Merhabalar. Mayıs annelerinin çoğuyla dertleşmiştik. Belki hatırlayanınız olur. Ben artık umudu kesmiştim ve kaygılanmaya başlamıştım acaba beklemekle yanlış mı yapıyorum bebeğime bişey olur mu diye... 40+4 olmuştum. Annem bizimleydi bi süredir doğum için. O oruç tutuyor diye sahura kadar onunla oturuyorduk. Ben biraz uzanayım dedim veee kafamı yastığa koymamla beraber suyum geldi. Hemen lavaboya gittim tamamen boşaldı. Hazırlıklar tamamdı zaten toparlanıp yola düştük. Yolda doktorumuzu aradık. Hastaneye vardık yatış yapıldı. Bu sırada suyum gelmeye devam ediyordu. Sabaha karşı ebe tekrar kontrole geldiğinde suyun renginden bebeğin kakasını yaptığını gördü. Doktora haber verdiğinde, doktorumuz renginin koyu olmadığını bana güvenirse devam edebileceğimizi söyledi, güvenmiyorsa sezeryane alacağım dedi. Ben de devam etmeye karar verdim. Sancılarım başlamıştı aralıkları kısaydı ama çok şiddetli değildi henüz. Açılmam uzun süre 1,5 cmde kaldı. Sonra sancılar arttıkça açılmam hızlanmaya başladı. Hafif hafif suni sancı vermeye başladılar. Açılmam 5-6 cm olmuştu ama ben artık dayanamıyorum acıya ve epidural istedm. Bulandan allah razı olsunn. Artık 100 birim sancıları ben 40larda hissediyordum. Açılmam 9 cm oldu ve artık ebeyle beraber yürüyerek doğumhaneye gittik. Çatala çıktım tam açıklıkla. Saat tam 14.00dı. Malesef bir sorunumuz vardı kızım kanalda kaldı ve asla çıkmıyordu. Saat 14.50 olmuştu hala çıkamadı bebeğim. Doktorum artık herşeye hazırlıklı olalım dedi. Başımdan aşağı kaynar sular inmişti. Ben de o kadar çaresizdim ki sanırım burdan yavrum olmadan çıkıcam diye inanmaya başlamıştım. Kanala indiği için sezeryane de dönemiyorduk. Doktor, yasemin bütün gücünü kullanacaksın ya şimdi çıkacak ya da Allah korusun dedi. Ben bayılacak gibiydim ya yapamazsam bebeğim ne olacaktı 🤦🏽♀️ O korkuyla ben çok uzun ıkındım. İki ebe birden karnıma bastılar. Hastabakıcı ayağımı itti. 2 ıkınmada geldi yavrum. Hemen yenidoğan uzmanları aldı kızımı. Kanalda çok kan yutmuştu onu temizlediler. Malesef şu an kızım küvezde yoğun bakımda. Dualarınızı eksik etmeyin... işte bu da benm hikayem oldu... Allah herkesin evladını korusun 🙏🏼 Umarım sizler çok güzel doğumlar geçirirsiniz...