Atlarlayasayan Sezaryenle doğan bebeklerin bağışıklığı daha düşük olur, sezaryen doğumdan sonra genellikle anne sütü daha geç gelir, sezaryen doğumla dünyaya gelen bebekler annelerini emmekte daha çok zorlanır. Doğum kanalından geçerek çıkmadıkları ve anne karnından alındıkları için ciğerlerindeki suyu boşaltamazlar ve solunum sıkıntısı yaşayabilirler, sezaryenle dünyaya gelen bebeklerin astım hastası olma riski yüksektir. Anne karnında geçirilen 1 gün bile önemliyken, sezaryenle doğan bebekler anne karnından zamanından önce, anne karnındaki sürelerini tamamlamadan, doktor tarafından çıkarılırlar. Daha sayardım ama gerek yok. Benim için bunlar vicdan azabı çekme sebebi. Tıbbi zorunluluk halinde "Bebeğim ve kendim için buna mecburdum. Kar zarar durumuna göre en iyi durum buydu." diyebilirsiniz. Ama sadece doğuramam korkusuyla sezaryene başvurmak bebeğe haksızlıktır. Belki benim ikinci doğumum da sezaryen olur. Kim bilir? Şartlar bunu gerektirirse el mahkum. Ama kendi isteğimle bunu yapmam.