Merhaba Sevgili Anneler,
Size 8 ay önce doğum yapmış bir anne olarak yazıyorum☺️ Kullandığım ürünlerle ilgili paylaşımda bulunmak istiyorum.Umarım sizlere de karar aşamasında faydası olur.
🔸Bebekonforbesik Mobilya Lara Model Anne Yanı
Bebeğimize oda yaptık fakat yatak odamıza da çok uzun süreli kullanmayacağımız bir beşik ihtiyacımız vardı.Bebekonfor’un İzmir’de Showroomlarına gidip ürünleri inceleyip kıyaslayarak alma fırsatımız oldu.Biz 0-2 yaş arası olan Lara modeli tercih ettik.Anne yanı olması çok büyük avantaj oldu.Özellikle ilk aylarda bebek sürekli emmek istediğinde ya da kontrol altında tutmam gerektiğinde,her defasında kalk al kalk koy zor olacağı için,yanımda olması benim için çok rahat oldu.
🔸Mustela Merhaba Bebek Seti
Araştırmalarım sonucu içerik ve doğallık bakımından tercihimiz Mustela’dan yana oldu.Setin içerisinde Yenidoğan şampuanı,pişik kremi,bebek losyonu ve bebe yağı mevcut.Bebe yağını henüz hiç kullanmadım.Diğer ürünlerinden çok memnunuz.Şampuanımız 8.aya kadar yetti,pişik kremini şimdiye kadar 4 tüp kullandık,losyonunu da kullanmaya devam ediyorum.
🔸Bebek Deterjanı (Dalan Roxy ve Duru Granül
İlk olarak Dalan Roxy ile başlamıştım.6-7 ay kadar da onu kullandım.Hem kokusu rahatsız edici değil,hem de temiz yıkıyordu.Ama tek bir sorunu var çözünmesi makineden makineye değişiyor.En son tesadüf eseri markette Duru Granül’ü görünce ondan aldım.Çok daha fazla memnun kaldım.Ben Lavantalısını kullanıyorum.Temiz yıkıyor,buram buram kokmuyor,beyaz sabundan olduğu için de çözünmeme sorunu yaşamadım.
🔸Philips Avent Air ve Avent Soft Emzik
Emzik tercihimi ilk önce Soft’tan yana kullandım.Bebeğim kolaylıkla tuttu.Daha sonra Air olanı da aldım.En çok merak edilen ikisi arasındaki farktan bahsetmek istiyorum.
Uç olarak arasında fark yok,birbirinin aynısı.
Soft’un kenar kısımları yumuşak,daha büyük ve delikleri daha küçük.
Air’in kenarları normal sertlikte,daha küçük ve delikleri daha büyük.
🔸Bebek Arabası (Mamas Papas Urbo2)
Bebeğimize alıp ‘iyi ki almışız’ dediğimiz şeylerin başında bebek arabamız geliyor.Diğer travel sistemlere göre daha minimal,daha pratik,manevrası çok çok iyi,kullanımı rahat.Ağırlığı da en hafifler arasında.Bütçenize uyuyorsa bakmanızı tavsiye ederim.(Yoldan çevirip marka/model soran çok fazla kişiyle karşılaştık.)
🔸Göğüs Ucu Kremi
Göğüs ucu kremi olarak hamileyken tavsiyeler sonucundan Lansinoh almıştım.Ama açıkçası memnun kalmadım.Doğumdan sonda göğüs ucu yaralarından çok çektim,bir çok öneriyi denedim yine faydası olmadı.En sonunda bir doktor Zadevital marka Hindistan Cevizi Yağı nı önerdi ve hayatımı kurtardı diyebilirim.Kısa sürede iyileştirdi yaralarımı,çok memnun kaldım.
🔸Canped Külot şeklinde Hasta Bezi
Ben doğuma giderken yanıma almamıştım.Çantama mesane pedi ve normal gece pedlerinden koymuştum.Fakat normal doğum sonrası kanamam fazla olup,hastanenin verdiği hasta beziyle rahat edemeyince eşim gidip eczaneden aldı.Çok ama çok rahat ettim.(Depend olarak bilinen hasta beziyle aynı)
🔸Sevi Bebe Reflü Yatağı
İkinci olarak ‘iyi ki dediğim’ şeylerden biri oldu.İlk 3 ay beşiğinin içinde de dahil olmak üzere reflü yatağı ile yatırdım.Uyku sırasındaki kusmalarda bebeğin genzine kaçmaması için en sağlıklı olan reflü yatağı kullanmak.Güvenli yatış sağlıyor.Bebek de rahat ediyor.Gün içinde oturma odasında da yatırmak için çok kullandım.
🔸Baby Me Kullan At Pofuduk Alt Açma
İlk olarak bebeğime özenip normal alt açmalardan almıştım.Ama inanın hiç kullanmadım.Kullan at olanlar çok daha kullanışlı.İlk günler çok çabuk kirlenebiliyorlar.Kumaş olanları temiz tutmak çok çok zor.Özellikle erkek anneleri ne demek istediğimi deneyimleyip anlayacaklar😅
Şimdilik paylaşacaklarım,aklıma gelenler bu kadar.
Umarım faydalı olabilmişimdir.Sevgiler🌸