Busraozturk Evet kızlar bende sonunda doğurdum ve taze tazeyken anlatmak istedım 😊 7 si sabahı saat 6 bucukta uyandım tam ayağa kalkarken nişanım geldi. (Hafif pembemsi sulu ve sümüksü) Normalde derdim nişanım gelse de hemen hastaneye gitmeyeceğim vs ama insanın başına gelince pek de öyle olmuyormus. Eşimi uyandırdım hastaneye gittik doktorum henuz gelmemıstı beni bi odaya aldılar. Öncelıkle nst ye bağladılar daha sonra ebe geldi açılmama baktı henuz 1 cmdi. Bi saat falan normal bi şekılde bekledık. Daha sonra sancılarımın bi tık artması için emilebilen ufacık bir hap verdıler. Onu aldıktan sonra belime sancılar vurmaya başladı. Adet sancısından biraz daha ağırdı. İlerleyen vakıtlerde sancılar daha da artmaya başladı artık yürümek için bile zor adım atıyodum. Pilates topu va derlen Sonrasında ebe gelıp suyumu patlattı şarıl şarıl sıcak bir su ben bu kadar olduğunu bılmıyodum 😊. Neyse suyumu patlattıktan sonra acılmam 4-5 cm oldu. Saat olmus 5 hala tık yok. Tabi sabah 7 den aksam 5 e kadar cektıgım sancıları söylemıyorum bile 😊 artık ne dayanıcak gücüm kalmıstı ne de normal doğum yapma isteği. Her neyse saat 5 bucuk gibi bir serum taktılar. Beni sakinleştireceğini söylediler. Evet öyle de oldu en azından bi iki dakika dalıp uyuyabılıyodum ama sonrasında inanılmaz bir ıkınma isteği 🤦♀️ yok dedim bu böyle olmayacak ağlamaktan sancıdan yenik düşmüş vucudum doğum anında ıkınmaya güç mü kalır. Bağırıyorum alın benı artık sezaryene diye. Özel hastane de doğum yaptım normalde sezaryen yapma taraftarı oluyorlar ama doktorum sağolsun son ana kadar gelmişiz bu kadar sancı cekmıssın sezaryene almam dedi. Neyse 6 bucuk gıbı artık dogumhaneye girdim açılmam 8 cm olmustu. Hazırlıklar basladı. Hep forumlarda okurdum iki ıkınmada geldi vs diye ama bende ne 5 i ne 10 u sayamadım bıle 😂 çunku artık gücüm yoktu ve ıkındıkca bebek yukarı cıkıyodu. Baktılar olmuyo boyle ebe kollarıyla baskı yaptı ben var gucumle ıkındım ve ardından bir kesikle canım oğlum kucağımdaydı. Ve gerçekten kuş gıbı hafıflemıstım. Gelelim kesiğe ve dikişe. Ben artık o kadar cok ıkınmısım ki içte de yırtıklarım olusmus. Hem iç hem dıs dikiş atıldı. Şunu belirtmelıyım kı zaten uyuşmus oldugu için ne kesik atılırken acı hıssettım ne de dikerken. Artık bi an önce bitse de kalksam peşindeydım. O yuzden kendınızı hıc kasmayın. 5 günlük olduk, ayaklarımdakı ödem henuz geçmedı ve göbeğim hala 5 aylık gibi ve cok yumusak 😊 korse kullanıyorum ama ne zaman eski halıne döner bılmıyorum. Kanamalarım hala devam edıyor ama dikişlerimin iyileştiğini hissediyorum 3 ayrı kremi karıstırarak kullanıyorum. Son olarak Depend i large beden almanızı şiddetle tavsıye ederım. Herkesın bebişlerini sağlıklı bi şekılde kucaklarına almasını dilerım. Uzunca oldu hakkınızı helal edın 😊
Yasemincifci Busraozturk gözünüz aydın bir şey soracağım siz ıkındıkca bebek nasıl yukarı cıkıyor tam tersi olması gerekmiyormu
yagmurtpl Busraozturk epidural almadan mı yaptınız? Allahım analı babalı büyütsün yavrunuzu size bağışlasın inşallah 🙏❤️
Busraozturk Yasemincifci evet malesef ıkınmam çok kuvvetli olmadığı için o da içerde yoruluyor ters tepıyor ve yukarı cıkıyor
Busraozturk yagmurtpl yagmurtpl evet canım iyi ki almamısım, onu alsaydım sancıyı hissedemeyecgim için hiç ıkınamazdım. Teşekkür ederim 🙏 😊
Yasemincifci Busraozturk ıkınma şeklini ebe size söylüyorya yapması kolay oluyormu yani yapabiliyomusunuz aynısını
yagmurtpl Yasemincifci Banu ciftcinin Youtubeda videoları var, izleyebilirsin ordan da, işe yarar umarım
Busraozturk Yasemincifci evet evet tam sancı geldiğinde kocamam nefesini tutuyosun başı kaldırıp göğsüne dpgru cekıyosun ve sanki kabız olmuş gibi sonuna kadar ıkınıyosun.