Senem00 Sonunda bende doğumumu yaptım 👏 şimdi sizlere maceramı anlatacagım. Sabah 7:30 da hastaneye yatışım yapıldı.Normal doğumdan korktugum için planlıydı doğum tarihi. 7:30da odama alındım. Malum o ameliyat kıyafetimi giydirdiler . Daha sonra nts bağlayıp bebeğin kalp atışlarına bakıldı. Saat 8 gibi hemşire gelip elimden damar yolumu açmaya çalışsada açamadılar. O esnada çok telaşlandım. 2 kez giriş yaptılar ama olmadı her seferinde damardan attı ameliyathanede aneztezi doktoru açar dediler. Sol elden açılması gerekiyormuş sag tarafı denemediler bile kızıyormuş doktor. Neyse heycanlı bekleyişim devam ederken 8:30 gibi sedyeyle geldiler hastamızı alalım diye. Çok sakindim ailem gözlerimin içine bakıyor telaşlılardı.mutluluk bi yandan tedirginlik bi yandan tarif edilemez bir duygu. Eşim sarıldı oğlumuzu al gel dedi mutluydum annem aglıyordu ona çok üzüldüm. Asansöre bindik ameliyathaneye indik.Herkes işindeydi hazırlanıyorlardı üzerimi çıkardılar gerekli temizlikler yapıldı.dezenfekte amaçlı. Anestezi doktoru geldi. Şimdi önce sırtını boyayacagım dedi batikonla sonra seni uygun pozisyona getirip uyuşma işlemini yapacagım dedi. Batikonla sırtımı boyadı.sonra başka bir hemşire eşliginde öne doğru karnıma doğru egilerek cenin pozisyonu aldım. İğneni vuruyorum dedi ama inanın birşey hissetmedim. Ne bir acı ne bir agrı yok elektrik çarpması yok sızlama hiç birşey. Spinal aneztesiden korkanlara söylüyorum asla korkmayın uyuşma hemen oldu ve o kadar komforluki bir anda taş kesiliyorsunuz. Üzerinize apartman dikseler anlamazsınız sanki ayaklar bel hiç bişi yok gibi vucuttan ayrılmış adeta 😀 doktorum geldi keyifli bir şekilde 5 dakika sürmedi bebişimin sesini duydum. 20 dakkada dikim işlemi. 25 dakkada işlem bitti ve odama çıktım. İşte böyle kızlar sormak istediklerinizi cvplarım. Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. Spinal aneztezi ile doğum çok kolay ve basit bir işlem normalden korkanlara tavsiye ederim🥰
GamzeTopcu Senem00 tebrik ediyorum sizi hayırlı olsun😍 sonrası nasıl oldu peki, rahatmıydınız, bi ağrı sızı oldumu, bende öyle düşünüyorum çünkü fikir edinmiş olurum sizden☺️
Yurdanur Senem00 daha sonrasğnda ağrınğz oldu mu acaba uyuşukluk geçtikten sonra birde epudurali de araştırmış mıydınız ben epidural mi spinal mi karar veremiyırum
NrglBayar Gözünüz aydın Allah güle güle büyütmek nasip etsin 😊 isim ne koydunuz ve kaçıncı haftada sezaryen oldunuz
Senem00 GamzeTopcu agrı olması tabiki normal ve var. Ama agrı kesiciler ile geçiyor agrı eşiğinize baglı birazda
Senem00 Yurdanur agrım var ama dayanılmayacak gibi degil. Rahat olun. Arastırma yapmadım hastane spinal yaptı direk. Çok komforluydu korkmayın harika bir aneztezi yöntemi
Aysenurr89 Öncelikle hayırlı olsun🥰 bende normal Doğumdan çok korkuyorum spinal istiyorum şuanda nasılsınız peki dikişleriniz ağrıyor mu oturup kalkarken nasılsınız
Senem00 Aysenurr89 oturup kalkarken hafif agrı oluyor ama dayanılmayacak gibi değil bol yürüğüş bol su en iyi tedavi
Yesimalb1 Hayırlı olsun 😇 bende Sezeryan düşünüyorum ama korkularımdan birisi de sonda takılması. Size ne zaman takıldı veya takılmadı mı ??
Senem00 Yesimalb1 spinal iğneden sonra takıldı sonda yani uyuşmuştum hiç bilmiyorum hissetmedim ayaga kalkmadanda çukardılar hiç bişi hissetmedim
MelekAnnesi52 pamuksekerinannesi sontayi uyusturunca takıyor bizim hastenede doktorlar arkadaş olmuştu k söyledi 😊
kdryshn bendr pazartesi 39 haftalik sezaryan olucam 8:40 da hastane de olucam çok heyecanlıyım ve korkuyorum ama sizinki gibi rahat geçer umarım.. ama ben epidural olucam galiba ne farkı var onu da bilmiyorum..
melekbulbul kdryshn bende pazartesi gunu sezeryan 🙄 Epidural olucam nedense benim doktorum spinali onermedi ya şiddetli baş agrisi yapiyor dedi
Merveyazici Kbrtrn epidural de beliniz de Katater takılı kalıyor ve iğneden 15 dk sonra uyuşmaya başlıyorsunuz ☺️ Ameliyattan çıkınca ağrı kesiciler falan hep o takılı kataterden yapılıyor fark o spinal de ise iğne vuruluyor ve o an uyuşmaya başlıyorsunuz ☺️ Katater de olmuyor okadar