Zeynepsu_ Arkadaşlar ben adet düzensizliği nedeniyle ilaç kullanıyorum onun dışında bi sıkıntım yok bebek sahibi olmak için ama bi tanıdık onunda adet düzensizliği olduğunu ve bunun polikistikle ilgili olduğunu söyleyip modumu düşürdü açıkçası bilgi sahibi olan varmı konuyla ilgili ?
turkanshn44 Zeynepsu_ canım zahide yetiş ı izle kadın doğum dr konuguymus polikistik ile ilgili biseyler soyleyecekmis
Esrayusuf Zeynepsu_ evet benimde öyle canım bende bilmiyordum rahim filminde öğrendim adetim düzensiz folik asit verdi doktor o yumurtadaki kistleri temizleyip hemen hamile kalmanı sağlayacak dedi iki ayı geçti kullanıyorum bir etki etmedi gebelik düşünüyorsan mutlaka hormon testi yaptır bendede pco var aöa şükür hormon testim gayet iyi çıktı ben ovulasyon testi ile yumurtaldığıöo görüyorum
MerveNural Zeynepsu_ evet genel sebebi bu benimde düzensizlik vardi hic bi doktor dememisti hamile kalmak isteyip kalamadigimda gittim ve polikistik var dedi klomen ve çatlama ignesiyle ilk ay hamile kaldim.
Tugramoms Zeynepsu_ evet olabilir benim de çevrem de bir çok kişi de aynı durum yaşandı moduuzu düşürmeyin herşey Allahtan varsa bile tedavisi mutlaka vardır çaresiz değildir yani
Zeynepsu_ Ben doktora gittim ve hırmdan testi yapıldı rahme bakıldı hiçbi sıkıntı olmadığını söyledi. Tanıdık öyle deyince genede aklıma takıldı
Ozgur94 Zeynepsu_ kullndığın ilaç doğum kontrol hapıdır muhtemelen bir sene bende kullandım polikistik vardı onu temizlemek ve korunmak için ilacı bıraktığımın 10 gün sonrasında hamile kalmıştım etrafa kulağını kapat canım
Semooshh Adet düzensizliği genelde polikistik olduğu için öyle Bi algı, var. Adet düzensizliği de zaten ilk, ona bakılır pco sendromu diye geçer
Ayesray Zeynepsu_ evlenmeden önce bende de polikistik over vardı doğum kontrol ilacı kullandım sonraki kontrolde küçülmüştü ,adet düzensizliğim yok cok sükür bugün olcam diyim bugün olurumm ama hamilelikle ilgili bi sorunum olmadı 13 haftalık hamileyim
Tugceleventsoy Bendede adet düzensizliği nedeniyle kadın doğuma gittim aynı sıkıntı bendede vardı polikistik over türkçesi bir çeşit hormon hastalığı yumurtalıkların tembel çalışması ve kendi kendine çatlıyamaması ilk olarak klomen kullandım 5 gün boyunca yumurtalıklarımda büyüme vardı fakat çatlamadı çatlama iğnesi yapıldı olmadı fakat 3 ayda bir adet olurken hayatımda 26 günden 26 sına edet olmuştum anlıcağın klomen adetimi düzene bindirdi ardından femara hap kullandım yumurtalıklarım ötekine göre çok iyi büyüdü ve çatlatma iğnesi sonrası 3 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim anlıcan herşey tutmuştu şuan 7 aylık hamileyim bu anlattığım süreç 4 ay sürdü ben çok şanslıydım sürekli destek veren eşim ve muhteşem bir doktorum var aşama aşama gittik ilkönce adet düzensizliğimi çözdük sonra yumurtayı sonra döllenme ve sonuç muhteşem doktorumun sürekli uyardığı ise şuydu kulağını herşeye kapat ve kendine odaklan internetten çok araştırma yapma saçma sapn birsürü şey yazıyor ve çok basit bir sorun bu kısa sürede hallediliyor moralini yüksek tut mutlu ol ve sakın endişeye kapılma umarım kısa zamanda güzel haberler alırsın🤗
Gizem_6 Ben üniversite döneminden beri polikistik over tedavisi için Doğum kontrol haplarını kullandım. En az 6 sene. Daha sonra İbrahim Saraçoğlu nun soğan kürü tedavisini uyguladım ve içimin temizlendiğine şahit oldum. Adet dönemim gelmeden iki hafta boyunca içimdekileri resmen boşalttım. Daha sonra bütün adetlerim ilaçsız tam zamanında hiç sekmeden devam etti çok şükür. Denemenizi tavsiye ederim. Sadece soğan başka bir kimyasal yok. Ben de korkuyordum bu kullandığım ilaçlar çocuk sahibi olmamı engeller mi diye. Evlendikten 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Gizem_6 Zeynepsu_ https://www.google.com.tr/amp/s/m.sabah.com.tr/saglik/2014/10/22/prof-dr-ibrahim-saracoglunun-sogan-kuru-tarifi/amp
Tugceleventsoy Eğer hamilelik düşünüyorsan soğan kürü ödem söktürücü özelliği var diye biliyorum adet getiriyor fakat ilaç kullanıyorsan zararlı etkileri olduğunu söylemişti doktorum bana genede siz bilirsniz tabi
Gizem_6 Ben soğan kürünü uyguladıktan sonra kontrole gittiğimde ultrasonda polikistik teşhisini göremedi doktor. Şaşırdı. Ne kullandın dedi. Soğan kürü yaptım dedim. Güldü. Bende işe yaradı. Her bünye farklıdır tabiki. Doktora sorun isterseniz önceden. Hamile kalmayı hemen etkiler mi bilmiyorum. Ben doktor değilin elbette. Yaşadığımı aktarıyorum.
BirVeraAnnesi35 Zeynepsu_ benimde düzensizliğim vardı hatta 3 ay boyunca hiç adet olmadı doktora gittim ilaçlarla hastalandım sonra klomen ve folik asit kullandım ilk aydanda hamile kaldım herkeste polikistik olacak diye birşey yokki
Trkmn Zeynepsu_ ben adet olduğum günden beri adet düzensizliği yaşadım 5 6 ay olmadığım bile oluyordu doktora gittiğimde adet söktürücü veriyodu o şekilde hasta olabiliyodum😕 1 yıl çocuk denedik adet düzensizliğim vardı tabiki doktora gittim bir sürü test yapıldı hormon vs düzensizliği etkileyecek ve çocuk olmasını etkileyecek hiç bişey yoktu doktoruma göre sadece kilo ver ondan düzensiz diyip duruyodu bana çokta kilolu değildim bence 1.72 boya 80e yakın kilom vardı hatta bu göbekle çocuğun olmaz diyen bi doktora bile rastladım sanki obezimde yani😡 neyse ben diyete girdim o sıradada doğum kontrol hapı kullandım korunma amaçlı doktorum vermemişti 56 kg oldum hapı bıraktım ve o ay hamile olduğumu öğrendim. Belki doğum kontrol hapının belkide verdiğim kilonun etkisi vardı bilmiyorum🤷🏻♀️ Ama düzensizliğin kesinlikle pcoyla doğrudan ilgili olduğunu düşünmüyorum olsa bende kesin çıkardı yani🤷🏻♀️