Neziya12 Merhaba arkaşlar ben bu gün doktora gittim Ve bana dediler ki Bi tane kordonu var riskli olasılığı var diye başka hastaneye sevk etti ama korkuyorum kötü bir şey olcak diye lütfen 🙏 dua edin bana bişey çıkmasın diye inşallah 🤲 hiç bir şey çıkmaz
Mavilianne Neziya12 Canım bilmiyorum ama benim doktorumda 3 olması gerekiyor dedi benim 3 gözüküyor ultrasonda kendim gördüm
Mavilianne Yasmin26 kordon 1 tane evet ama bu arter olayı var damar da diyorlar canım kaç haftalıksın 😌 bende detaylıya gidince öğrendim görünce
sydtns Haftada detaylıda çıktı bizimkide tek ven tek arter var göbek kordonunda. 28. Haftadayız şu ana kadar herhangi bir gelişim gerliği gözlemlenmedi. Tek ven olması bazı bebeklerde gelişim geriliğine neden olabiliyormuş ama hepsi için geçerli değil tabii ki bu süreçte daha besleyici ürünler seçip dinlenmek bol su içip stresten uzak durmak gerekli dedi doktorum. Mümkün olduğunda tuzsuz yağsız beslenmemi istedi. Detaylıyı yapan doktorun söylediği riskleri söylediğimde bazı hastalarda hiç fark bile etmediklerini doğumda görüldüğğnü bu yüzden takıp stres yapmamamı istedi
Neziya12 23+2 günlük Tek umbilkal ater bunu işaretledi galiba bundan kaynaklanıyor ve başka hastaneye sevk etti
Mavilianne Neziya12 Başka bir doktora da gidin zaten. Bende ilk detaylıya başka yerde girdim. Ölçümlerimi yanlış yapmışlar ve ölçümler yanlış diye bebeğimin down sendromlu olabileceğimi risk grubunda olduğunu söylediler. Başka bir doktora gittim gayet sağlıklı bir bebek olduğunu ve ölçülerinin normal olduğunu söyledi. Zaten tek bir şeyden olmaz. Doktorumun anlattığına göre burun küçüklüğü bacak kısalığı da oluyormus canım. Diğerleri normal ise hiiiç stres yapma kendine de bebeğine de ♥️
Neziya12 Amin inşallah 👐 hepimiz için sağsalim sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin rabbim