Günaydın gebe olan güzel anneler, gebe olmayı bekleyen güzel anneler, ve mucizesini artık karnında değilde kucağında taşıyan anneler!🥰 sonunda bende burda hikayemi yazıyorum... biraz uzun olabilir hakkınızı helal edin.. 😍
cumartesiyi Pazar’a bağlayan geceydi, saat 01:00 civarları biraz suyum geldi, emin olamadım bekledim 1 saat sonrasında tekrar geldi yine emin olamadım cünkü akıntım da cok yoğundu. En son 03:00 civarı arkadasım hastaneyi arayıp durumu sordu gidip kontrol olsam belki daha rahat ederdim agrısı olursa gelsin demişler derken 05:00e doğru bel agrısı gelmeye başladı. 20 dk sonra bir daha 20 dk sonra bir daha derken 6 bucukta evden cıktık 7 gibi hastaneydik. Beni nst ye bağladılar ilk, sancılarım çıkıyordu zaten daha sıklasmıstı ama gelen suyum değilmiş. Ama sancılarım artık Doğum sancısıymıs, 9a doğru sancılarım beş dakika da bir gelmeye başladı ama sadece belden vuruyor, gelmeden hafif bi sızı yapıyordu geleceğini hemen anlıyordum bi kaç saniyeye kadar tavan yapıyordu bu agrı😞 Asla tarif edebileceğim bir şey değil. Acayip uykusuzdum sahura kadar zaten uyumuyorduk sancılar da cok yormuştu gözümü acamıyordum ama agrı gelince İnanın bagıramıyordum bile. Dua ediyordum bol bol. Saat 13:00de 5 cm açıklığım olduğunu söyledi ebe, saat 15:00de 9 cm olduğunu. O iki zaman dilimi arasında epidural anestezi yapıldı. Cünkü artık sancılarım dayanilabilecek gibi değillerdi. Hiçbir şey hissetmedim anestezi yapılırken gram agrı olmadı cünkü sancı agrısı cok daha kötüydü. 15:30 da komple 10 cm açıklığım vardı ama Doğum için yeterli sancım yoktu bebeği aşağı itmek için kanala gelmiyordu. Suni sancı verildi, dozunu 20,40,60 diye arttırdılar ama malesef 2 saat sonrasında da öyleydi. Yeterli değildi sancılar doğumu başlatmak için 2 saattir tam açıklığım olmasına rağmen. En son doktorum bebeğin kendini kanala itmediğini, ilk gebelikte bunun bu kadar uzun sürmemesi gerektiğini sezeryana almanın en doğru karar olduğunu söyledi. Ve hazırlıklar başladı. Bana tekrar anestezi yaptılar, işte evraklar vs ameliyathanenin hazırlanması , ameliyata başladıktan sonra 8 dk sonrasında kızım geldi... dünyaya gözlerini 40+4 de , 02.06.2019 • 19:40da açtı Sahra Nil’im. İlk ağlama sesini duyduğumda yarım saat ağlamam gecmedi, eşim mutluluktan dilini yutmuş gibiydi. Dünya üzerinde daha muazzam bir his yoktur eminim. Yazılabilecek cok şey var, fakat bu hisleri anlatabilecek cümleler henüz türetilmedi...
Bize iki bayramıda bir arada yaşatan güzel kızım... Rabbim ömrünü; koca Nil’de akıp giden su damlası kadar berrak ve uçsuz bucaksız, Sahra’daki kum tanesi kadar bereketli eylesin...
Rabbim anne olmayı bekleyen güzel adaylara bu duyguyu ve anne olmayı nasip etsin.
Gebe olan annelere sağlıklı ve hayırlı bir şekilde bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin. Annelik çok zor ve çok kutsal bir şeymiş. cok duygulandım daha fazla yazamayacagım, ALLAHA emanet olun❤️❤️❤️