Bura üye olduğum günden acaba hikayemi paylaşa bileceyim mi diye düşünürken, geç gelen bebişimle son dönemler epeyi stress yaşadim gelmiyor diye) 30mayıs çatı müayenemden sora ertesi gün 31i nişanım geldi, gündüz saatlara doğru sancılarım vardı ama düzensiz. Akşama doğru düzenli olmaya başlıyor derken islaklık hiss ettim. Tuvalete gittiğimde kahve rengi regl kanı gibi kanım gelmişdi. Telaşlandım akrabamız jenikologdu peçeteyle resmin attım ona, rahim ağzı kısalıyor dedi şimdi geliyorum diyerek anında bize geldi çatı müayenemi yaptı ve 3-4sm açıklığım varmış. Hastane gitmememi önerdi ve 1-2gibi sancın artacak 4den sora böyle oluyor dedi. Bende yatarak geçirdim o dönemi sancılarım şiddetlenince doğum için hastaneye gittik. Çantam önceden hazırdı. Hastanede altdan baktılar yine 6-7sm di artık açıklık. Nstde sancılarim yüksek değildi ama, bebeğimde kanala fazla girmemişdi başı yukardaydı, kalp atışları da zayıflıyordu. 3 buçuk gibi değişen durum olmadığı için acil sezeryana alındım :( 8sm açıklığım vardı bi de :( beldem spinal yaptılar biraz ağrıtdı ama ayakdan ısınmaya başladım, artık kıpırdayamıyordum. Hiç bi şey hiss etmiyorsun ama, kesikleri bişey yaptıklarını anlaya biliyorsun. Plasentanı çıkarılması çok kötü hiss, benim midem bulandı ama kusmadım, bide titretme oluyor aşırı rahatsız oluyorsunuz. Saat 04:00de oğluşumun ağlayışını duydumm 😇 o sıra çok ağladım temizleyip yüzüme koydular ilk öpücüğünü aldı bebişimm 🙈 tüm çekdiklerime değdi, 6-7saat sancı, o kesikle ameliyat artık bi hiçti benim için :) 3.300, 52 sm doğdu çokk minnacık bebeğim sıkıntısı falan yoktu, aşılarını oldu ve sabah 7de artık yanımdaydı, emzirdim. Mememi kabul etti ama doğmuyor galiba yinede stress yapmıyorum su içmeye devam, emzirmeye devam ediyorum. Akşam 9da artık ayaklanmak lazımdı, sonda çıkartıldı azcık ağrı oluyor ama dayanılmayacak gibi değil. İlk kaldığımda gözüm karaldı ama normal oturduğunuzda çok ağrı oluyor, ama bandaj takıldıkdan sonra çok iyi hissetiyorsunuz. İlk eğilmiş geziyorsunuz ama yürüdükce iyi geliyor ayaklanıyorsunuz. Bugun daha iyiyim ağrılarım oldukda ağrikesici yapıyorlar hastanede. Kabız olmamak için fitil veryorlar rahatlıyorsun. İyiki genel anastezi olmadım ondan daha fazla korkuyordum, ama spinalda bi yatak hastasinin ne yaşadiğini anlaya biliyorsunuz :( yine de siz siz olun normal doğum yapın zorunlu olmadıkça. Ben normalın sancılarin çektim, ama sezeryan oldum olsun yinede bebeğim çok önemli benim için değerdi onunçin bu acılara 😌
Şimdi 1 günlüğüz, 2güne taburcu olucaz inşAllah 🙏🏻 çok uzun oldu inşAllah okumuşsunuzdur :) ne sorunuz olursa buyurun, biz dünden happykidsdeyik ama burada da kalacağız mezun olarak 🙃