nur1u 38+4 günlük hamileyken doktor kontörlümde doktorum çatı muayenesi yaptıktan sonra herşeyin çok iyi olduğunu, gelişimini güzel tamamladığını, istersem doğumu başlatabileceğini söyledi. Son zamanların vermiş olduğu sıkılganlık ve bir an önce karnımda değil kollarımda taşımak istemenin verdiği sabırsızlık ile kabul ettim :) Tüm gece uyuyamadım heyecandan ve sabah 8 de hastaneye doğru yola koyulduk. Hemen doğumhaneye geçtim. Hemşireler hazırlıklarımı yaparken yarım saat sonra doktorum geldi. Lağman yapıldıktan sonra hemşire “Sana harika bir karışım hazırladım, umarım beni güzel hatırlarsın” dedi😁 Gülüştük ve 20 ile suni sancıyı damarlarıma gönderdi. İlk etapta hafif hafif vurdu sancılarım. Bakın kimseyi korkutmak istemem ama o güne geri dönsem asla doğumumun başlamasını istemez, kendi sancımı beklerdim. Benim için eziyetti, yerlerde süründüm, dizlerim kırıldı🤭 En büyük şansım eşimin antrenör olması, beni yönlendirmesi ve her anımda elimi tutarak yanımda olmasıydı... Doğum sürecim böyle devam ederken ebe geldi ve ilk kontrolünü yaptı 3 cm açıklığım olmuştu.. Sancıyı yükselttiler ve inanın o anları hatırlamak bile istemiyorum. Kısa süreli bilinç kayıpları yaşadım, gözlerim karardı, bulanık gördüm, ağzım kurudu ve konuşamayacak dereceye geldim... Sonra ebe hanım suyumu patlattı🤦🏻♀️ Ara ara sürekli suyum geldi. Çok şaşırmıştım bu kadar su olduğu için.. Sancılarım artık beni dayanılmayacak dereceye getirmişti, çekebildiğim kadar o acıyı çekmek, anneliği anlamak istiyordum fakat mümkün değildi.. Epidural istedim. Açıklığımın 6cm olmasını bekleyip kontrol edildikten sonra anestezi hemşiresi geldi ve o mucizevi sıvıyı enjekte etti😂 Bu arada iğne korkunuz falan varsa söyleyeyim o sancıları çektikten sonra size yapılan her şey vız geliyor buna inanın😄😄 Ve epiduralden sonrası bambaşka bir boyuttu. Çektiğim acılar yerini kahkahalara bırakmıştı ve bunu bulana dualar ediyordum. Bir çikolata yedim ve eşime yürüyelim açılmam hızlı olsun dedim. Yürüdük, yürüdük, yürüdük ve bir anda sancı girdi kasıklarıma hemen ebenin yanına gittim ve sancıları hissetmeye başladığımı ve epiduralin ikinci dozunu vermesini istedim. O sancıları çekmek istemiyordum çünkü 15 dk önce doktorum odaya gelip akşama doğru saat 5 gibi bebeğin doğmuş olacağını söyledi ve saat henüz 2 buçuktu.. Ebe epidurali yapmak istemediğini eğer yaparsa ıkınmakta çok zorluk çekeceğimi söyledi. Sancına 1 ile 10 arasında bir puan ver dedi 4 dedim🤦🏻♀️ Tamam biraz bekleyelim dedi odadan yürümek için tam çıkıyorken bir anda eşime tuvaletimin geldiğini söyledim. Hemen ebeyi çağırdı beni yatırdılar ve alttan muayene ettiler ebe Evet tam açıklık başlıyoruz diyince beni yatırdılar ve bitiyor olmasına, bebeğime kavuşacağım ana eriştiğim için çok mutluydum. Beni sürekli ıkındırdı. Daha sonra doktorum geldi ve bebeğim için herkes ıkınmamı söylüyor sürekli destek veriyorlardı. Çok uzun süreli ıkınmalarıma rağmen bebeğim çıkarken kalp atışları düşünce hemen vakum istedi ve epizyo açtı. Karnıma bastırdılar ve kısa süren bir hafıza kaybı sonrası, hiç hatırlamıyorum tek bildiğim acının zirvesindeyken bir anda gelen o muhteşem rahatlama hissiydi. Bebeğim kucağımdaydı, up uzun saçları vardı, tertemizdi ve eşimin minyatür haliydi.. Sadece çok güzel diyip ağlıyordum🤦🏻♀️ Bakın Evet çok acı çekeceksiniz, çok ağlayacaksınız, belki bunların hiçbiri olmayacak ama şimdi oturup saatlerce onu izlerken her şeye değer diyorum🤲🏻 Rabbime binlerce kez şükürler olsun. En kısa zamanda bu duyguyu yaşamak isteyen herkese nasip etsin. Kanamanız çok olacak hazırlıklı gidin. Normal doğum yaptım ama 2 adet depent külot bez bitirdim. Gecelik 3 tane falan alın yanınıza. Bebek için zaten 2 hastane çıkışı yetiyor. Baya uzun yazmışım:) kusura bakmayın.. Sorularınız varsa cevaplarım. Şimdiden herkesin Allah yardımcısı olsun🤲🏻 Bebeklerinizi sağ Salim nasip etsin inşallah🥰
Pnrvlkn nur1u meeak ettiğim birşey var ama suyunuz geldiğinde nasıl önlem alıyorsunuz depend mi kullanıyorsunuz
yagmurtpl nur1u nefesimi tutup öyle okudum ya hayırlısıyla biz de kavuşalım yavrularımıza inşallah 🙏❤️
nur1u Pnrvlkn Suyumu ebe hanım çatalda patlattı onlar altınıza zaten bişey seriyorlar suyun ona akıyor yatağa geçmiyor. Ama benim suyum ara ara sürekli geldiği için ve sadece önlük giydirdikleri için ben depent kullandım
nur1u Minikkkuzummm Doğum yaptığım anda etkisi geçmişti diye düşünüyorum çünkü dikişlerim için tekrar uyuşturdular.
Gamzeemrmrt nur1u gozun aydın anne olmak kolay degıl bosuna mi demişler cennet anne ayagı altında dıye inşlh bu sıpalarda😂 kıymet bılırler cnm
Dudus nur1u sancılar çok mu zor ya korktum sezeryanda istemiorum normalde bebişler içerde mi kalsa ☺ çok ödleğim nasıl atlatıcam bilmiyorum hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah
Esmanur42 nur1u gözünüz aydın🤗 darısı bana inşallah son 12😂😂 doğumdan sonra nasıl oldun peki ağrın sızın veya ayaklanman ilk 2-3 gün zor diyorlar 🤔 benimde şimdilk normal doğum gözüküyor o yüzden soruyorum kusura bakma😇🤗
nur1u Esmanur42 Olur mu hiç ne kusuru☺️ Valla sadece Doğum yaptığım gün gecesi bir kaç ağrı kesici iğne yaptırdım. Dikiş ağrılarım çok fazlaydı onun dışında ne ağrı ne sızı her şey çok iyiydi🤲🏻
NurBur nur1u Suni sancının ne kadar kötü bişi olduğunu bi kere daha anlatan birisi🤦🏻♀️ İnşallah kendi sancımızla doğurabiliriz🤲🏻 Bebeğinizi sağlıklı günlerde büyütün😊
nur1u NurBur Yürü hatta gerekirse koş açılmanın olması için sancının gelmesi için ne yaparsan yap ama suni alma🤭
Gamzeemrmrt nur1u inşlh bnde oglumu suni ıle dogurudm ama bu kadar cok kotu olmadım acı eşigi. Herkez farklı tabıkı☺️
Zmrtbdk nur1u hayırlı,uğurlu olsun bebeğiniz.Bunu okuduğum iyi oldu yoksa ben de o karışımı kabul edebilirdim.40+ yı görmekten korkuyorum çünkü 😅
NurBur nur1u Yürüyorum her gün, hurma yiyorum, çömelme hareketini her gün yapamasam da yapıyorum yine de napcamı şaşırdım valla canım🤷🏻♀️