Biraz önce bir arkadaşın bu konu ile ilgili sorduğu sorudan yola çıkarak bu başlığı açma gereği duydum.
İlk önce uyarayım bu yazı "şeker yüklemesi yaptırın ya da yaptırmayın" la ilgili değildir. Sadece yanlış ve eksik bilinen bir konu hakkında yazmak istiyorum.
Genel olarak şeker yüklemesi ile ilgili şöyle bir bilgi var: "yüklenen şeker miktarı ile bir dilim baklavadaki aynı şey ". Bu bilgi doğru olsa da iki farklı şekilde alınan şekerin vücuda yaptığı etki tamamen farklı.
Sıvı şekilde alınan glikoz çok çok hızlı bir şekilde kana karışır ve şekerin çok hızlı yükselmesine neden olur. Hele de açken alınıyorsa. Çünkü yanında şekerin yükselmesini önleyecek lifli bir şey yemiyoruz.
Baklavadaki şeker aynı miktarda olsa da içindeki yumurta yağ fıstık VS. Şekerin diğerinde ki gibi çok hızlı yükselmesini önler. Ki zaten yemeğin ardından tok karnına yenir. O yüzden Bazı insanlar glikozu içerken fenalık geçirebiliyorken baklava yediğinde hiçbir şey olmuyor. O yüzden "ikisi de aynı şey" demenin bir geçerliliği yok.
Zaten Her halükarda hamile bir kadın şekeri varmış gibi düşünüp ekmek makarna şeker hazır gıda VS. Yemeyi bırakmalı.
Tekrar ediyorum şeker yükleyin ya da yüklemeyin yazısı değildir bu. Sadece eksik bilinen bir şeyi düzeltme gereği duydugum için yazdım.