Misok Bu platforma her girdiğimde bi doğum öyküsü var mı diye bakardım hep kimisi tedirgin etse de kimisi cesaret verirdi benimki kolay olmadı ama inşallah size cesaret verir 39+0 da muayene olduğumda drum bebeğin iri olduğunu kanala tam dik durmadığını ayrıca yüzünün karnıma baktığını bu nedenle normal doğum için yüzde beş ihtimal verdi normal yaparım diye düşünüyodum kendimi cesaretlendiriyodum sezeryan hikayelerini okuyodum ama benimki öyle olmaz diyerek çok üstünde durmuyordum hep drumun bu kadar düşük ihtimal vermesinden dolayı dayanamadım ağladım bana o ihtimali istersen deneriz çok zorlanırsın ama sen istersen biz yaparız dedi yüzde seksen dediklerimiz yapamadı sezeryana geçti yüzde bir dediklerimiz normal doğurdu ben işin sıkıntılı tarafını söylüyorum dedi seni daha fazla bekletemem bugün platesle yürüyüşle ne yaparsan yap yarın sabahtan burdasın dedi o gün plates topunda ne kadar zıpladım bilmiyorum ertesi gün 09:30da hastanedeydik muayene etti bi buçuk cm açıklık ama çocuğun pozisyonu aynı 10:30da yatışımı yaptık suni sancı için damar yolu açıldı başta az seviyede açtıkları için gayet iyiyim arada doğumhaneye alıyolar açıklığıma bakmak için iki üç derken 18:00 oldu açıklık dört cm hala değişen bişey yok üstelik çocuk kanala kesinlikle inmiyor o kadar saat değişmeyince bir de yanındaki ebe umutsuz bakınca benim psikolojim bozulmaya başladı sancının dozajını artırdılar ben devam etmek istiyorum deyince mesai saati bittiği için nöbetçi dr ve ebeler geldi artık sancılar sıklaşmaya başladı geliyor diyince annemle eşim beni oturtup belimi ovuyolardı bastırarak iyi geliyodu daha az hissediyodum sancı gidince yatıp dinleniyodum önce üç sonra iki dk da bir derken anneme sıcak suya giricem dayanamıyorum dedim dayanabileceğim seviyede kaynar suyu açıp belden aşağıya tuttum o kadar iyi geldi ki anlatamam sancılar geliyo baskı yapıp gidiyodu rahat karşılıyodum yirmi dk suda kaldım sonra çıkınca açıklığıma baktılar açıklık süper tam açılma dediler ama bebek hala kanala girmemiş inmiyor dr secde pozisyonunda gelmesi gerekiyor normalde açılmayla o da iner ama senin ki tam tersi olduğu için açılma oluyor ama o yerinden kıpırdamıyor dedi gittiler ben artık bittim dayanacak gücüm kalmadı saat dokuz buçuk olmuştu ve çektiğim sıkıntının o gün olup bitmesini istiyordum sezeryan olup ömür boyu dikiş sıkıntısı yaşamak istemiyordum tabiki bebeğimi tehlikeye atacak bişey yapmazdım nstden sürekli dinliyorlardı kalp atışı çok iyi olduğu için ben vazgeçene kadar normale devamdı anneme inmiyor bu yeter artık doğmayacak beni kurtarın diyorum ama sezeryanla değil nasıl olacaksa artık😅 arada akşamki ebem geliyor sabır olacak yap kakanı yap yap sancınla nefes al sakın ses çıkarma o seni yorar sadece ses çıkarmadan ıkın kakanı yap diye diye beni hazırladı saat 22:05 doğumhaneye alıyoruz dediler ben nasıl leyla olduysam yine kontrol için alıyolar zannediyorum meğer doğuma götürüyolarmış ebem tekrar tekrar direktif vererek ıkındırdı o kadar rahatlattı ki önemli olan sancının doruk noktasındayken nefesinizi karnınızı şişirerek çekmek ve hiç nefes ve ses vermeden kabız olmuş gibi kakanızı itmek o anda siz kakanızı yapıyorsunuz zannediyosunuz zaten ve ıkınırken sancıyı hissetmiyorsunuz sancı itmeniz için size güç veriyor sadece bebeğin saçlarını görünce dru çağırdılar her sancım geldiğinde ıkındım üçüncü ıkınmada yorulduğumu farkedince yardımcı olalım diye diğer ebeye seslendi üstten bastıracaktı burda hep okuyordum karnıma bastırdılar omurgalarım kırıldı organlarım ezildi en kötüsü oydu falan hemen aklıma onlar geldi ebe de ciddi duruşlu bi ebeydi dedim çok sert duruyosun canımı yakmazsın di mi tabi diğerleri güldü lakabı varmış azrail derlermiş falan sen bakma onlara acıtmıycam dedi sancı geldi ben ıkınırken o da karnımdan ittiği gibi bebeğin hopp çıkması bir oldu anlamadım bile bastırması da acıtmadı inanamadım doğurduğuma bitmişti herşey istediğim gibi normal olmuştu çektiklerimi de unuttum bile uçup gitti dikişlerimi hissettim ben ama uyuşturdukları halde orda canım yandı dört dikişim oldu bebeğim 3485 gr doğdu 22:23te bitti herşey 13 dkda doğum oldu odaya alındıktan on beş dk sonra meleğim geldi çok kanalda kaldığı kendi inemediği için morarık geldi ama küveze girmedi emzirdim hemen sütüm geldi çok şükür ebe kesinlikle çok önemli kızlar drun o kadar önemli olmadığını doğum anında gördüm hem moralinizi diri tutun başkalarının ne söylediğine kulak asmayın biz anneyiz herkesten daha güçlüyüz böyle acılar bizi bezdiremez biz güçlü olucaz ki evlatlarımız da güçlü olsun böyle bi dünyada en ufak zorlukta pes etmesinler cesur olsunlar sezeyan bi doğum şekli değil sadece sıkıntılı normal olamayan doğumlar için kurtarıcı tıbbi doğum çok uzun sürdü hakkınızı helal edin bebeğim sarılık geçiriyo sınırın üstünde olduğu için küvezde mavi ışınlarda kaldı bi gün orda kalması bana yetti yanımda odada olduğu halde rabbim bebekleri küvezde yaşam mücadelesi verenlerin yardımcısı olsun tez şifasını versin analarına da sabır ihsan etsin bebeğime de dua edin bi an önce sarılığı atlatsın rabbim sizleri de kurtarsın meleklerinize kavuştursun inşallah hayırlı ramazanlar hayırlı bayramlar herkese 😇
Denizanne Misok bebeğinizle sağlıklı bir ömür dilerim ama sezeryan bir doğum şekli değil derken sezeryan doğuran ve ya doğuracak olan her anneyi üzdünüz 👎🏼
Bsrkrgz Misok sağlıkla büyütün inşallah. Ama sezaryeninde bir doğum şekli olduğunu unutmayın öyle de doğuyor böyle de normal doğurunca daha çok anne sezaryen doğurunca daha az anne olunmuyor bu önyargıdan vazgeçersiniz umarım.
Havvadem Masllah subhanallah rabbim evladinizi size bagislasin ne guzel sen gibi guclu bir annesi var ufaklik cok sansli darisi basima insallah Tez zamanda sifa olsun bi an once atlatsin kucuk melek sariligi 🙏
Ays007 Öncelikle rabbim size de evladınıza da uzun ömürler versin ... ama sezaryen bi Doğum şekli değil derken ? ne güzel hikayeyi o cümlenizle maffetmişsiniz
Ps15 Ays007 Ben de aynı şeyi düşündüm ama sonra amaan dedim onun demesiyle mi oluyor😂 Burada zaten bir tuhaf herkes, isteyen istediği gibi doğurur gerçek hayatta kimse sormuyor bile kime ne boşverin😬
GulsahMulayim Denizanne evet ben şahsen üzüldüm, özellikle sezeryan olup ömür boyu dikiş sıkıntısı çekmek istemiyorum dediğine. 🙄 sağlıkla büyütün bebişinizi 💙 ben sezeryan olan kimseden ömür boyu dikiş sorunu yaşadığını duymadım.
Alessia Bsrkrgz arkadas o konuda epey sacmalamıs bebegın hayatını tehlıkeye atmaktansa sezeryanı tercıh ederım kanalda kalmıs morarmıs falan oksıjensız kalsa her turlu problem olur benım kuzenlerımın hepsı sezeryanlı 2 yıl gectı bırının dıksını gormezsınız bıle annelık dogurduktan sonra baslıyor bence normal yada sezeryan herkes doguruyor onemlı olan sonrası
Denizanne GulsahMulayim 2 arkadaşım sezeryan doğum yaptı ikiside çok memnun birinin çocuğu 7 yaşında sezeryan izine baktım yok gibi. Ki olsa nolur bebeğinden bi hatıra gururla taşırım eğer sezeryan olursam
Misok Anlamak isteyen anlamak istediği gibi anlamış ben sezeryan olmaması gereken bişey demiyorum doğum şekli normaldir normal olamayan durumlarda sezeryan kurtarıcıdır bu laf benim değil zaten çok okudum drları dinledim bunu onlar söylüyor ben değil bebeğimin kalp atışları normaldi hiç bi sıkıntısı olmadı olsaydı ben izin vermezdim anneliğimi sorgulatacak değilim bi saat sonra düzeldi zaten bi sıkıntı olsaydı drlar küveze sokar oksijen verir hemen yanıma getirmezlerdi onlardan daha iyi bildiğinizi düşünmüyorum hepimiz biliyoruz ki normal kanaldan gelen bebek daha dinç hastalıklara karşı daha dirayetli oluyor çünkü kanaldan geçerken alacaklarını alıyor bebeğimin boynuna kordon dolansa kalp atışları zayıflasa ya da makat duruşu olsa kesinlikle sezeryan bi doğumdur hem annenin hem bebeğin kurtarıcısıdır ama gayet sağlıklı hiç bir sorunu yokken sırf acı çekmek istemeyen bu yolu seçenler var onlara saygısızlık değildi amacım sadece bi günlük bi cesurluk edip hem kendiniz hem bebeğiniz için en güzelini yapmanız için dedim bu sizin seçiminiz ben burda dokuz ay boyunca kimseyle tartışmadım yine o tartışmaya girmicem bence anlamak isteyen anlayabilir ne demek istediğimi herkesin seçimlerine saygı duyuyorum allah yardımcınız olsun
Deletedmom0041 Misok Bebeğim 4 kilo üstünde olduğu için normali hiç denemeden sezeryan oldum bir an bile pişmanlık duymadım. Ömür boyu dikiş mevzusu hikaye şuan baksan dikiş nerde anlamayamazsin. Normal kanaldan geçip doğan bebek hastalıklara dirençli olur demişsiniz ona da inanmıyorum. Oğlum 4 yaşında kreşe başlayana kadar sadece 1 kez antibiyotik tedavisi aldı o da rota olduğu için. Kreşe başlayan her çocuk gibi o da o yaşlarda ateş vs yaşadı. Normal doğuran bir çok arkadaşımın bebekleri çeşitli sebeplerle kışı hastanelerde geçirirken oğlum düzenli beslenmeyle hep sağlıklı ve yasitlarindan önde bir bebek oldu çok şükür. Sezeryana burun kıvırıp çatır çatır doğurdum mantığından bir vazgeçin artık. Bu arada Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın.
GulsahMulayim Denizanne yani, Benim de psikolobim sezeryan Doğuma daha elverişli. Çok araştıyorum, artık dikişler, uyuşturma, ağrılar v.s eskisi gibi değil iz bile kalmıyor. Dediğin de mantıklı Bebişden bir iz 😍