ZehraAlbayrak [silindi] hayir kediniz varsa belki gecirip bagisiklik kazanmissinizdir dedim. Belki dedim.. benimde sfenks kedim var ama bagisikligim yok. Kedimdede yokmus kontrol edildi. Hem testle ortaya cikiyor dedim.. islenmis gida zaten(!) diyerek onlari yemeyip digerlerini pisirerek yiyebilecegini soylemek istedim... benim doktorumda boyle soyledi. Soyledigiminde arkasindayim hala. Duyar kasmak icin kelime oyunlarinda acik aramayiniz lutfen
[silindi] ZehraAlbayrak arkadaşım ne yazdıysan onu yorumladım. Duyar falan kasmıyorum. Toxoplasma ciddi bi enfeksiyon türü ve yorumunuzu okuyup yanlış anlayanlar olabilir diye uyarmak istedim. Duyar ne alaka bebeğin sağlığı söz konusu burada. Binbir zorlukla hamile kalanlar var böyle cevaplar üzerine bebeklerini kaybedebilirler yorumunuzu okuyup da. Duyar böyle kasılır hadi eyvallah. Ayrıca yorumunuzda sucuk sosis yiyebilirsiniz pişirip demişsiniz. Sosis sucuk işlenmemiş gıda mı? Onlar da işlem gören gıdalar. İçindeki nitrat nitrit kanserojen maddeler. Ben kimseye yiyin demem siz de demeyin.
Deletedmom0032 ZehraAlbayrak yanlış, iyice yıkanmamış sebze meyveden bile geçiyor toprağa kaka ve çişini yapabiliyor kediler köpekler
Deletedmom0032 ZehraAlbayrak çiğ yersen ondanda bulaşır ayrıca bence hamilelikte yenmemesi gereken bişey
[silindi] Esraaaahmey çıksaydı şimdiye çıkardı doktorun da söylerdi bu saatten sonra kafana takip kalan 2-3haftanı zehir etme
ZehraAlbayrak Deletedmom0032 pisirip yiyin dedim zaten de iki kere soylemek zorunda kalmasam keske her cumleyi😊
esmaakts Esraaaahmey canım aynı sorun bendede var ki ben yemediğim hâlde oluyor merak etme kendiliğinden bi şekilde geçiyor o parazitler
Deletedmom0032 ZehraAlbayrak tatlım sen sadece kediden bulaşır yazmışsın oraya bende hayır sadece kediden bulaşmaz sebze den bile bulaşabilir dedim. Bile derken buna sakatat, salam sucuk, ciğ et ve köpekleri de ekliyoruz sen nesini anlamadın acaba
ZehraAlbayrak Deletedmom0032 yine iki kere yazmak zorunda biraktiniz ama😊 kediden daha cok bulasir dedim sadece kedi demedim. Lutfen ilk yorumumu dikkatle okuyun cevap yapistirmadan once. Herkes icin soyluyorum. Cok dikkatli okusunlar. Zatenler belkiler bileler dahalar coklar cumlenin anlam degerini olusturuyo..
Melikesultan ZehraAlbayrak kedinin kakasını eliyle alıp oynarsa bulaşır benim evimde kedim var toksoplazma negatif çıktı yani sıkıntı yok kedinin bokuyla oynamayacagı içi eğer kedis varsa tuvaletini eldivenle temizleyebilir yada eşine temizletebilir
Deletedmom0032 ZehraAlbayrak sen neden rahatsız oldun ki ben onu anlamadım çoğunlukla veya tamamen ne farkeder bende yanlış dedim ve bildilendirsim. Bilmeyen olabilir ben sebze den bulaşacağını bilmiyordum mesela. Cvp yapıştırdım yok siz ısrarla evet ben haklıyım demeye getiriyorsunuz
Melikesultan Esraaaahmey iyide dr ilk hamile kaldığında toksoplazma testi istiyor zaten bence kan sonuçlarına bak orda yazar toksoplazma testi pozitifse yememen şazım negatifse sıkıntı yok
ZehraAlbayrak Deletedmom0032 oyle bisiy yok.. bugun nedense bu topikte israrla anlasilmiyorum. Neyse. İyi bayramlar
AygyulSina Esraaaahmey pismis okduhu surece bir sorun olmaz bizzat kendi doktorum soyledi bende cok yedim hamilelikte oglum turp gibi masallah