Oncelikle dun bana dua eden herkesten Allah razi olsunn...39+3 dum biliyorsunuz bi onceki postta yazmistim... Dun sabah 9da yatisim yapildi oncelikle 38 haftaya kadar farkli bir hastanede takipteydim son dakka bebek kilolu die sezeryana karar verince ani hastane degisikligi yaptim.ve normal douma engel bi durum olmadigi soylenince son 1 hafta gop unv hastanesinde devam ettim..hastaneye geldigimde dun sabah bebek hala kanalda degildi bunu biliyorduk acilmam 2cm di ama bebek kanalda olmadigindan kafasi baski yapmadigindan acilma olmuyordu doktor herseyin spontan ilerlemesini istedi beni ve bebegi strese sokmak istemedi ve tamamen normal doumu destekleyen bir doktor..hastaneye geldim acilmam 2cm di ama doktor ilacli bi bez koydu bunla acilmayi kontrol edelimm dedi ilk 4cme kadar genelde zor olur 4e ulasirsak gerisi cabuk ilerler dedi ilaci koydular 1 saat sonra kontrolde acilmam 3cmdi dr cok ii aksama doum olur bole hizli giderse dedi.fakat oyle olmadi 3cmde takili kaldim plates yuruyus herseyi yaptim saat 11den aksam 5e kadar 3 cmde kaldim 6 gbi 3.5 cm dediler ama kendi sancim yoktu bebekte kanalda deildi dr hafif suni sanci verdi 1saat kadar o benm kendi sancilarmi baslatti suniyi hemen kesti zaten istemedgi bseydi benm sancilarm sddetlendi ama nefes aldriodu 7 gbi doktorum geldi acikligin 3cm de baya takili kaldi doum geceye kalir dedi.tamamen beni dinlenmeye aldi yeme icmeyi serbest birakti 3saat kadar odada takildim sancmda hafifledi uzandm dinlendm sonra geldi hafiften yine suni verdi sancilarim yetersizdi saat 10 gbi kontrolde acilmam 5 olmustu suniyi kesti sancilarim basladi artik sancilarn zirvesindeydim aglamaktan helak oldum yine kontrol yine 5cm ilerleme yok kendi sancilarim bu kadar sklasmisti ve doktorum bebek kanalda olmadigindan baski olmuo suyunu patlatcam bebek kanala kaysin baski yapsin dedi suyumu patlatti sicak bsi akti tamamen bosaltti.sonrasinda odaya geldim kendi sancilarim su patladiktan snra tavan yapti saat 12 gbi acilmam 8 cmdi doumhaneye alindim 30 dk kadar doktorum vazelinle masaj yapti aciklik 10 cm oldu...ikinma teknigini anlatti dogru ikinirsan 5dkya dogar dedi bebek haftasndan iki hafta ilerdeydi kafasida iriydi fakat okadar halsiz gucsuz dusmustumki sancilarda okadar siddetliydiki sadece 10saniye nefes aldiriodu ikiniodum ama olmuodu yeyetsizdi yine ikindim yine yetersiz saat 2.30a kadar ikindimmm artik öluyorum dedim ben pes ettikce drum normal doumu anlatiodu hemde o esnada vazelinle masaj yapiodu perineme en son 2 kadin doum doktoru daha geldi doumhanede bukadar is uzayinca hep birlikte bana desteklerdi artik bni cataldan indirdi yerde ikin kaka yapar gbi dedi ama ben sancimin zirvesindeydim yerlerde surundum sezeryan dedikce doktorumm sezeryan olcan nolcak oksuremicen dikislerden yuruyemicen 2gun kalcan hastanede sutun gelmicek bumu yani pes etmek yok bebein kalp atislari ii oldukca ben burda ikinmani beklicem sancini kacirma ikin diyordu ama ben ikiniyorum bebek gelmio bi turlu.en son 2 uzmn kadn doumcu destek icin kaburgama farkli bi hareketle baski uyguladilar o an bnmde ittrmemi solediler bu hareketi 3 kere yapinca Allahim cocuk ciktiii o nasil bir rahatlama o nasil sancilarin aniden kesilmesi bu nasil bi duygu anlatamam bebegi ten tene temas uyguladik 3400 dogdu kizim ultrasyonda 3800 cikiodu norml doum olmaz diodu dier hastane ama kizm bu hastanede yine 3700 civari cikiodu norml olur dediler ama 3400 dogdu sukur herseimiz cok ii bebein esi 5dk dk sonra cikti o cikinca dahada rahatladimm ve kesisiz epizyosuz normal doum yaptim ben hala inanamiorm ama heralde bu doktoru bulmasaydm ne dogurabilirdim nede dikissz bi doumum olurdu saatlerce vazelinle masaj yapti bnle birlikte doktorumda doum yapti diebilirim...suan ikimizde iyiyiz taburcu olduk evimize geciyoruz sormak istediginiz olursa cevaplayabilirim...hastane 4 tane falan hasta bezi verdi kullandm ama depend harika bir olay ve klot gbi gyilmesi cok avantaj kesinlikle sizdrma yapmadi cok rahat ettm zatn 1tane kullandm hastanede verince hasta bezini ilk onlari bitirdim.) hastanede sadce bi pijama takimi yetti bana bitanede alt pijama yedek almstm kullandm gecelik falan cantamda geri eve gdio kizimada bi tulum yaptrmstim isim yazili onu giydirdiler hc kirlenmedi baya bebegi temzleip gydrdiler onla gidioz eve dier tum hersey cantada duruo hc bsi lazm olmadi bana .) buarada ikinmaktan heryerme kramp grdi dogumhanede sadce kramp agrilarim var.)