OzgeSrc Arkadaslar Ayrintılı ultrasonda kalpte parlaklik görüldügünü soyledi doktorum ☹ Dowm Sendromu belirtisi olabilir dedi. Ikili ve üclü testlerim temiz cikmisti heran gibi bi anormali yoktu. Cok uzgunum dunden beri dunyam basima yikildi daha once böyle biseyle karsilasan oldumu kalpte parlaklık illaki down sendromumudur ? Olumlu biseyler duymaya cok ihtiyacim var. Birde Fetal eko cektirmemi istedi ankarada yasayipta cektiren varmi
uslukizinannesi OzgeSrc ben de doktorunuzun tek buna bakarak down sendromu demesine çok şaşırdım 36.haftamdayım en başından beri bebeğimin kalbinde parlaklık var hala daha var biri uzman perinatolog profösör olmak üzere 2 doktora gidiyorum 2si de hiç kafaya takılacak bişey yok dediler ben ilk öğrendiğim günden beri de hiç kafama takmadım hiçbir önemi yok merak etmeyin
Guulseeen OzgeSrc canım merhaba 24. Haftada yaptırdığımız detaylı taramada kalbınde uc yerde parlaklık göruldu.. aynı senın dediğin gibi dünyam basıma yıkılmıştı üstelik daha oncesınde bı bebeğimi başka bi rahatsızlıkdan dolayı kaybetmıstım zaten yüreğim ağzımda bı hamılelık geçırıyodum.. bana da bırı docent bırı prof baktı prof olan farketmıstı detaylıda.. ama o sakın korkma kesınlıkle tek basına sorun teşkıl edecek bısey değil coğu bebekte oluyo bazılarında 30. Haftalardan sonra kayboluyo bazılarındada doğumdan sonra bakıldığında görulmuyo demıstı.. istersen ıkı hafta sonra gel bı daha ayrıntılı bakalm demıstı ama gitmemıstm.. ıkılı taramam da temızdı aynı sen gibi yanı.. kendı doktorum docent oda sureklı korkma sakın diyordu ama ben doğuma kadar hep korktm aklımın bı kosesındeydı bu sürekli.. kızım doğdu elhamdulillah hıc bı sıkıntı yok suanda 6. Ayında ve yanımda 🥰 sende hıc korkma hamıleliğin tadını cıkar ben sımdı kendıme cok kızıyorm ne kafama taktm ki nıye kendımı o ıkı canmla uzdum ki diye Allah a emanet de her anını değerlendir hamılelık cok guzel bısey cok ozel bısey bu tür seylerle üzme bebişinide etkıleme.. bızım o parlaklık doğuma kadar hep vardı sonrasında bı sıkıntı olmadı yanı doğuma kadar gecmezse bıle uzulme onemlı bısey değil. Internetten cok arastırdım kalsıyum bırıkmesı olarak gecıyor. Down olması ıcın bobrekte parlaklık ense ve burun kemığı kalınlığı taramalarda sıkıntı cıkardı.. kalpte parlaklık arkadaslarında dediği gibi tek basına hıc bısey ifade etmıyor.. cok uzun yazdım kusura bakma ama ıcın rahat etsn aklında takılı kalmasn diye yazayım dedim Rabbım sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻🌺
Cylncyln OzgeSrc yaa hayır ablamada aynı şeyi söyledilet bebegımız var 45 günlük ve hiç bir sıkıntı olmadı sen hiç merak etme öyle düşünme
Cecriin OzgeSrc ahh kuzum ya bence kafana kesinlikle.takma bosu bosuna kendini.yipratma bebegin ALLAHIN izni ile saglkli hep boyle seyler soyleyip.hamilelk suresini mahvediyolar.bebek saglkli.sekilde doguyo olan sana oluyo rabbine sigin senin bebegin saglikli insallah🤗
tugbalisan_ bende ankarada yaşıyorum detaylı ultrasonda kalbinde küçük bir parlaklık olduğunu gördü doktorum fakat özellikle bana sakın nete girip araştırma bu 5/3 bebekte görülen birşey artık zamanla doğumuna kadar kaybolur eğer kaybolmazsa doğumdan sonra doktora yine muayene ettirirsiniz büyütülcek birşey değil dedi. Hayret ettim sizin doktorunuzun bunları söylemesine
OzgeSrc tugbalisan_ Tesekkur ederim bi nebze rahatladim Keske bana da boyle seyler soyleselerdi dünden beri kafamda kurup duruyom birde israrla ikili ve uclu testlerin temiz cikip cikmadigini sordular. Hic iyi bi ihtimal soylemediler moralim alt ust oldu
OzgeSrc uslukizinannesi Allah razi olsun canim ☹ valla rahatladim bunlari duyunca bende cok sasirdim Ankara tip fakultesinde yaptirdim bu arada. Sonucu yorumlarken down sendromu belirtileri arasinda goruyoruz deyince allak bullak oldum
birdirbir Evet, kalpte parlaklık down sendromunun Bulgurlarından birisi. Ama tek başına hiç bi anlam ifade etmiyor. Çoğu sağlıklı bebekte görünüyor zaten bu parlaklık. Tarama testlerinizle birlikte değerlendirmek gerekiyor down ihtimali için.
OzgeSrc birdirbir Tarama testlerinde cok sukur bi sknti cikmadi ama yinede insanin icine kusku dusuyor Insallah yoktur oyle bi durum ☹
OzgeSrc Guulseeen Allah razi olsun canim yazdiklarin yuregime su serpti 😢😢 iyiki yazdin cok saol dediklerini ben yasiyorum simdi insan istemez kafaya takiyor istiyorki olumlu bisey duyayim. Dun sonucumu yorumladi Ankara tiptaki doktorlar israrla sordular tarama testlerini. Diyorum bi sorun teskil edermi down sendromu bulgusu diyorlar ustune bide bana kagit imzalattilar amniyosentez onerdik kabul etmedim diye. Hic aklimda boyle bisey yokken bide basima bu cikti. Biraz da netten arastirinca ister istemez elhamlandim. O Doktorlarda saolsunlar hep kotu ihtimalleri soylediler. Ama senin ve diger arkadaslarn yazdiklarini okuduktan sonra uzulmem artik Allah buyuk 🙂 Allah senin cocugunuda sana bagislasin hayirli saglikli ömrü olsun Tekrar cok saol 😗😗
Guulseeen OzgeSrc canımm hıc aldırıs etme onlara ıyıkı yaptırmamıssın amniyosentez testini bende cok arastırmıstım hatta actığım postlara bakabılıyorsan farkedersn buradan ulasmıstm kalbınde parlaklık var diyenlere onlarda bı sıkıntı yok demıstı hıc korkma doktoru değiştir hatta bence yanı bi tek bu belırtıden dırek down diyemezler 😒 ben konyada oturuyorum buraya gelebılırım dersen kendı doktorum rengin karataylı.. detaylıyı yapan doktorumda ahmet başaran.. ikiside korkma dediler olurda yolun düser bı muayene olaym dersen tavsıye ederm canm ama bence hıc uzme kendını ve bebısını.. tesekkur ederm bu arada Allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın sağlıklıca hem de 🤲🏻
Eco OzgeSrc canım banada aynı seyi söylemişlerdi 24 üncü haftamda detalı halil aslan diye bir doktor bebegin kalbinde parlaklık var down sendromu olsa riski cok yüksek demişti kendi doktoruma gittim kendi doktorum tek basına birsey ifade etmedigini söyledi ama 4 -5 ay ay nasıl beklerdim asla bekleyemezdim onun icin gittin kan tahlili verdim amerikay gönderdiler kanımı 2 milyar verdim düşük risk cıktı suan 30 uncu haftamdayım bebegimin kalbınde parlaklık kaybolmuş🙏Allah sag saglım kucagımıza almayı nasip etsin💙
Aysegul4278 Guulseeen canım merhaba bende Konya’da oturuyorum doğum yaptınız mı ? Bebeğin kalbinde parlaklık farketti doktorum Ahmet başaran a aldım randevu haftaya gideceğim ama bu gün gözlerim durmuyor biliyorum net birşey yok ama durmuyor işte
OzgeSrc Cecriin Insallah Allah hepimizinkini bagislasin canim. Takmayacam valla artik Rabbime biraktim hayirlisi olsun dedigin gibi hamileligi zehir ediyolar hep olumsuzluk
ikican55 OzgeSrc yanında bir bulgu daha varsa yalnızca ihtimal artar. Bende de detaylıda kalpte parlaklık ve böbreklerde genişleme görüldü. Nifty ya da amniyosentez önerdiler. E öyle olsa ben bebeğe bişey yapmıcam doğurcam ne diye bu testleri yaptırayım dedim. 35. Haftadayım parlaklık geçti. Genişleme azaldı. Allaha emanet de geç. Geçende birisi yazdı. %99 down sendromu demiş ve 24. Haftda gebeliği sonlandırmışlar. Sonuç ? Sapasağlam bebek. O yüzden gönlünü ferah tut.
OzgeSrc ikican55 Allah razi olsun valla boyle yasayipta sonra bu skntiyi atlatanlari gorup biraz rahatliyorum. Her turlu kotu ihtimali soyluyorlar bide demiyorlarki gecer belki onemli bisey degildir. Amniyosentez banada soyeldiler kabul etmedim. Israrla ikili ve uclu testlerimin temiz olup olmadigini sordular Iyice psikolojimi bozup yolladilar sozde tıp fakultesi koymuslar asistan doktorlari
Beyazlale OzgeSrc bizdede vardi canim ikili test nornal cikmisti doktor sivi alalim dedi istemedim. Kaybolur dediler bende arastirdim bir sonrakinkontrolde kaybolmustu canim dogumca bile kaybolabiliyormus tedirgin olma bence
OzgeSrc Beyazlale Senin adina sevindim canim Insallah bizimkide kaybolur. Onu dert etmiyomda down sendromu demeleri beni korkuttu :/
Minifasulye OzgeSrc ayrıntılıyı kime yaptırdınız? Böyle olduğumda amniyosentez yapıyorlar kesin öğrenmek için doktorunuz ne dedi bu duruma?
OzgeSrc Minifasulye Ayrintiliyi Cebeci ankara Tip Fakultesinde yaptirdim canim. Iste dunde sonucu konusmaya gittim. Boyle soylediler. Bide kagit imzalattilar amniyosentez onerdik kabul etmedim diye
Beyazlale OzgeSrc kalbinde parlaklik olunca bizim doktorumuzda down sendromundan şüphelendi sivi alalim dedi anne karninda tedavisi varmi dedim yok dedi doktorum ozaman gerek görmedim bende içini ferah tut Allahin izniyle kaybolucaktir
Minifasulye OzgeSrc bizde de bazı sorunlar var amniyosentezi teklif ettiler kabul etmedik, doç dr Ali İpek var radyolog çok şükür erken teşhis koydu doğar doğmaz müdahale edilebilicek.