CansuDRY Böyle isimleri ben de beğenmiyorum ama sırf Türkçe diye Böriteçine koymak da bana gereksiz ve farklı olma çabası gibi geliyor.
ilkgozagrimizgeliyo CansuDRY böriteçine koy diyen yok canımm Çok modern güzel öztürkçe kız erkek isimleri var 🤗
[silindi] CansuDRY bu yorumun aynısını gecen bende yaptım ve türk düşmanı soysuz bir köpek oldum saldırıya geçtiker hemen
Feyzaselh ilkgozagrimizgeliyo bu dalga geçmek değil. Zamanında da herkes Ayşe Fatma Emin’e koymuş. Artık sıkıldık şahsen o isimlerden. Zamanında kim Türkçe isim koymuş acaba. Milyonda bir heralde. 2019 da yaşıyoruz kusura bakmayın 1900 de değil. Ve bu çocuklar da 2019 da kalmıcak.
ilkgozagrimizgeliyo Feyzaselh ne alaka ki 2019 ile mila ismi 😄 90larda da Merveler modaydı bak şimdi 90larda da değiliz ama merveler ne kadar sıktı değil mi ? Koyar mısın kızına asla ...
gh2019 ilkgozagrimizgeliyo size çok katılıyorum. İnsanlara bunu söylediğimde garip bir tepki alıyorum. Çocuğuma ingilizce, almanca, arapça, farsça isimler koymam. Çünkü Türk’üm dilim Türkçe. Çocuğuma da Türkçe isim vermekten yanayım. Koymasalar bile eleştirileri anlamıyorum. Oğluma Türkçe kökenli isim bakıyordum hep. Göktuğ isminde karar verdim.
ilkgozagrimizgeliyo gh2019 kesinlikle doğru demişsin canım Türk’üm , Türkçe isimler koyarım Hiç bi yabancı Türkçe isim koymuyor değil mi ? Göktürk de çok asil bi erkek ismi 🙏🏻 Benim de oğlum olacak Alperen Metehan diyoruz bakalım 🤗
Gdg ilkgozagrimizgeliyo miladır siladir bende çok sevmiyorum zaten ama öz Türkçe olacak şu olacak diye şart yok anlamı güzel olsun yani sonuçta kezban ismi de Kuran'da geçiyor ama ismin anlamı yalancı demek yani dediğiniz gibi popüler olacağız diye kelebek ismi koyuyoruz çocuklara
ilkgozagrimizgeliyo Denisss bak sonrada ben deyince yok kedi yok köpek ismi diye dalga geçtiler diyorlar bi ben değilmişim kedime isim veren 🤗
Bisaniye ilkgozagrimizgeliyo ilk oğlumun adını Göktürk koyduk ikinci Orkun kızımız olursa günün birinde Almıla olacak gerçi ben Ayyüce’yi de çok seviyorum ama kız isimlerine baba erkek isimlerine ben karar veriyorum ☺️☺️☺️ İkimiz de takıntılıyız bu isim konusunda Öztürkçe olsun istedik çok araştırdık hem anlamı güzel olsun hem söylenişi diye ☺️☺️☺️
ilkgozagrimizgeliyo Bisaniye seçtiğiniz isimler Çookk güzel sağlıkla büyüsünler inşallah Ne güzel evlatlarınız da Türkçe isim yaşatıyorsunuz 👏🏻
Serraa05 Aselmoms Özenmekle ne alakası varki bunun.farsca arapça bunlar bize cok uzak değıl hatta hiç değil.yapmayın kedi ismi falan diyenler olmuş belkide sizin koyacagınz ısımleri baskaları begenmiyodur.herkes özgür soncta ısteyen ozenir isteyen ozenmez (size gore ozenmekse yani)
Deletedmom133 Duuyguum kesinlikle ilgi çekmeye çalışıyor sadece kırıcı ve alaycı herkes özgür isteyen istediği yöne özenir bu Türk değiliz anlamına gelmez yazık komik yani bende eski isim sevmiyorum heryer Zeynep kaynıypr ipek te salça markası dalga mı geçelim illa 🤣
Depresif_polyanna Deletedmom133 sen de dalga geçtin şimdi bi farkın kalmadı onlardan 😉😁 herkes istediği kokende isim koysun. Ben arapça koymam mesela. Arapça kutsal bi dil değil. Kuranımız arapça yazılmış o dönemde arapça konusuluyomus çünkü. Araplar türkçe isim koyuyolar mı biz niye bu kadar ozeniyoruz? Anlamı güzel olsun yeter
Duuyguum Deletedmom133 benliğinizi kaybediyorsunuz diyo bide hanfendi kendini kaybetmiş haberi Yok 😅 her ismin dalga konusu vardır illa ama bunu çocuklar yapar kendi aralarında bir anneye hiç yakıştıramadım gerçekten
ilkgozagrimizgeliyo Deletedmom133 birincisi burda dikkat çeksem ne çekmesem ne ? İkincisi Zeynep öztürkçe değildir koyma . Üçüncüsü sen herşeye salça olma hadi nŞ cnm başka yerde konuş arkadaşınla Postumu işgal etmeyin
lal82 Doleris kimsede olmasın derken herkeste olan isimler haline geldi,bir de isim önerisi isteyenlere de bu isimleri öneriyorlar 🤦🏼♀️
Asiacr ilkgozagrimizgeliyo herkesin kendi bilecegi is ama sana cok katiliyorum kendimce. Bir suru guzel ismimiz var. Bence mila lina mina asel miran vs hosuma gitmiyor.
Nur___ Aslına çocuga güzel isim koymak sünnet sayılır ama tabi adının anlamının güzel ve içinin dolu olması önemli bizce de, daha cinsiyeti ögrenmedik ama kıza Dwfne, erkeğe mehmet Alp ismini vereceğiz nasip olursa 🙏🙈🌼
LINDAMAY ilkgozagrimizgeliyo herkes kendi çocuğunun ismine baksın lütfen. 35 yaşımdayım hatta 36 diyelim ve adım TUANA!!! Rahmetli anamda mı batıya özenmiş de bu ismi koymuş! Evet bende kızının ismini Nez Lina koyuyorum. Nez rahmetli ablamın adı linanın da anlamını çok beğendim cennetten bir meyve demek. Eğer oğlumuz olsaydı babası kubilay, alp arslan vs gibi has türk boyu isimlerinden koyacaktı ama o bile kızımın adını bu kadar eleştirmedi. Ne hissediyorsan onu koy karnında taşıyan sensin dedi. Siz neden rahatsızsınız onu anlayamadım!!!!
ilkgozagrimizgeliyo LINDAMAY tamam lina annesi sen koy Beni sıktı baydı ama sana koyma diyen de olmadı sakin ol biraz
ilkgozagrimizgeliyo Gebelikseruvenim35 Kuran’da bi açın bakın lina değil asıl o surede lena diye geçer onu yapmışlar lina 🤣