5 gündür hastanede kalan sezeryanlı annenin tavsiyeleri:
Aylarca hastane çantası hazırlama videoları izledim. Herşeyi eledim dokudum ama anladım ki eksiksiz hastane çantası olmazmış 😂 olsun. Eşim sağolsun evden taşıdı. En son hemşirenin biri benden çay kaşığı istedi 😂 o yüzden hastane çantası konusunda kasmayın kendinizi.
Gelelim nacizane önerilerime:
Depend kullandım kullanıyorum. İyi ki almışım diyen klasik annelerdenim. Sadece ilk gün hastane hasta bezi istedi. Onu çıkardıktan sonra depend le devam ettim. 1 paket yetti hatta arttı bile. Normalde m nedenim ama m/l olan büyük bedenini aldım. İyi ki de büyük almışım.
Sezeryanda dikiş yerini sarmak çok iyi geldi. Bebeğimin müslin beziyle karnımı sarıyorum. Elimde Sadece o var. Karnımı sarınca daha rahat hareket ettim nedenini bilmiyorum.
Hastanede kalınca banyo yapmak zorunda kaldım. Şampuan, havlu eşim evden getirdi.
Sütüm gelmezse diye süt sağma makinemi almıştım yanıma ama ilk zamanlar kullanınca göğüs yarası yaparmış ve yaptı. Siz hastaneye götürmeyin ve sadece elinizle sağın derim.
Sezeryanda çok aşırı bir kanama olmuyor. Adetin son günleri gibi. Gecelik giyiyorum sadece. Hastane yemeklerini dökmesem 1 gecelikle idare ederdim ama anca 3 gecelik işimi gördü😂
Bebeğim küvezde kaldığından 1 paket açılmamış bez istediler. Prima premium Care almıştım. memnunum hiç pişik yapmadı.
Bebeğim 2.300 doğduğundan sonradan 0 numarasını aldım. 1 numara büyük geldi.
Yine küvezde kaldığı için ıslak mendil istediler. Ben neyse ki hem ıslak mendil hem temizleme pamuğu almıştım. Islak mendil waterpipes marka. Yine çok memnun kaldım. Pişik vs yapmadı. Dalin yenidoğan biraz kızarıklık yaptı. Halbuki saf su pamuk yazıyor. Onu şimdilik rafa kaldırdık, waterpipes ile devam.
Dalin kızarıklık yapınca korktum. Mustela pişik önleyici kullandım. Şuan iyiyiz.
Avent göğüs kalkanı ve lansinoh göğüs kremi şuan hayat kurtarıcım. Süt sağma makinesinin yaralarını onlarla sarmaya çalışıyorum. 3 günde gerçekten iyileşti.
Emzirme önlüğü sonrası için çok iyi oluyor. 1 haftalık olduğunda kontrol için hastaneye geldik. Taktım emzirme önlüğünü nerde olsam emzirdim. Onu da e-bebekten aldım.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Sorunsuz bir gebelik ve kolay bir doğum dilerim hepinize..