Hilalim19 Honey_isss cok guzel yazmissiniz bende tutamiyorum ama isterim insAllah tuturum arkadadim ilk gunden tutuyo kendini guzel hiss edio daha rahatim dio bebek de cok sukur saglikli neresinde zarar var bebeye anlamadim
izmirmasali35 Selma123 harfi harfine katılıyorum.nedir bu yani oruç sevdası hamilelikte anlamadım bende dinimizde de hamileye tutmasın denilmişken ..
SevdaLinkaaa Deve,Hendek,oruç sevdası ... Doktor diyoruz ,onay diyoruz ama yok yok yok. Kimsenin kimseye saygısı yok . Sağlığımız elveriyor ,doktorumuz da onay veriyor ama yok mübarek günde aşağılamaya ,kalp kırmaya devam edin arkadaslar...
ezehra Selma123 ne alaka gösteriş mi yapıyoruz. Saçma sapan yorum yapmayın. Önceden tutuyormuymuşuz komik. Bide bize ayrım yapıyor derler ama bu tutmayanlae kadar dışlayan kimseyi görmedim. Saygı duymayı öğrenin. Ben çocuğun annesiyim. Siz tutmuyorsunuz ya inşallah çok sağlıklı doğarlarda rahat edersinşz. Bizde de bişey olursa kına yakarsınız belki.
izmirmasali35 Selma123 ne bileyim hamilelikte tutulmamalı diye ısrarla söylenirken burda laf olsun diye sürekli post açmalar falan enteresan geliyor bana🤦🏻♀️
Alessia Tutan tutar tutmayan tutmaz sıze ne yanı? Herkesın kendı sorumlulugunda karnında kı cocuk babasımısız anasımınız bu kadar ılgılendırıyo sızı bırsey olacaksa onlara olacak ben şahsen tutmuyorum aç kalamıyorum oncede tutmazdım kımsede bana karısmadı bu zamana dek bende karısmam fidyemı fitremı verıyorum her yıl hıc degılse bir fakırın bogazından gecıyo
Selma123 ezehra bak duzgun konus sana cocugn olsun gebersin bisey olsun demiyorum he bu benim dememlede olmaz dememde zaten hadini bil bence hatsizlik yapma bak bebegi allah korur ama sende onlem almalisin alahim kimseyi cocuguyla sinamasin .
ezehra Selma123 öyle bi diyosunuz ki insanı suçlar gibi işte dua edin herkesin bebeği sağlıkla gelsin ne diye oruç tutanlara saldırı anlamıyorum gayet düzgün konuşuyorum. Tutmayıp geride olan suyu az olan o kadar hamile var ki onların sebebi ne. Allah herkesin bebeğini korusun sağlıkla kavuşsun herkes. Artık oruç tutanlara bebeği ölecek bişey olacak gibi yaklaşıp durmayın psikolojisini bozuyorsunuz insanın.
Selma123 ezehra yav tutan tutar ama doktor konturolunde tutamayanda borclanir bebek icin dikkatli beslenmelisiniz bence okadar basit ve dinende izni var zaten gebelerin 🤗
Selma123 izmirmasali35 banada 😂😂ama yapcak bisey yok tutan tutar allah kabul etsin demek gerek ama karnindaki cani ac susuz birakarak nekadar kabul olur onuda bilemm
SevdaLinkaaa Hamilelikte tutulmamalı diye ısrarla söylenmiyor . Doktor onay verdiyse anne ve bebek de iyiyse dinen de bir sıkıntı yok tutulmasında ama öncesinde yapılan ibadetlere bile dil uzattınız ya size daha da hiçbir şey demiyorum,kalpleri Allah bilir ,ne oruç merakımız kaldı ne gösteriş vs. Allah herkesin gönlüne göre versin .
ezehra Selma123 ya dinen evet tutmama imkanın var bizde sonuçta cani değiliz kendi çocuğumuzu bile bile sağlıksız yapalım. Her şey yolunda çok şükür ben oruçtan öncesinden daha iyi besleniyorum bana oruç iyi bile geldi su içmeyen ben şimdi suyla doyuyorym sırf susuz kalmasın diye. Hani öyle bi yorum yapıyorlar ki insan üzülüyor gerçekten ve psikolojik olarak etkiliyor düşübüp duruyorum ya bişey olursa harek etti etmedi. Yani hormonlar zaten tavan olumsuz yorumda olunca baya sarsıyor 🤗
Selma123 ezehra doktorun konturolu altinda tut orucunu tutarsan aksi taktirde bebege bisey olur allah gostermesin ve sebebide bir baska bisey olsa bile oruc tutum ondan oldu der kafayi yersin demek istedigim bu .😶😓
ezehra Selma123 işte bunu böyle söylese herkes sorun yok. Fikir verilebilir ama nasıl kıyıyorlar falan diye söyleyince işte insan sinir oluyor ben neden evladıma kıyayım. Tutmak tutmamak herkesin kendi fikri. Sağlık sorunu varsa zaten kimse göz göre göre tutmaz yani 🙄
SevdaLinkaaa Hala bebeği aç susuz bırakmak yazılıyor ya ben cidden pes ettim ,doktorlardan çok doktor var burada ,hocalardan çok da hoca .