Bende doğurdum kızlar 41+1 de oğlum gelmeyince yatisim yapıldı.sabh 7buckta dogum odasına alındım.hic açılma sanci yoktu.once altıma ipe benzer açılma olsun die fitil yerleştirdiler.kaygan bişeydi.1.5 santim falan açıldı.oglene kadar.sonra kendiliğinden düştü fitil.bu arada da hafif sanci geliyodu.ama sunide taktılar.surekli nst de bağlı kaliosunuz bu arada ama ben cisim geldi die die kalkıp kalkıp gezdim comeldim.yatarak sanci karşılanmıyor.suniyi çok az verip kestiler kendi sancılarım başladı.kizlar çok bağırdım çok zorlandım.Bir ara doktora yalvariodum istemiorm cocuk falan diye.Allahtan tektim dogum odasinda.saat 4 e kadar açılma 4 cm di hatta hemşireler mesai degistiriodu bu doğuramaz gözüyle bakıp yarın sabah görüşürüz dediler sinirimi bozdular.saat 6 altı oldu açılma 5 cm di ben tabi kendimi yerden yere atıyorum 😀 herkezin aci eşiği aynı olcak die bisey yok unutmayın.sonra bana ıkınma hissi gelmeye başladı doğuruyorum galiba dedim.asistan geldi baktı daha 5 cm ddi moral bozdu gitti.ama ben ıkınma isteği geldikçe ikindim bana ıkınma dediler pişman değilim iyiki ikinmisim saat 9 buçuğa geliyodu bir bakın acilmama dedim bi baktılar tam açıklık 10 cm asistan şaşırdı.eliyle sürekli bebeğin aşağı inmesini bekledi.sonra ıkınma bebek gelio dedi koşarak ameliyat koltuğuna çıktım.ikincam dedim tamam dediler.kizlar var gücünüzle nefesi alıp ikinin.iki seferde ikindim cıktı.tabi o sırada kesi attılar kesiyi hissetmiyosunuz.oglum cıktı derin bi nefes aldım.yarabbim ne güzel mucize dedim oğluma bakıp şükrederken onlar diğer işlemleri hallettiler dikişi hissetim önce iki iğne vurdular.dikmeye baya uğraştılar çok yirtigim vardı.oglumu temizlediler.ten teması yptrp yan tarafıma yatırdılar ona bakarken yarim saat falan geçti.21.58 de doğdu oğlum.15 saat sanci çektim.psikolojim iki gün çok kötüydü.sonra önce oğlumu götürüp refakatcime verdiler benide biraz yoğun bakımda tuttular.oglumu emzirip verdim.daha sonra odaya bende geçtim.kizlar size tavsiyem şu yanlardan yapışan hasta bezlerinden alın ayaktayken annem bağladı külot bez sıktı bunalttı ayağımı kaldıramadım giymek için.mutlaka geceliği bol olun kan çok oluyor.Benim makata kadar dikisti oturamadigimdan oğlumu tam tutamadım göğüslerim hep yara oldu şimdi 16.gundeyim yaralarım iyileşti.tavsiyem emzirin sütünüzü emzirme sonrası göğsüne sıkıp sürün üstünede lansonih krem alıp sürün.ben almadan gitmiştim yara olmaz diye hata etmişim kremi sürdüm yara sızım hafifledi.benim gibi yorgunluk ve uykusuzluğa yenik düşmeyin iki saate bi emzirin zor ama yapın.sarilik oldu ilk başta şimdi iyi.dikislere gelince bir turlu duzelmedi on gun oturamdm popo ustune kontrole gttim acilma yapiyomus kuru tut dedi.bende kanamam hafifleyince her wc sonrası fön makinesi soğuk tarafını tuttum yavaş yavaş iyileşiyor.birde ben korktum dikişten dolayı büyük abdestimi yapmaktan halbuki korkmaya gerek yokmuş fazla ıkınmayın rahatca yapilio acımadı yani.simdi yavrum 16.gününde her baktımda şükrediyorum ınsllh hepiniz bi avazda kurtarrsiniz