Merhaba sevgili hamile arkadaşlar ,
5.haftadan bu yana zaman zaman forumlarda bir şok arladaşlan yazıştık...
ben 36 yaşındayım ve hamile kaldığımı öğrendiğimde dünyalar benim olmuştu🙏🏻 Hamilelik serüvenimde burada bir çok arkadaş ile zaman zaman cidden dertleştik ve birbirimizi tanımasakta hamileliğimizde aynı sorunu yaşayan arkadaşlar ile dert ortağı olduk ... 28 Mayıs 2019 akşamı acilen doğuma gittim ve sizinle bende hikayemi paylaşmak istedim.
ilk önce hamileliğimde yaşadığım sıkıntıları tekrar hatırlatmak isterim. 2 li testim ultrasonda iyi çıktı 3lü testim de öyle. Fakat 3lü de yapılan kan testi sonucu 200 de 1 ihtimali olan risk çıktı. Tabii buna doktor yaşa bağlıdır korkma dese de ben salya sümük ağladım epey. Ve nifty testi yani dna yapısına baktırmaya karar verdim. Tabii ki bebeğimde bir sorun olsa aldırmayacaktım fakat merak ediyordum. Kanı verdik yurt dışına gitti sonuç gelene kadar dokuz doğurdum. Çok şükür ki test sonucum iyi çıkmıştı🙏🏻 İlerleyen haftalarda detaylı ultrasona girene kadar ise rahattım. Detaylı ultrason gününde tek arter tek ven olduğumu öğrendim. Başladı yine benim salya sümük hallerim. Doktor bu durumun bebek için sadece beslenme geriliği yani düşük kiloda doğacağını söylese de ağlamak ve internet üzerinden araştırma yapmaktan kendimi alamıyordum okudukça karşıma çıkan kötü yorumlar ile belki aralıksız 2-3 hafta ağladım. Bebeğime zarar veriyordum ama kendimi tutamadım. Sonra kendime bir söz verdim Allah büyük ve bana vereceği evladı her şekilde kabul edeceğime göre sadece bana dua etmek kalıyor dedim. İlk önce 4444 tane selati tevriciye okuduk ailem ile. Sonra her gün
-inşirah
-ayetel kürsi
-nas ve felak okudum ve tesbih çeltim.
tesbihte ya şafi ve el mübdi celle celalü okudum.
her gün içimi ferahlattım.
tek arter olduğum için doktorum asla tuzlu yememem gerektiğini ve asla kilo almamam gerektiğini söyledi ve ben acaip yemek yiyen biriydim nasıl yapıcam derken protein ağırlıklı beslenmeye ve doktorun bana verdiği kor asprinini içmeye başladım. Korku dolu anlar ile 33. Haftaya geldiğinde dr bebeğin haftası ile uyumlu olduğunu ancak 2500 kg üzeri dığmayacağını söyledi. Bu arada protein zehirlenmesi de başlamıştı. Bu erken doğum olabilir demek dedi dr. Ve 3 doz akciğer geliştieici kullandım. Aaa bir de hamilelik boyunca suyumun az olması gibi bir sorunum vardı ve havuç suyundan nefret ede ede her akşam içtim ancak 35-6 ya kadar gelebildik su azlığından. Aslında 36 haftada bebeği alacaktı dr ama bir gün bile dayanamadık apar topar bebek haraketini hissetmediğin için hastaneye gittik nst sonucu hemen doğuma alındım.
O an ciddi korktuğum ürktüğüm bir an oldu ya bebeğime bir şey olduysa korkusuyla ameliyata başlandı. 35-6 da dünyaya geldi kızım. Bin şükür ağlama sesi ile mutlu oldum ameliyathanede🙏🏻🙏🏻 İnanamadım kızımı karşımda görünce. Küveze girer diye korktum ama girmedi çok şükür 🙏🏻 Şu an 6 güne geldik. Bebeğim 2740 kg doğdu ancak hastaneden çıkarken 2500 oldu. Şimdi sarılık başlangıcı da var mama ile beraber emziriyorumda kg alır umarım 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Aslında daha yazacak o kadar çok şey var ki ....
özetle arkadaşlarım nolur dua edin bol bol 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Rabbim karnımıza düşürdüyse evlatlarımızı bize bağışlayacaktır dualar ile 🙏🏻
Sorularınız olursa seve seve cevaplarım.
Allahım tüm hamileleri sağlıkla bebeklerini kavuştursun ve anne olmak isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻