Bayanlar 14 haftalık hamileyim bayram dolayısıyla biraz gezdik ama daha ilk gittiğimiz yerden dönüşte benim ayaklar babete sığmıyor şişiyor hemen acaba erken mi bir sorun mu var tansiyon falan randevuma da daha 2 hafta var soramadım doktora sizde durumlar nasıl normal mi acaba ?
Ödem ayak şişmesi
ozgultrkk yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor sanırım bide bol su içmek. Hamilelikte ödem genelde son aylarda oluyor benim 7. Aydan sonra başladı..
Canim erken sisimis seninki.doktora sor test ver bi🙄ben 23 haftayken oldu.hatta doktor erken dedi bana 29uz diyetisyene gidyorum sismeler uzunden
ozgultrkk ayakta kalınca şişer tansiyonunuz normalse uzatıp dinlenmeniz lazım salık durmasın
Erenbatununannesi ben 7ye gecerken basladi canim bendede.hatta doktor erken deyip korkutdu brni o uzden dikkat ediyorum korkumdan bazi seyler yemiyorum
Deletedmom143 çok dikkat etmek gerekiyor benim artık son iki hafta.
Kızlar bende de var ama zararı ne acaba bu ödemlerin?
ozgultrkk Ben 8.aya girdim ayaklarım şuan davul. Tuzu azalt canım ve bol bol su iç ben öyle yapıyorum birde ayaklarını tuzlu suda beklet diyorlar birde onu denicem. 😔 Bir de sende erken başlamış ben son aylarda olur diye biliyorum bir doktora görünüp idrar tahlili mi versen acaba protein kaçağı olmuş olabilir. 🧐
Erenbatununannesi malasef bi ilaci yok
burhanaltintop protein fazlaligi canim
Deletedmom143 misal ne yemiyorsunuz acaba ben 28 haftadayim hafif sism3 basladi el ayakta hersey yiyorum tuz kestim ama tatli uzak duramiyorum :( doktora gecen hafta gttim bi sislik yoktu 1 haftada olanlar oldu nasipse bu gidisime kadr bekleyeyi. Dedim sizden tecrube olsun yemiyeceklerim ondan soruyorim
Deletedmom143 doktor bana 27 haftamdayken çok şişmişsin diye tahlil yaptı idrarda protein kaçağı yok dedi. Şuan 29 hafta oldum acayip şişiyorum yine. Anlamadığım şu proteinin belirtisi mi şişlik yoksa şişlik mi protein kaçağına yol açar?
ozgultrkk ben ayakta çalışıyorum 7. ayıma gırmeme az kaldı acayip şişti ayaklarım ama bayram tatilinde baya indi demek ki ayakta calısmaktanmıs tabi hamılelıgınde etkisi var illaki ama şuan baya düzeldi dinlendir kendini ayaklarını uzat tatlım gidıp bacak dopplerı de yaptırabilirsin için rahat olsun çünkü çok erken sısmıs
Deletedmom143 bende yiyorum bişeyler doktor banada diyet verir belki o zaman bende çok erken diye biliyorum
Derinnge34 tansiyonum iki gün önce normaldi
Deletedmom143 ne gibi şeyler mesela
Usya34 bir ay önce vermiştim canım protein kaçağı falan temiz çıktı idrar
N_e_s_e evet çok yürüsemde şişiyor 10 dakika yürüsem de bazen keyfine göre oluyor
ozgultrkk ilk defa sag topukumda agri hiss etdim.aa bi bakdimki sismis aazacik ama.endiselendim
21 haftam bittmosdi.sonra sag tarafa baktim bisey yoktu.3 gun boyle gitdi.3 gun sonra ayni sag tarafim oyle oldu.1 hafta boyle surdu.23 haftam bitti gun bi bakdim ayaklarim topuklarumin uzeri baya sis.sanki catliyicak gibi.cok fena agri vardi hemde.git gide sisti
Test verdim karacigrr hormonlari yuksek cikti ve protein fazlaligi.28 haftaloyken baska bi doktora goruldum.bana erken sismis soyledi yene test verdim ayni seyler cikti beni korkuttu.diyetsisyene yoneltdi.yediklerimize dikkat etmek lazm canim.tuzlu seyler cok tuketdim baya
O uzden boyle oldu