Biraz gecikmeli ama umut,cesaret verici doğum hikayemi yazabiliyorum sonunda.18 mayıs gece 2 de belden bir sancı geldi.gerçek doğum sancısını çok merak ediyordum nasıl bişey diye ama kendini çok net belli ettiriyo.sonra kasıklarımda adet sancısı gibi bir ağrı hissettim.yataktan kalkar kalkmaz çamaşırım ıslandı.lavaboya gittim hafif pembe renkte bir kanama da oldu.tamam dedim geliyor bebek.hemen duşa girdim banyoyu falan temizledim😀durumum gayet iyi.annem ne yapıyorsun çık ben temizlerim dedi ben devam ettim biraz vakit geçsin öyle gideyim hastaneye istedim.neyse banyodan çıktım elbiselerimi giyindim komple ıslandım yine.değiştim tekrar ve bez kullandım yine ıslanma ihtimaline karşı.pilates topumu ve çantamı alıp çıktık evden cümbür cemaat.güle oynaya gittim hastaneye.4.15 te ebe açıklığıma baktı 3 cm di.nst ye falan bağladılar.sancılarım da ara ara gelmeye başladı.7 gibi tekrar baktı 4 cm olmuştu.çok yavaş ilerlemişti bana göre korktum akşamı bulacak diye.sancılarım biraz şiddetlenmeye başladı ama dayanılmayacak gibi değildi.sancı geldiğin de derin nefes alıp verdim koridorda yürüdüm çömelip kalktım.eşim hep yanımdaydı destek oldu sağolsun.her sancı geldiğinde belime masaj yaptı eşim ve annem.rahatlatıyordu gerçekten.koridorda yürürken yan odada ufo gördüm eşime bizim odaya getirmesini söyledim.pilates topuna oturup sırtımı ufoya verdim her sancı geldiğinde zıpladım topun üstünde ebe 9 gibi tekrar baktı açıklığıma 6-7 cm olmuştu.çok sevindim tabi az kaldı dedim.doktorum geldi sonra benim de bi süre sonra büyük tuvaletimi yapma hissi geldi tamam dedi doktor doğumhaneye gidiyoruz.benim için zorlayıcı kısım doğumhaneye giderken koridorda geçirdiğin zaman olmuştu.sancı geldiğinde doktorum ıkınmamı istedi büyük tuvaletimi yapar gibi ıkındım.hiç bağırmadım ama.doktorum rahat ol bağırabilirsin dedi ama ben bağırmanın bi fayda getireceğine inanmıyordum.neyse doğumhaneye aldılar sonunda.her ıkınma hissi geldiğinde derin nefes alıp nefesimi tuttum ve sonuna kadar ıkınmaya çalıştım.4 ya 5. Ikınmadan sonra içimden bir şey aktı bebeğim gelmişti sonunda(10:35)kucağıma verdiler o an bütün ağrıları sancıları unuttum çok güzel birşeydi.bunu yaşamak lazım kesinlikle☺️Sonra bebeğimi aldılar temizlemek için o arada benim de dikişlerim atılıyordu hiç ağrı hissetmedim.doktorla sohbet ediyorduk.ağrı eşiğimin düşük olduğunu sanırdım.dr hiçte öyle olmadığını çok güzel bir doğum yaptığımı söyledi💪Darısı tüm hamişlerin başına inşallah.bu arada meryem ana otunu da suya koyup açıldığında bi iki yudum içtim doğumdan sonra da çıkardık sudan.uzun oldu ama umarım faydalı olmuştur.Rabbim tüm hamişlere kolay doğumlar nasip etsin sağlıcakla kucağınıza alın inşallah🙏🏻