Sonunda doğum hikayemi yazmak bana da nasip oldu çok şükür 💕 Şimdiden söyleyim sezaryen sırasında bazı olumsuzluklar yaşadım etkilenirim diyen olursa diye belirtiyim.
Minik kuşum beni hamileyken çok zorlamadı. Son aylara kadar bel sırt ağrıları hariç gayet rahat bi hamilelik geçirdim. Normal doğumu çok istiyodum son haftalara kadar da inandım normal olacağına ama kızım inatla dönmedi ve makat geliş olduğu için doktorum 38. Haftada artık dönmez sezaryen olursun dedi. Günde 3 lt su içtim sağlıklı beslendim çok olmasa da hareketli bi hamilelik geçirdim buna rağmen 38de bebeğimin suyu alt sınırda çıktı doktor bi hafta sonra alabilirim hazırlıklı gel dedi. O hafta normalden farklı olarak bol hurma yedim, suyu 4 ltnin üstünde içtim ve bol bol uyudum gittim. Suyu az olanlara tavsiyem olsun. Doktorum bu bebek o bebek mi resmen büyümüş suyu artmış naptın sen böyle dedi vee biraz daha büyüsün minik kuş diyee beni 40+0 da sezaryene almaya karar verdi. Büyük gün geldi çattıı son hazırlıkları tamamlayıp hastanenin yolunu tuttuk. Normalde beni sabah 11de alacaktı doğuma ama acil bi hastadan dolayı doğumu 12ye ertelediler. Burdan sonrası benim için çok parlak geçmedi kızlar çünkü aslında korkmama rağmen hiç araştırmadan hep tozpembe şeyler düşünerek girdim doğuma. Burda anlatmıycaktım aslında bunları ama çok düşük ihtimal olsa bile belki yaşayan olursa benim gibi hiçbi şey olmaz kafasıyla girip en ufak şeyde kendinizi korkutmayın. Şimdi düşünüyorum olanların tek sebebi benim gereksiz korkum oldu. Hiçbi olumsuzluğa kendimi hazırlamamıştım doğal olarak da ameliyat sırasında olan aslında küçük şeylerden o kadar korktum ki her şeyin etkisini kat kat fazla yaşadım.
Saat 12 oldu o arada hemşire geldi sondayı taktı. Kendinizi kasmazsanız hiç acımaz bile. Beni sedyeye alıp götürürlerken ağlamaya başladım. Annem ablam eşim başımdaydı hepsi güçlü duruyodu hiçbi şey olmıycak bebeğine kavuşacağını düşün korkma dediler ama ben titriyorum hasta bakıcı ablalar hemşireler bile beni sakinleştirmeye çalışıyo ama olmuyo. Beni aldılar sonunda masaya ama doktorum yarım saat geç geleceğini söyledi. Karma çalışıyo galiba dedim olacak iş değil çünkü. Ve doktorum da o kadar iyi bi kadın ki işinde çok iyi hayatta yapacağı bişey değilmiş ki ilk defa olmuş zaten. Ben bunu da duydum bi yandan bekliyorum ağlıyorum ağlıyorum Hemşireler devreye girdi iyi misin az kaldı korkma falan diyolar ama nafile. Ordaki yarım saat bana bi sene gibi geldi. Sonunda doktor geldi hemen başlıyoruz dedi bana bi sakinleştirici verdiler heralde önce titremem geçti rahatladım o ara sırtımdan uyuşturdu epiduralle. Başladılar ve his yok kızlar kesinlikle acı falan hissetmiyosunuz. Epidural çok ağır geldi bana bünyem ilaçlara hiç alışkın değil çünkü ağrı kesici bile kullanmam normalde. O ağır geldiği için yoğun bi baş ağrısı yaşamaya başladım ve tansiyonum yükselmiş o ara yine iğne falan yaptılar dilaltı hap falan verdiler bana. Bunlar doğalmış her şey kontrol altında ilerledi. Ben tabi bilmediğim için aklımdan neler geçiyo anlatamam 🙃 o arada doktorun sesini duydum hadi ağla artık diyodu ve arkasından incecik bi ağlama sesi geldi kızım gelmişti. Korku baş ağrısı tedirginlik hiçbi şey kalmadı kızlar gözlerimi ondan alamıyodum. Yine ağlıyodum ama o anki duyguları anlatamam size Allah isteyen herkese o anı yaşamayı nasip etsin. Yanıma getirdiler kokladım öptüm miniğimi sonra hemen yolladılar yukarı üşümesin diye. Ben hala ağlıyorum hemşireler gülümsüyolar ne kadar duygusal bi annesin tamam bak bitti artık falan diyolar bu sefer mutluluktan ağlıyorum diyorum 😍 sonra bitti her şey beni de yukarı yolladılar. Kızımı kucağıma aldım mis gibi kokuyodu yavrum babasının kopyasıydı hamileyken ne kadar az baktıysam artık eşimi görür gibi oldum 🤭 Hemşireler geldi üstümü giydirdiler kızımı verdiler emzirmeye çalıştım hemen yapıştı göğsüme miniğim tabi sütüm fazla yokmuş ama gelen bikaç damla yetti uyudu hemen sonrasında da sürekli emzirdim sütüm geliyo şimdi doyuruyo miniğimi. Bu arada depend depend dedi burda herkes diye almıştım hemşire hasta bezi istedi ondan aldık iki tanesini yanlardan yırtıp altıma serdiler hasta bezi gelene kadar. İki tane de ayağa kalkınca doktor kontrole gelene kadar kullandım ama doktorum dikişlerini temiz ve kuru tutman lazım bunu kullanma dedi direkt keşke hiç almasaymışım diyorum şimdi. 2 Pijama takımı koymuştum birinin üstünü giydim sadece gecelik sabahlık kurtarıcı resmen. Emzirme atleti 2 Tane koymuştum çok terleniyo 3 tane koysaydım keşke dedim. Uyuşukluğum 4 saatte falan geçti yanlış hatırlamıyosam hemen ağrı kesici vurdular. Acı eşiğim düşükmüş ağrım çoktu ama gece kalkıp yürüyünce toparlanmaya başladım. İlk yürüyüş zor oldu ama sabırsızlıkla bekledim resmen😅terlikleri de büyük numara koyun🤭 bi ertesi gün doktor kontrolünden sonra çıktım hastaneden. Makyaj malzemeleri falan götürmüştüm insan canıyla uğraşırken o kadar gereksiz geliyo ki hiçbirini kullanmadım. Kardeşim fotoğrafçı ısrar etti abla hadi makyaj yap dantelli geceliğini giy foto çekiyim diye istemedim inanın. Telden foto çekerlerken bile kızdım çekmeyin diye ki normalde farklı bi yere gitsem yüz tane poz veririm😅 çok uzun oldu destan yazdım farkındayım ama ben uzun uzun okumayı çok severdim paylaşmak istedim sizinle de varsa iyi dilekleriniz için şimdiden teşekkürler. Sağlıklı bi bebek nasip etti Allah bize şükürler olsun ki isteyen herkese de nasip etsin inşallah. Benim miniğim 6 günlük oldu bile mışıl mışıl uyuyo teyzeleri darısı heyecanla bekleyen tüm annelere 💕💕