici iğne vuruldum tedbir için. 34. Haftada gelişim geriliği 10 günü bulmuştu. 2 hafta gerilik olursa sezaryen ile doğum yaptıracağını söyledi doktorum. 36+6 da kontrolde bebeğin gelişiminin tamamen durduğunu bi önceki haftadaki kontrol ile aynı olduğunu gördük. Nst de sancı incelme olmayınca sezaryen doğumdan başka çare yoktu. Ertesi gün sezaryen için gün verdi doktorum, bebeği riske atmak istemedi. Ertesi gün sabah 7.30 da hastaneye gittik, yatış işlemleri yapıldı, damar yolu açıldı, kan tahlili, lavman, yapıldı, sonda takıldı her şey için hazırdık. 8.30 da beni ameliyathaneye indirdiler, eşim de benimle doğuma girdi. En büyük destekçim eşimdi beni hiç yalnız bırakmadı. Anestezi uzmanı belden spinal anestezi iğnesini yaptı, hiç canım acımadı normal iğne kadar ancak acı veriyor. Ayaklarımda anında bi sıcaklık oldu, ayak parmaklarımı kıpırdattım kıpırdıyordu ama bi dakika sonra tamamen uyuştum kıpırdatamaz oldum. Sonra doktorum geldi başlıyoruz hazır mısın dedi ve başladılar. Eşim elimi hiç bırakmadı onun sayesinde cesaret buldum.. 2 dakika sonra bebeğimi canım kızımı çıkardılar, yanağıma koydular çok güzeldi, sıcacıktı muhteşem bi şeydi.. Sonra babasının kucağına verdiler kızımızı, Fotoğraflarla ölümsüzleştirildi o güzel anlar.. Kızımızı ve babasını dışarı aldılar, benim işlemlerimi bitiriyorlardı bi an önce bitse de kızıma kavuşsam diye dua ediyordum. En büyük korkum kızımdan ayrı kalmak, onun küveze girmesiydi ama çok şükür kilosu küçük olmasına rağmen benim mücadeleci kızım sağlıklı idi ve küveze girmedi. 37+0 da 2340 gr 49 cm olarak dünyaya geldi benim minik kızım ❤️ Çok şükür Allah'ıma bana annelik duygusunu tattırdığı için, kızımı bana nasip ettiği için 🙏🏻
Tavsiyelerime gelince; hastane çantama iyi ki koymuşum dediklerim depent kesinlikle tavsiyemdir çok rahat bi şeymiş. Elbise gecelik çok rahat ettiriyor tuvalete giderken, hemşireler kontrol ederken falan rahat oluyor, İki tane gecelik yetti bana. Lohusa terlik tacımı kullandım, bi tane normal atlet kullandım gayet rahattı, sütyen kilot vs iç çamaşırlarını hiç kullanmadım. Bebeğe de bi tane onlu hastane çıkışı iki tane de beşli kullandık yetti. Sütüm ilk bi iki damla geldi iki defa güzel emdi bebeğim ama sonra sütüm yok diye emmedi, mama aldık kaşıkla üstten mama damlattık göğsüme alttan da memeyi verdik ağzına böyle yapınca hem emdi hem de mama içmiş oldu. Pompa ile de sağdık gece biraz daha arttı sütüm sadece memeyi emdi gece. Ertesi gün çok şükür sütüm arttı emdi sadece emziriyorum şuan. Ertesi gün hasteneden taburcu olduk evimize geldik çok şükür. Sezaryen herkesin dediği gibi öcü, korkunç bir şey değilmiş. İlk yürümede biraz başım döndü oturttular hemen ama pes etmedim bi iki yürümede ilk acı geçti akşama kendi başıma yürüyebiliyordum, acı falanda duymadım öyle. Bebeğime hep kendim baktım, annemler sadece yemeğimi bulaşığımı yaptılar. 3. Gün herkesi gönderdim çok şükür çabuk toparlandım. Şimdi meleğim yanıbaşımda uyuyor 😊
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Sorularınız varsa vakit buldukça cevaplamaya çalışırım 😊 Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin 🙏🏻 Evlat isteyen herkese de bu güzel duyguyu tattırmayı nasip etsin Allah'ım 🙏🏻