Zerdaliva Benim ikinci sezeryanım olucak hayırlısıyla ilkinde genel anestezi oldum ve memnun kaldım şimdi ise spinal mi genel anestezi mi olim bilemedim sizce ?
Nursemomm Zerdaliva ben ilk spinal olmuştum çok rahattı ikinciyi belimde zedelenme olduğu için genel uyuttular mahvoldum çok kötüydü kesinlikle spinal
Rabiaibrahim0803 Zerdaliva ya benim bu konu hakkında pek bi bilgim yokta acaba ikisi nasıl oluyo spinal tümden epidural yarım uyuşma diye biliyorum genel nası oluyo
Hll Rabiaibrahim0803 genelde komple uyuyorsun. Daha sonra uyandgnda tüm acıyı birebir hissediyorsun☺️
nazli_ml_k Rabiaibrahim0803 Genel tüm uyuma spinal belden iğne ile uyuşturma epidural ise belden kateter ile uyuşturma. Epidural normal doğumda da uygulanan bir yöntem sezeryandaki ile karıştırmayalım.
Ftmemne Veten evet tamamen uyutuluyorsunuz. Ben 2 kere genel oldum. Nasipse 3.de genel olacak. Ben belden uyuşma vs kaldıramam psikolojik olarak.
Hll Veten evet canım ilki geneldi acemilik,korku dedim uyutun alın uyanaym hersey bitmis olsun ama öyle olmuyormus😁bacaktan agri kesici yapiyorlardi ama yinede o acı,gaz ckaramama beni mahvetti.
Hll Zerdaliva benimde ilk geneldi simdi belden istiyorum ama igne korkumda var bakalm nasl olacak😁belde agri kaliyor diye cevreden korkutanlarda oluyor ackcasi olanlar varsa bilgi versin net karar vereyim😊
nazli_ml_k Hll Benimde ilk genel ikinci spinal istiyorum...Etrafımdaki herkes ama herkes spinal oldu ama hiç biri bel ağrısı yaşamamış sanırım anestezi uzmanıyla da alakalı bir durum...umarım bizlerde yaşamayız🙏🏻
Hll Veten doktor bana bıraktı. Sezeryan olacagm netlesince hangisini istersin diye sordu. Bende belden olayina ön yargili oldugumdan genel istedim. Ben zorlamam sonucta nasl kendini o anda iyi hissedeceksin önemli olan o dedi. Ama ne bileyim onlar altta kesim yaparken duymak beni korkuttu
Hll nazli_ml_k inşallah. O korkumu bi yenersem gercekten istiyorum. En azndan ikincide bebegimle biraz daha yakn olabileyim.
Ftmemne Hll bende o sebeple genel istiyorum. Birde belden uyuşma ile ilgili olumlu yorumlar kadar olumsuzlarıda okudum duydum. Hatta belden uyuşturup acı hissedip uyutulanıda okudum. O yüzden önce yargım hepten arttı.
nazli_ml_k Hll Bende öyle kendimde olmak istiyorum bebek benim değil gibiydi gösteriyorlar ama ben bana ne oldu neden ortalık yerde yatıyorum diye düşünmekten bebeğe bakamadım bile saatler sonra farkettim ki doğurmuşum 😁
Hll nazli_ml_k oh be tek degilmisim buna sevindim😂tek derdim uyannca üsüyorum beni örtündü. Bebekmis etrafms umrumda degildi. 3-4 saat sonra bebegimi aldm kucagma😁