guler27smsk_ kaybettiğim bebeğim için ben gitmiştim henüz daha 5 haftalık hamileydim gittiğimde ve tavsiye üzerine gittim kese bozukluğu kese boş kürdan dediler bende kendisine gittim bana 6 haftalık olmasını bekleyelim dedi bekledik ama kanamalar arttı bende bir hafta olmadan gittim tekrar bana 6 haftaya kadar bebek görünmezse eğer boş gebelik oluyor seninde öyle dedi ee napmamız lazım dediğim zaman da bana kürdaja karşıyım eve git ip atla ağır kaldır belini sıkı bağla düşsün düşmezse bir haftaya kadar gel ilaçla düşürcez dedi kayınvalidem de memlekete gitmiştim ben de kürdan olmak istiyordum düşük sancıları anlatılanlara göre çok zor demişlerdi bu yüzden de nehir hanımefendiye uzun yola çıksam gittiğim yerde kürdaj olsam bana tehlike yaratır mı dedim yok dedi daha iyi olur kendi aracınla gideceksen eşin kasislerde hızlı gitsin daha çabuk düşer dedi ama o kadar rahat anlatıyor ki bana bi hamile kadına ya heleki bebeğini kaybedecek bir kadına nasıl ağlıyorum ama neyse ben ertesi akşam yola çıktım verilen düşük önleyici ilaçları bıraktım tabi eşimde sağolsun doktoru dinledik 18 saatlik yolu 12 saatte şehir merkezlerinden giderek yani her an düşük olur da hastaneye gideriz diye gittik ama Allah n hikmeti yolculuk sonumda bir damla kanamam olmadı ağrım olmadı varır varmaz fakülte hastanesine gittik oradaki doktor yolk kordonunu görmüş meğer bana demedi bende hiç anlatmadık sadece tehlikem var dedim sıkıntı yok git dedi ertesi günü hemen özele gittim eşimin kuzenlerinin tavsiye ettiği doktora ama o kadar tatlı bir bayan doktor du ki mesleğinin hakkını veriyordu yakın olsa gider yanında yaparım Doğumu neyse özele gittim muayene oldum kilolu olduğum için karında göremedi bebeği tabi ben ilk şokumu daha muayene olmadan sorduğu sorulardan anladım meğer kan uyuşmazlığımız varmış kanamam olur olmaz iğne vurulmam gerekiyormuş kanama sebepleri kese bozukluğu bundan kaynaklanıyormuş karın muayenesinde göremediği için alttan baktı ve minik yavrum kocaman olmuş kalp atışı var başı poposu herşey belli ve 7 haftalık olması gerekiyorlen önden gidiyordu nasıl ağlıyorum ama doktorum yaşadıklarımı duyunca bunları belgelendirelim şikayetçi ol dedi ama sonra Allah a havale ettim herşey için geç kalınmıştı yavrum bir kere kan pıhtılaşmasından ötürü hızlı büyüyor ve 12 haftalıkken bir hapşurmayla düşük yaptım hiç canım yanmadı hissetmedim bile düştüğünü sadece bebek büyük olduğu için baya kanamam oldu 3 hastane beni kürdaj dahi etmedi benim kanama yüzünden kürdaj masasında kalma korkusundan sonra zar zor bi hastane de oldum çok şükür şuan 17 haftalık oğluşuma hamileyim ama ilk yavrumun vebali nehirden hakkımı helal etmiyorum çok rahat ve anlayışsız bir kadın geçmişini araştırdım sonra biraz önceden Güney hastanesin de şikayetler dem ötürü bu hastaneye geçmiş zaten yine de karar sizin bayanlar rabbim kimseye yaşatmasın yaşadıklarımı