mervedinc geçen hafta perşembe günü dogum yaptım.Hazırlığımı internetteki derin araştırmalarıma göre yaptım.internette yazanlara göre eksiksiz bir şekilde gittim.Normal doğum yaptım.saat 12.50 de oğlum doğdu ertesi gün öğlen 1 de taburcu oldum.Bu süre içinde kullandıklarım ve kullanmadıklarım şunlar
Anne için:
-sabahlıklı gecelik:doğumdan hemen sonra giydim.Gecelik ilerleyen zamanlardaki bakımlarin için rahat oluyor.(doğumdan sonra çok yoğun bir şekilde adet görüyorsun yani temizleniyorsun.Altındaki hasta bezi sürekli değiştiriliyor)
-pijama takımı:Kullanmama gerek kalmadı gecelik yetti.
-Nevresim takımı:Kendi nevresim takımımı serdim daha rahat ve daha şık olsun diye güzelde oldu👍
-Depend hasta bezi:Hastane veriyor onların verdiğini kullandım ama eve geçince depend i kullandım çok rahat ettim.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Hatta bi paket yetmedi bi paket daha aldım.
-Külot:Gerek olmadı hasta bezi kullandım
-Atlet:Gerek yok zaten sürekli bebeği emzireceğinizden engel olur size
-Çorap:2 tane yetti.1 tanesini doğumdan sonra giydim biraz üşüyorsunuz.1 tanesinide eve giderken giydim.
-Emzirme sütyeni:2 tane yeterli
-Elbise:Eve giderken giymek için aldım.Elbise olması daha rahat.Pantalon dikişlerinizi acıtabilir.
-Havlu,şampuan,lif...: Gerek yok.
-Islak mendil ve kağıt havlu:Bazen gerekiyor yanınızda olmasında fayda var
-Terlik:Kesinlikle gerekli.Bazen kalkıp yürümeniz gerekiyor.
Bebek için:
-Hastane çıkışı:2 adet 10 lu takım(bir takımda iki kere giydirmelik giysisi oluyor.) yeterli.Ama hastane çıkışı istemiyorum derseniz tam boy tulumlar çok kullanışlı.Kendinden eldivenli kesinlikle alın ayrı eldivenler çıkıyor sürekli.
-Ağız mendili:yanıma aldım ama kullanmadım gerek olmadı.
-Omuz bezi:Yanıma aldım ama kullanmadım ama gelen misafirler bebeği kucağına almak isterse kullanmak gerekir.Parfümdür tozdur falan korur onu.
-şampuanı,havlusu:Gerek olmadı hastane temizliğini yaptı.
-Bebek bezi,pişik kremi,ıslak mendili:Bebeğin altını bir kere değiştirdik.
-Puset:Bebeği taşımak için iyi oluyor
-Puset örtüsü:Rüzgardan ve güneşten koruyor iyi oluyor.Yenidoğanlar gözlerini açmakta zorluk çekiyor özellikle güneşli zamanlarda.
-Emzirme örtüsü:Güzel birsey ama kullanması biraz zor.Bezimi tutucan bebeği mi tutucan göğsü mü tutucan derken karışıyor ortalık😂
Aklıma gelenler bunlar şimdilik umarım yardımcı olmuşumdur