Uzun uzun yazılan ve özellikle tavsiyeli doğum hikayelerine bayılırdım. Ağlayarak okurdum hep. Artık yazma sırası bende 😊 Harika bir hamilelik geçirdim kızlar bol gezmeli çiçekler dikmeli bahçe düzenlemeli alışverişli ve çook keyifli 😊 Taa ki 31. Haftama kadar. Herşey yolundayken bebeğimde 3 hafta gelişim geriliği olduğunu ve suyunun azaldığını öğrendim. 33. Hafta da giderek suyu azalmıştı ciğer geliştirici yaptılar. Ama ne olursa olsun düzelecekti haftasına kadar duracaktı başka bi ihtimal beni çok korkutuyordu. Ve bir hafta daha geçti, kontrol vakti geldi. Ben 38 39. Haftalarda olur diye suyu kritik seviyenin altında sabah gel alalım dedi, şok geçirdim. Ve geldi o an. Damar yolu açtılar, belden iğnemi yaptılar inanın canım çok tatlıdır ama neredeyse hiç acımadı. Yatırdılar sonra sedyeye. Belden aşağısı bana ait değildi sanki o kadar hissetmiyordum ki. Sonra doktorum geldi ve hemen başladı. Ben burdan okuduklarımdan biliyorum dokunuşları hissedicem ama acımıcak. Göğsümde bi baskı hissettim birden ne olduğunu anlamadan bi bebek ağlaması, sandım ki yan taraftan. Ağlayan benim bebeğimmiş doğum saari 9.15 dediler ve Defnemi yanıma getirdiler minicik bir yüzü vardı sadece 2215 gr doğmuştu. Ağlıyordu yüzüme doğru getirdiler öptüm, kokladım anında ağlamayı kesti😍 Bugün 5. Gün kızım küvezde 😔 annesine kavuşmayı bekliyor. Çok az kaldı gelicek inşallah. Doğuma gelince sezeryandan korkan varsa korkmayın kızlar ben doğurduysam herkes doğurabilir🤣 sadece sonrasında dikkat etmek gerekiyor. Tavsiyelerime gelince;
👉Depend kesinlikle bu listenin en başında olmayı hakediyor mutlaka çantanıza koyun aşırı rahat.
👉Lanolin göğüs kremi ( hastanenin pompası göğsümü çok kötü yaptı kan akıyordu resmen bu krem sayesinde hemen geçti.
👉Lansinoh elektrikli sağma makinesi ( eve gelir gelmez bunu kullanmaya başladım çok şükür göğüslerimi hiç yara yapmadı çok rahat ettim.
👉Hastanede giymek için gecelik ve sabahlık çok rahat oluyor kızlar normali bilemem ama sezeryan doğum sonrası uyuşuk olduğunuzdan poponuzu kaldıramıyorsunuz alt üst takım giymeniz mümkün değil. Emzirmeye uygun olmalı emzirmesenizde sağarken rahat oluyor.
👉Olurda göğsünüz şişerse ılık suyun içine biraz zeytinyağ damlatın bu suyla masaj yapın sonrasında sağın eğer hala süt gelmiyorsa elinizi biraz yağlayın ve göğsünüze masaj yaparak sağın aşırı rahatlatıyor ve birikmiş sütler gelmeye başlıyor.
👉Ve son olarak sakın benim gibi aman nasıl olsa sütüm gelmiyor gece kalkmasamda olur demeyin 3 saatte bir kalkın ve sağın sonra gelmiyo sandığınız sütler birikiyor şişlik ve ağrı yapıyor. Bir dee sakın sütüm gelmiyor diye üzülüp daha da geciktirmeyin. 3. Gün gelirmiş gerçektende benim öyle oldu. Sormak istedikleriniz varsa bildiğim kadarıyla aydınlatacağım💜
Kusura bakmayın çok uzun oldu hakkınızı helal edin, hayırlı bayramlar dilerim🤗