Peraa İkili test bebeğinin down sendromu ile doğup doğmayacağına dair bir ihtimal verir yani atıyorum sonuç 1/586 çıktı diyelim seninle aynı şartlardaki 586 kadındam birnin downsendromlu bebeği olacak demektir. (İnanıyoruz elhamdülillah istese milyonda bir çıksın rabbim bana yazdıysa o bir yine ben olırım diye düşünüyorum ben.) 1/250 ve altı sonuçlar risk grubudur.
Üçlü testte ise down sendromu+ trizomi 18 +nöral tüp defektinin ihtimaline bakar. Üçlü test 16-25. Haftalar arası yapılır. Trizomi 18 yaşamla uygun değildir bebek anne karnında ölür yada bir kaç gün yaşar 1/100 ve altı riskli gruptur . Nöral tüf defektinin çeşitleri vardır anensefali en ağırıdır spina bfida yaşama daha uygundur ama hiç birinin tesavisi yoktur. Üçlü tarama karın duvarı ve böbrekle ilgili anomalileride saptayabilir.
Bu testlerde yaş özellikle 30 ve 35in üzerine çıktığında riskli gruba düşme ihtimaliniz artar.
Bu testler yapıldığında eğer riskli grupta iseniz amniyosentez önerir doktorunuz. Bebeğin içinde yaşadığı sıvıdan alınan örnek incelnir bu daha yüksek oranda bir sonuç verir ama hata payı vardır. Bu sürecin sonucunda bebeğiniz ortalama 5aylık olır ve bunlar size sadece yasal olarak gebeliği sonlandırma hakkı kazandırır.