Mlkemrecre Mrhba KıZlar bugun doktora gittim doktor ultrasonda bakarken 23haftalı dedi daha sonra 21 .6gün dedi bu nasıl neyin hesaplaması oluyır hangi haftayı dikkate almam gerekiyor Size de öle bişey doktorunuz varmı yardımcı olursanız sevinirim
Ayesray Mlkemrecre bebeğin gelişimine ve adet tarihine göre hesaplanıyor,eğer bebek geriden geliyorsa yada ileriden gidiyorsa adet tarihiyle uyuşmayabiliyor benim normalde suan 13+2 olması lazm ama ultrasona göre 13+1 1 gün geriden geliyor
Zmrtbdk Mlkemrecre biri adet tarihine göre olan hesaplama diğeri de ultrason ölçümlerine göre olan (boy ve kiloya göre) hesaplamadır.Örneğin şöyle diyebilir bir doktor ‘ bebek 18 haftalık ama ultrason ölçümüne göre 19+1 ile uyumlu’.
Semrabor Mlkemrecre bu sorun bendede var ama bu şekilde değil tabiki mesela adet tarihine göre 15 hafta 4 günlük ultrasona görede 16 hafta 1 günlük 4 gün ileride yani ben şahsen ultrasonu daha mantıklı görüyorum nedeniyse sonuçta doğum normalde 40 haftada olmuyor kimsenin ne zaman hamile kalındığı bilmediği için öyle deniliyor sadece ama sizinki baya kafa karıştırıcı olmuş bence doktorunuzu değiştirin yada doktorunuzun dediği ve ultrason kağıdınızı sizde bi karşılaştırın derim size kalmış