Doğum yapalı uzun bir zaman olsada 9 aylık hamilelik sürecimi gece gündüz burada geçirdim ve bu güzel doğum hikayemi geçte olsa sizlerle paylaşmak istedim 🥰
Hamileliğimin ilk günlerinden beri hep sezeryan olmak istemiştim ve bu kararım hiç değişmedi. Doktorum ile doğum tarihimizi kararlaştırdık ve o gün geldi çattı. Heyecandan ve hissettiğiniz o karışık duygu silsilesinde ne oldu ne bitti anlamadan kendinizi hasta yatağında buluyorsunuz. Öncelikle odada sondam takıldı itiraf etmeliyim ki bu biraz canımı acıttı fakat bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyormuş bu. Daha sonra ameliyathanenin yolunu tuttuk. Ameliyathaneye girene kadar eşim biran olsun elimi bırakmadı ve hep moral verici cümleler kullandı. Ameliyathane çok soğuk fakat hemşirelerim çok sıcakkanlıydı. Anestezi doktorum malesef aşırı suratsız ve sert biriydi. İlk gördüğüm an negatif enerjisini hissettim ve malesef spinal iğneyi 3 kez yaptı fakat başarılı olamadı. Çok tatlı canım yoktur kolay kolay nazlanmam ama iğne malesef canımı acıttı. Genel anestezi almaktan çok korkuyodum bir kez daha denemesini istedim. Yanımızda bulunan bir hemşirenin yardımı ile sonuncuda başarılı oldu ve ayaklarım uyuşmaya başladı. Fakat genel anestezi alacağımı sanıp o kadar korktum ki bikaç dakika sonra bayılmışım. Aradan ne kadar zaman geçti bilmiyorum ama kızımın sesiyle kendime geldim. Hemen yanıma getirdiler o an ki duygu öylesine güzel ki kelimelere döküp anlatmak imkansız. Daha sonra kızımı alıp bebek odasına götürdüler. Bende dikişlerim bitene kadar gözlerimi kapatıp kızımı kucağıma alacağım anın hayalini kurarak geçirdim. Odama indikten 5 dakika sonra kızımı getirdiler. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın. İşte o an anne olduğunuzu anlıyorsunuz. Benim yaklaşık 5 6 saat sonra uyuşukluğum geçti önce sondayı çıkardılar herhangi bi acı hissetmedim. Daha sonra ayağa kaldırdılar. İlk kalkmadan her zaman korkuyodum fakat normal bi ayağa kalkma gibiydi hiç bişey hissetmedim. Size tavsiyem kalkarken karşıya bakmanız bu şekilde başınız dönmüyor. Ayağa kalktıktan sonra bir daha hiç oturmadım sürekli dolaştım. Hafif bir sızlama dışınca ağrım olmadı. 2 gece hastanede kaldım. Her gören doğum yapmamış gibisin diyordu. Sürekli hareket edip yürürseniz gaz çıkarmanız kolay oluyor ve kanınız pıhtılaşmadığı için ağrı çekmiyorsunuz. Eve geldikten sonrada bol bol yürüdüm sıvı gıdalar tükettim. Doğumdan hemen sonrada emziren anneler için humananın çayını kullandım. Sezeryan doğum yapmama rağmen hemen sütüm geldi. Bence doğum büyük bir mucize ve biz bu mucizenin başrolleriyiz. Size tavsiyem korkup endişelenmek yerine her anınızın tadını çıkarın. Yavrunuzu kucağınıza aldığınızda tüy gibi hafifliyorsunuz herşey geride kalıyor. Herkese kolay doğumlar diliyorum. Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah 😊