Matmazelll Çok klasik söz ile başlıyorum sonu da doğurdum 🙈ve hikayemi buradaki hamile arkadaşlarımla paylaşmak istedim. İlk söylemek gerekirse doğumum zorunlu sezeryan oldu. Benim ilk önceliğim normal doğum yapmaktı ama illa diretmedim nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsin dedim ve o şekilde dua ettim.09. 05.2019 perşembe günü sabah saat 10 da uyandım ve wc ye gitmek için kalktım yolda giderken bugünde doğuramadım dedim sonra wc ye oturdum tam kalkarken peçetede kan olduğunu farkettim ve ben bian şok 😱elim ayağım titredi ve eşimi aradım geliyorum dedi hemen dr. Sekreteri aradım gel hemen dedi hazırlanırken pet taktım ne olur olmaz diye(iyikide takmışım dolmuş) sonra hastaneye geldik. Dr odasına çatala çıktım alttan kontrol etti açılman başlamış ama çocuk kanala girmemiş dedi. Zaten 2 gün öncesi kontrolüm vardı ve orda da kanala girmediğini böyle giderse sezeryan olabilirsin dediği için ben bi ümitle gitmiştim neyse seni bugün salmıcam yatışın yapılacak ya sezeryan olucaksın yada normal olucak ama normali yapamazsın kanaman geldi çocuk kanala girmemiş açılman var suni versem yine girmez seni ve bebeği çok yorar dedi zarar olabilir dedi 10 dk ka düşün dışarda dedi ve ben eşimle dışarda ağla ya ağlaya ne yapacağımı bilemeden sezeryanı kabul ettik 😐 yatışım yapıldı o sırada belden ağrılar başladı aynı adet ağrısı gibi ağrılar ben odaya çıkasıya hemşireler hazırlık, vs ameliyathane boşalasıya benim sancılarmış meğer 5 dk kaya düşmeye başladı ve ben sürekli odanın içinde dönmeye başladım ve içime bi umut normal olurmu diye eşim hemen dr haber verdi doktor hemen ameliyathaneye indirin acil alalım dedi ve beni indirdiler tam yattım anestezi dr geldi benimle konuşurken spinal için 😱dr geldi ve durun diye bağırdı 😱ve beni orda alttan muayene etti ve üzülerek girmemiş kanala dedi spinali yapın dedi 😐ve yaptılar ben merak içinde acaba hissedermiyim diye korku heyecan😬 sonra başladılar. Hiç bişeu hissetmiyorsun sadece dokunuşlar hissediyosun sonra dr birini çağırdı adam geldi göğsümün altında kollarıyla bi bastırdı ozaman acıdı ama bi rahatlama oldu çocuk fırt diye çıkıverdi ve herkez gülmeye başladı çok güzel bebek falan çok kibar kız dediler ve ben ağlama sesini duyduğumda sanki bu dünyada değil başka bi yerden gelmişim gibi hıçkıra hıçkıra ağladım🙈o ara dr iyiki sezeryana almışım çocuk kakasını yapmış dedi. Sonra bi ses aaaaa çişini yapıyo şuan dedi ve kucağındaymış o ara 😱bana gösterdiler tepeden tabii ben sulu gözlerden zorla gördüm çocuğumu tertemiz pamuk gibi bi bebekti ❤️sonra götürdüler ve ben sormaya başladım nolucak diye dr kontrol etcekler pisliğini yuttumu ona göre bakıcaz dedi ne dualar etim inş bişey olmaz ve yanıma verirler diye sonra bises duydum anne yanı diye bağırdılar doktorum dedi korkma yutmamış babasına vericez burası çok soğuk dedizaten ben zangır zangır titriyorum çocuk çıkınca dahada arttı ve götürdüler ozaman zaman hiç geçmedi hala beni temizliyolar ben biran önce gitmek istiyorum çocuğumu görmeye neyse bitti diktiler odaya çıkardılar 6 saat sonra sıvı tüketmeye başlasın ve yürüyecek diye benim 6 saat yaklaşınca uyuşukluk gitti yerine acılar başladı hemen hemşireyi çağırdık ağrı kesici yaptılar biraz hafifledi ve 6 saat sonra sondamı çıkartıp yürütmek için kaldırdılar ve çok kötüydü vücudum tutmuyo konuşamıyorum ayaklarımı kıpırdatamıyorum ve içimde bişeyler sarkıyo dik duramıyorum ama hemşire zorla ve benim azmim ile cocuğum için direnerek yürüdüm yattım tekrar kalkıcam dedim 2 saat sonra tekrar birazdaha yürüdüm 1 saat sonra tekrar kaldırın dedim yürüdüm ve açılmaya başladım ne kadar yürürseniz okadar açılıyorsunuz.emzirirken de zor oluyo kucağınıza alamıyosunuz göbekten dolayı yanınıza verip göğüs üzerine yatırıp emzirttiler çok şükür hemşire bebeğin emme kasları kuvvetli ve çekiyo sütün geliyo dedi allahıma çok şükür sütüm gelmiş sık sık emzirmeye başladım o da hep arandı hep istedi eldivenlerini yaladı 😂herkez aç bu coçuk hep istiyo diyerek emzirdim bi sağ sol diye ikisinen sırayala yarım saatte bir emzirdim çocuğum doymaya başladı kontrol ettiler kan testi şeker testi tapuk kanı aldılar ve böyle derken sabahı yaptık ben hiç uyuyamadan bebeğim uyudu sakindi. Sabah oldu ve ben gazımı çıkardım dr geldi öğlen çıkabilirsin dedi bebeğimin durumu ve benim durumum iyidi ve çıkışımızı verdiler ve bende evime geldim kızımla artk bi çekirdek aileyiz çok şükür bu günleri gördüm allahım İSTEYEN herkeze sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin ve tüm hamilelere kolay doğumlar versin 🤲kusura bakmayın çok uzun oldu ama bugünü çok bekledim 😊bu arada 51 cm 3210 gr doğdu kızım uzunca boyu var. Tavsiye olarak ben şukadarcık söyleyim göğüs kalkanı alın benim geceliğim sürttükçe ve emdikçe acımaya başladı kalkan kullanıyorum lansinoh kullanmaya başladım ama acısı daha geçmedi anca galiba😔depent almadım açıkcası pahalı geldi 9 tane 30 lira falan ben çocuk bezi koydum zaten 4 tane kullandım sonra pede geçtim. Yanınıza biraz fazla bebek kıyafeti alın ben 5 takım koydum hepsi batti ve annem elinde suyla yıkadı kuruttuk tekrar giydirdik. Elbise gecelik getirdim 2 tane çok rahat oldu dikişli olunca göbekten iyi oldu. Bukadar söyleyeceklerim soru varsa sorabilirsiniz. Hepinizie kolay doğumlar diliyorum güzel annelerim 🤲❤️ben artk mezun oldum 😊👶
Neseozkan Matmazelll ya maşallah kırk bin kere Allahım uzun sağlıklı ömür cersin doğum yapalı kaç gün oldu dikişlerin ne durumda acıyolar mı ağrı kesici falan kullanıyo musun ağrıyosa
BeyzZaA Matmazelll hayırlı olsun Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin sizlere çok güzel bi hikaye normal doğum diye diretmemeniz çok iyi olmuş bi sorum olucaktı da söylenen kilodamı çıktı meleğiniz
Matmazelll Neseozkan aminn sağol canım. Perşembe günü yaptım doğumu 3 gün olucak dikişlerim acıyo biraz kalkarken zorlanıyorum birazcık, inşallah en kısa zamanda geçicek
Matmazelll Neseozkan ağrı kesici olayal minoset verdi onu kullanıyorum bide antibiyotik kullanıyorum canım
Matmazelll BeyzZaA aminn sağol canım 🤲 söylenen kiloda çıkmadı salı günü gittiğimde 3400 dendi doğum zamanında tekrar baktı 3700 yakın gibi dedi sonuç 3210 😐
BeyzZaA Matmazelll çoğu kişinin böyle oluyo teşekkür ederim cevap verdiğiniz için sağlıklı olsunlarda kilo alırlar inşallah
Balopommm Matmazelll Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🌹 bende 13 Mart’ta normal doğurdum göğüslerim icin lansinoh kullandım bende ama fayda etmedi, çareyi kantaron yağında buldum yara olmuştu ilk hafta surdugumun ikinci günü geçirdi☺️ Tavsiye ederim 🤗
Balopommm Alinam bebeğe faydalı olduğu icin silmiyorum zaten o emene kadar memem yağı cekiyor , çekmese bile zararı yok canım kantaron her derde deva catlaklarima da sürüyorum ayni zamanda onda da biraz fayda gördüm😍☺️
Yasemincifci Matmazelll canım göğüsteki acıma ağrı 15 gün normalmiş yara olmadığı sürece sonra düzeliyormuş bir yerde okumuştum gözünüz aydın allah analı bbalı büyütsün❤️
Matmazelll Yasemincifci evet yara olmadı sadce emerken ilk acıyor sonra geçiyor🙄aminn teşekkür ederim
Aayse1234 Matmazelll Allah analı babalı büyütsün inşallah 😊 darısı bizim başımıza Allah bize de o günleri görmeyi nasip etsin inşallah 🤗🤗
Betulnebiazizoglu Matmazelll hangi göğüs Kalkan’ını aldınız acaba gümüş olanlar çok pahalı çok işe yaradığını duydum ama sizin aldığınız da işe yaradı mı ?