Husumsu Merhaba, bu hafta doktora gittim karın çevresi ölçtü 2 hafta küçük çıktı, sonra geçen haftaki ölçümlere baktım ve o ölçümü diğer ölçümünden daha yüksek yani bebek zayıflamış mı? Gelişim geriliği bebeğin aynı kalması mı zayıflaması mı?
Yasemincifci Husumsu aynı kalması herişim geriliği ama ulturasond ayanıltıyor doktorun bunkonu hakkında bir şey söyledimi
Okyanusolmak Husumsu ya bu haftakini yanlış ölçtü ya da geçen hafta yanlış ölçmüş. Bebek ufalmaz :) için rahat edecekse başka doktora da gidebilirsin
[silindi] Husumsu geçen hafta bu sebepten arkadasım Doğum yaptı ama bebek küçük kaldığı için ciğer geliştirici iğne vurulmuş o da rahimde açılma yaptı üstüne bebegi anne karnında oksijensiz kaldı diye doğurttular 1900 doğmuş bebeği ama maşallah sağlıklıydı 😊
Aysnrplt Husumsu tam çevreyi alamadıkları zamanlar oluyor canım benim aynı gün hem doktorumda kontrolüm vardı hem de ayrıntılı ultrasonum vardı 100 gr fark çıkardılar
Husumsu Yasemincifci bayramdan sonra tekrar bakıp karar vericem dedi, ama bir haftada karın bölgesinin zayıflaması çok şaşırtıcı
Yasemincifci Husumsu her zamn doğru yanıt vermiyor cok duydum 3 kilo deyipte 2500 doğanı yada tam tersi olanı
Husumsu Okyanusolmak yanlış oldu heralde çünkü geçen hafta iki doktara göründüm ikisi de hemen hemen aynı ölçtü bu defa tek doktor ama bi baktım geçen ölçümünden daha da küçük, araştırdım anne karnında bebek zayıflar mı diye ama bilgi bulamadım belki burda başına gelen vardır diye yazdım, bayram üstü başka doktora da gidemem her yer kapalı ama canımı sıktı
Okyanusolmak Husumsu pozisyondan bile farkediyor inan. Bende de oldu. 2 hafta önce ölçtüğünden bile küçük çıktı 😂 36 haftalığım bu arada. Dedim dur doktor ben biraz sola döneyim öyle ölç bi de. O zaman normale döndük :) kızım bana doğru. Sırtı dönük. Ölçümlerde hep sıkıntı oluyor. Hareketi iyi. Ben de iyiyim. O yüzden takılmamaya çalışıyorum
berjerdekikaolikalev Husumsu Bende öyle bişey yaşadım ama geriden gleme durumu değil sadece 100 gram oynadı ilk söylediği kilodan doktora bebeğim zayıfladı mı yani dediğimde doktor bana güldü anne karnındaki bebek zayıflamaZ dedi
[silindi] Husumsu karın çevresi genişlediği için anne karnında beslenenemiş canım 36 haftalık yaptı dogumu bebek iki üç hafta geriden gelmiş. Peki doktor sana dedi mi karın çevresiyle ilgili bişey. Mesela ben vanda son kontrolümde bi kaç hafta önce iki kilo çıktı ultrasonda mersine geldim bir hafta sonra yine doktora gittim ordaki ölçümlerde de iki kilo cıktık. Ama doktor bana böyle bi sıkıntıdan bahsetmedi olsa söylerdi diye düşünüyorum sadece dediği pozisyonundan anne karnında duruşundan bile bazen aynı çıkabiliyor dedi.
Husumsu [silindi] bana dediği bayramdan sonraki hafta gel değerlendiricem dedi, nst de çekildim o güzel çıktı
Weewe Iki ayri doktorda da ayni sonuc ciktigi icin zayiflamis gibi geldi bana. Zayifladiysa toparlar da ama uzulme :) muz, sut, kasar bebege kilo aldirir diyorlar. Ben bazen muz bal ve sutu rondodan gecirip iciyorum. Doping :)
Derya0707 Weewe maşallah bende şuursuzca böyle bombalar yapmak istiyorum ama ilk 3 ay herkesin 9 ay da aldıgı kiloyu birden Aldıgım için muzu kakao ya bandırıp teselli oluyorum 🤭
berjerdekikaolikalev Husumsu Evet canım birdenhiçbir zaman kesin kilo veremeyiz ancak doğunca dedi dr