Kozlar siteye 2 gündür kayıt oldum ama gebelik sürecini bu kadar abartılı geçirilen bir durum diye algılanması ve sezeryana bu kadar eğilimli olunması beni çok şaşırttı. Gebeliğimin başından beri araştırma okuma yapıyorum ve sezeryan olmaması için elimden gelen gayreti gösteriyorum nasıl tercih edebilirsiniz anlamıyorum ülke olarak maalesef dünya da sezeryan da %54 ile birinci sıradayız ve sağlıksız bir toplum olma yolunda ilerliyoruz evet gerekince yapılmalı ama sadece gerekince korku bir gerekçe değil sezeryan için. Normal Doğumda riskler var da sezeryan da yok mu? Normalden daha riskli bir durum sezeryan lütfen sezeryan düşünenler biraz araştırsın en basitinden Michel odent/ sezeryan kitabını okumanızı tavsiye ederim tabana kuvvet bu fikirden uzaklaşıp normal Doğum destekleyen bir doktor bulacaksınız Benim gebeliğim tam 6 doktor değiştirerek geçti. Ki gerçekten gerektiğinde sezeryan ve tıbbi müdahale eden biri olsun. Dünya çapında Doğum konusunda bir ilerleme varken ülkemizde hala prenses doğumlar ilaçlar vs kullanılıyor. Dünyanın en ünlü ebesi Ina May Gaskin der ki: “Bedeniniz bir limon değildir. Siz bir makine değilsiniz. Yaratıcı da dikkatsiz bir tasarımcı değil. Dişi insan bedeninin doğum yapabilme potansiyeli karıncayiyenler, aslanlar, gergedanlar, filler, geyikler ve mandalarla aynıdır. Şu ana kadar yaşamınızda böyle bir alışkanlığınız olmamış olsa bile bedeniniz hakkında olumlu düşünmeyi öğrenmenizi tavsiye ediyorum.” Hamilelik bir hastalık değildir normal bir süreçtir lütfen biraz okuuup peşine düşelim vala üzülüyorum böyle görünce kadınımızı biz bu kadar mı zayıfız hani kadın kendini ezdirmemeliydi daha kendimizi güçlü göremiyoruz ki